אימות תארים

Fellowship

New member
אימות תארים

האם למישהו יש ניסיון עם אימות תארים שהושגו מחוץ לארה"ב?
פניתי למספר חברות המאשרות תחת NACES, הופעתי לגלות שלכל חברה יש תנאים משלה:

חלק מחייבות שהאוניברסיטה תשלח אליהם ישירות את המידע, במעטפה חתומה עם הוכחת אי פתיחתה,
חלק מאפשרות שהמעטפה (עם ההוכחה) תגיע דרכי (אבל בלי שאפתח אותה כמובן),
חלק דורשים שנשלח בעצמינו בדואר את מסמכים המקור, חלק מסרבים לקבל מקור,
חלק מוכנים לאמת העתק לאחר אישור נוטריוני וחלק מוכנים לאמת רק על בסיס צילום שישלח במייל.

שלנו לנו את לינק ההנחיות הבא: https://jobs.nih.gov/announcement-links/foreigned.htm

אבל אני לא רואה שם מענה לשאלות ששאלנו, אולי מישהו כאן ידע.
1. האם צריך לאמת רק את הדיפלומה, או גם את ה Transcript (קרי, רשימת קורסים וציונים)?
אולי המשפט הבא מתוך הלינק לעיל מתייחס לכך שצריך גם את ה Transcript?
"The content of the educational program earned abroad and the standard obtained"

2. ביקשו לאמת כל Doctoral Degree, נאמת את ה M.D ואת ה Ph.D.,
האם יש צורך לאמת גם תעודת מומחה בתחום הרלוונטי ברפואה?
(התעודה שמקבלים בישראל לאחר שרופא מסיים התמחות)

3. אחת החברות הסבירה שבמסמך האימות יצויין על בסיס מה האימות בוצע (מסמכי מקור, צילומים וכו'),
ואמרו שיש לבדוק עם המוסד המבקש מה דרישותיו.
להבנתי USCIS מאפשר אימות על בסיס צילומים (האם נכון?)
אבל מבחינת ה NIH, בלינק לעיל הם רק מציינים את המשפט הבא, מישהו יודע מה הדרישה? (מנסים לברר במקביל)
"what the evaluation service did to obtain this information"

KallaGLP

New member
לי יש ניסיון.

דרשו ממני אימות של כל התעודות הרשמיות, כולל הדיפלומות לכל שלושת התארים הגבוהים וגיליונות הציונים. נתנו לי רשימה של חברות שהמוסד שדרש את האימות מכיר בהן ופניתי לכמה, ולכל אחת היו דרישות ולוחות זמנים אחרים, ככה שזה באמת תלוי חברה. הם לא הסתפקו בזה שאשלח להם את כל התעודות במקור ובתרגום (האמת כבר לא זוכרת אם ביקשו גם אישור נוטריוני, ייתכן שכן), הם דרשו גם שאשלח להם את עבודת הדוקטורט עצמה. לא יודעת האם באמת קראו אותה לעומק, או רק את התקציר האנגלי (לא היה צורך לתרגם את העבודה) או שרק רצו להתרשם שאכן מדובר פה בתואר רציני שאכן יש עבודת מחקר רצינית שהוא מבוסס עליה.

Fellowship

New member

John the Savage

New member
אין לי ניסיון אישי, אבל ממה שידוע לי

1. אימות של הטרנסקריפט זה שירות נפרד והרבה יותר יקר, ואתם לא זקוקים לזה במקרה הזה. ה"תוכן" של התוכנית זה משהו הרבה יותר כללי מאשר תרגום של כל הציונים.
2. לא ידוע לי. על פי הקישור, נראה שהם מתייחסים רק לתארים אקדמיים, אבל תצטרכו לשאול ליתר ביטחון.
3. לא יודע מה הדרישות של NIH. גם את זה תצטרך לשאול אצליהן.

ולבסוף, שמעתי שגופים מסויימים עושים לפעמים בעיות עם תארים מסויימים מישראל (בעיקר רלוונטי לתואר ראשון, אבל עדיין ...). אם אין שיקולים אחרים כגון הבדלים מהותיים בעלות וכו', הייתי מעדיף לעבוד עם אחת החברות הגדולות והמוכרות יותר ברשימה, כגון WES.

Fellowship

New member
מה זה "תוכן" להבנתך? ושאלה אחרת לבעלי Ph.D

זה אכן נשמע הרבה יותר כללי מאשר רשימת קורסים וציונים,
אבל אני לא רואה אופציית ביניים, או שמאמתים את הדיפלומה בלי הטרנסקריפט או איתו, לא?

העלויות ולוחות הזמנים דומים עד זהים ברוב החברות, ההבדל בעיקרי הוא בדרישות,
אכן שמעתי ש WES נחשבים אמינים (הם גם כותבים את זה בכל מייל שהם שולחים
),
אבל הם מאוד מחמירים בדרישות, נאמר לנו שאפשר לבחור כל חברה מהרשימה הבאה: http://www.naces.org/members.htm
ומצאתי שתי חברות המופיעות ברשימה המוכנות לאמת את התארים ללא טרנסקריפט ורק על בסיס צילום הדיפלומה ותו לא.
לאחר מכן הבנתי שהאופן שבו הם אימתו גם יופיע על האימות, אז אני מנסה לברר עם ה NIH האם יש להם דרישות ספציפיות.

שאלה לבעלי ה Ph.D - האם על הדיפלומה כתוב לכן מה ה department of study וה field of study? ביקשו מאיתנו את הפרטים הללו (עם האמסכתא כמובן),
אבל על ה .Ph.D אצלנו כתובה כותרת התזה, לא מצאתי את מה שביקשו, לא על הדיפלומה ולא על המסמך מאוניברסיטת ת"א המאשרת את התואר.
אולי בתדפיס הקורסים של התואר יהיו פרטים מסייעים, אבל נשמעת דרישה לגיטימית ומוזר(?) שזה לא כתוב על התואר.

KallaGLP

New member
כתוב דוקטור ל... וכותרת התזה.

לא כתוב מחלקה או תחום (אם כי במידת מה אפשר לנחש מנושא התזה).
אני מניחה שבשביל זה צריכים את הטרנסקריפט.

היה לי ניסיון עם WES לפני כמה שנים,

היה לא זול במיוחד, אבל סה"כ זה עבר חלק ובקלות.

אוניברסיטת תל-אביב (נדמה לי כל פקולטה בנפרד) מנפיקה את הטרנסקריפט בתרגום לאנגלית (תמורת תרי זוזי), ויש ל-WES טופס מובנה עבור "התוכן" ( https://applications.wes.org/onlineapp/pdf/degreeconferral.pdf ) שדי בטוח שאתם לא תהיו הראשונים שביקשו מאת"א למלא (שוב, אאל"ט זה ברמת הפקולטה).

למעלה