ממליץ לאמץ
שלום יוסי,
אני ממליץ לך מאד להעדיף לאמץ כלב מעמותה מצילת כלבים או מאדם שנתקע עם גורים בהמלטה לא רצויה מאשר לרכוש כלב.
זאת ממספר סיבות:
1. חבל על הכסף.
במקום להוציא סכומי כסף גדולים (בד"כ כמה אלפי ש"ח), אתה יכול לקבל כלב מקסים וחמוד בחינם או תמורת דמי אימוץ של כ-500 ש"ח בלבד (כשמאמצים מעמותה, ודמי האימוץ כוללים גם "סל אימוץ", דהיינו עיקור/סירוס וחיסונים על חשבון העמותה).
אני אספתי אליי את הכלבה המקסימה שלי נמש לאחר שנזרקה לרחוב בתור גורה, והיא "עלתה" לי 0 ש"ח.
2. סביר להניח שמי שמוכר כלבים ביד2 אינו מגדל מוכר ע"י התאחדות הכלבים הישראלית, ואז סביר להניח שאין מדובר בכלבים גזעיים.
אתה יכול לדעת שכלב הוא גזעי רק אם יש לו תעודות של ההתאחדות. אם אין תעודות אז 99.99% שאין מדובר בכלב גזעי, ושהמוכר מנסה לעבוד עליך עם תירוצים שונים. אל תאמין לתירוצים האלה.
אם תקנה ממוכר כזה כלב, אתה תקנה למעשה כלב מעורב, ואם כבר כלב מעורב אז עדיף לאמץ בחינם או בכמעט חינם.
3. יש המון כלבים למסירה בעמותות ובאתרים כמו יד2 (חפש ב"מסירה" או "אימוץ" במקום ב"מכירה"), כך שאין הכרח לקנות.
גם בפורום הזה, וגם בפורום כלבים בתפוז מפורסמים כלבים רבים מסירה.
אני ממליץ ל ךלחפש באתר יד4 שזה אתר שבו מפורסמים כלבים למסירה מעמותות.
כמו כן, ניתן לחפש באתרים כמו WINWIN, הומלס, אגורה וכו'.
אגב, אינני ממליץ לגדל פאג, כי זה גזע שעלול לסבול מדי הרבה בעיות רפואיות:
א. בעיות נשימה – כמו כל הגזעים פחוסי האף, לכלבי פאג יש נטייה לסבול מבעיות נשימה. הנחיריים הצרים, החיך המוארך וקנה הנשימה הצר עלולים להקשות מאוד על הנשימה, במיוחד בפעילות גופנית מאומצת, או במזג אויר חם ולח.
ב. עודף משקל – לפאג יש נטייה לעודף משקל ולכן יש להקפיד על תזונה נכונה ומאוזנת.
ג. אורתופדיה – נטייה לבעיות בפיקת הברך ובאגן. במצבים קשים יש לפעמים צורך בניתוח.
ד. בעיות עיניים – לפאג יש עיניים בולטות וקפלי עור בפנים. שילוב זה יכול לגרום לחיכוך של קפלי העור או שערות הפנים בעיניים, לדלקות חוזרות ונשנות ואף לכיבים.
ה.בעיות עור – נטייה לאלרגיה, גירודים ודלקות עור בקפלי הפנים.
ו. דלקת קרום המוח – מחלה גנטית נדירה וייחודית לכלבי פאג, מופיעה בכלבים צעירים, בדרך כלל מתחת לגיל 3. סימני המחלה – התקפים אפילפטיים, הליכה במעגלים, דחיפת הראש כנגד הקיר, חוסר יציבות בהליכה, עיוורון וכאב צווארי. למרבה הצער, המחלה חשוכת מרפא.
בברכה,
אורי.