אימות תעודת נישואין שניתנה בקנדה

Angel45

New member
אימות תעודת נישואין שניתנה בקנדה

היינו היום במשרד הפנים בתל אביב בכדי לשנות שם בדרכון בתז' וכו' אמרו לנו שאת תעודת הנישואין המקורית מאלברטה שאותה החתימו לנו בשגרירות קנדה בתל אביב (80 ש"ח)הם לא נותנים יותר אפוסטיל . צריך לשלוח לשגרירות\קונסוליה בקנדה כדי שהם יאמתו לנו אותה ?!... כשנמצאים בקנדה ברור שהמשלוח הוא לשגרירות\קונסוליה בקנדה אך כשנמצאים בארץ ...????? לשלוח לקנדה ???? האם זה לצורך החתמה או לצורך אפוסטיל? מושבניק , פליז עשה לי סדר בהבנה

שאלה צינית. ההתחתנת עם יהודי?

הם עושים את זה בעיקר כדי להרגיז אותך, ולמנוע או לדחות את הרישום כי את "יורדת" ואולי גם רחמנא ליצלן התחתנת עם "גוי". אין להם סיבה אמיתית, לא לקבל תעודה שהקונסולייה הקנדית בתל אביב מאשרת את נכונותה. הראו השבוע בערוץ שתיים איך הפקידים ממשרד הפנים דרשו ממישהוא לטוס לצרפת לקונסוליה המרוקנית כדי לאמת תעודת לידה מקורית. זאת אומרת שהם מוכנים לקבל תעודות מאושרות על ידי המדינה שהנפיקה אותם...הם פשוט בנויים להציק. תאיימי עליהם בפנייה לערוץ 2 לדוב גילהר, ולראות ממונה ואני מקווה שזה יסתדר, אחרת תצטרכי לעשות חניית ביניים בטורונטו, או לשלוח את זה בדואר יחד אם תצהיא מאומת על ידי נוטריון. הקונסוליה בטורונטו מקבלת קהל לעניינים אלה רק בימי שלישי שלא חלים בחגי ישראל או בחגי קנדה או בקייץ.

קצת על אפוסטיל

ו ד"א קנדה כניראה לא חתומה על האמנה, כך שאת צריכה שמשרד המשפטים הקנדי יאשר שהנוטריון של משרד הנישואין, או הנוטריון שאצלו הצהרת שהתעודה היא מקורית, או הנוטריון של הקונסוליה הקנדית בתל אביב הוא נוטריון מורשה בקנדה, ואחר כך את צריכה לפנות למשרד החוץ הקנדי שיאשר את החתימה של משרד המשפטים הקנדי.....אז כדי לחסוך את כל הסיפור, הם מציעים לך ךאמת את המסמך בקונסוליה הישראלית בטורונטו. קיצור דרך מעניין, יכול להיות שהקונסולייה הישראלית תדרוש ממך "אפוסטיל" קנדי כדי לאמת את המסמך למשרד הפנים בישראל אז הדרך היחידה היא לפנות לקונסולייה הישראלית בטורונטו, לברר בדיוק מה הם צריכים ולשלוח חבילה יפה, ולקוות שאפשר לעשות הכל בדואר, אחרת תצטרכי חניית ביניים בטורונטו.. החיים קשים תשאלי כל יהודי שהתחתן עם לא יהודי בקפריסין, מוציאים להם את הנשמה בכפית.

lamanosov

New member
עכשיו בלבלת אותי...

ראשית שלום לכולם, ושנה טובה !!! קורא את הפורום לעיתים קרובות - נעזר המון. בקרוב עלי לנסוע לויניפג לביקור ולהביא עמי את כל המסמכים והטפסים במטרה לפתוח את התיק הפרובינציאלי. לפי הקישור של וויקי, מסמכים כגון תעודת הלידה שלי, לא יספיק שנוטריון יאשר אותם, מאחר וקנדה לא חתומה על אמנת האפוסטיל? האם עלי ללכת למשרד החוץ או רשם בתי המשפט לקבל על המסמך המאומת, אימות נוסף? כרגע אני נמצא בשלב הכנת התיק, מתרגם מסמכים רבים, ומאשר אותם נוטריונית. אשמח לעזרה בעניין, כי נראה שלא עשיתי מה שהיה צריך לעשות...

מדובר ברשות אחרת במדינה אחרת...

במשרד הפנים הישראלי עומדים על קוצו של יוד, כשישראלי שהתחתן עם זר, מבקש לבצע שינוי שם ושינוי מעמד איששי בישראל. מעין עמדה מוסרינית נגד ירידה ונגד נישואי תערובת.... לצורך הליכי ההגירה לקנדה, אין צורך בשרשרת האישורים הדיפלומטית..... הקנדים מקבלים מסמכי מקור בשגרירות הקנדית בתל אביב בלי שום בעיה. בתהליך פרובינציאלי של מניטובה למשל, אתה צריך להביא רשימה של מסמכים מתורגמים לאנגלית בחתימה של נוטריון ישראלי או קנדי וזה בסדר גמור. המשך בארגון המסמכים בדיוק כפי שרשום ב צ'ק ליסט הקנדי, הם לא מבקשים אישור של משרד המשפטים הישראלי שהנוטריון "כשר" ואישור של משרד החוץ, שהחתימה של משרד המשפטים "כשרה"...הם אנשים הגיוניים יותר מפקידי מרשם האוכלוסין בישראל......

lamanosov

New member
המון תודה

על התשובה המהירה. לרגע ראיתי איך אני מתחיל לרוץ אחרי עוד משרדים ממשלתיים... בדיוק אתמול הייתי בבטח"ל להסדרת טופס רציפות תעסוקה. במוקד אמרו לי במפורש להגיע אחה"צ ופקיד יוכל לעדכן את הטופס במקום. הגעתי, לא היה תור, נכנסתי.. הפקיד לא הסכים לעדכן את הטופס במקום (סה"כ לעדכן 10 תלושי שכר...) וטען שבקבלת קהל אחה"צ הוא לא מבצע עידכונים. ביקשתי לראות היכן כתוב הנוהל, הוא לא היה מוכן להראות. הוא דרש שאשאיר את המסמכים והטופס יגיע בדואר, או שאגיע בשעות הקבלה בבוקר. כששאלתי האם יש מנהל, הוא ענה שהוא המנהל, כשרציתי להתלונן הוא טען שהתלונות מגיעות אליו. יש לציין שנסעתי שעה מעיר אחרת לסניף אליו אני שייך... בקיצור, התווכחנו קלות (מאבטח בא להוציא אותי, אחרי שטען שאני מפריע לקבלת הקהל - ועדיין התור היה ריק..) בקיצור, באתי היום בבוקר, הייתי ראשון ואחרי תור של 8 אנשים. כולם לחוצים. כולם עצבניים... נכנסתי, התיישבתי, הצגתי המסמכים, והוא - עיקם הפרצוף והחל במלאכת העדכון. במהלך כל העדכון שארך כרבע שעה (כל פעם ענה לטלפון ודיבר עם פקידים אחרים..) ההמון החל להתעצבן... תוצאה סופית - נגררתי פעמיים שעה נסיעה לכל כיוון, שני אנשים אחרו לרכבת בגלל איטיות הפקיד, לחלק מהם עלה הלחץ דם וכנראה חלה החמרה באולקוס (היה גם את הריב הקבוע על מי ראשון בתור למרות מערכת התורים האוטומטית...) פשוט סוכר...

Angel45

New member
חחחחחחח איזו מדינה חחחחח איזו מדינה

הפקידה הדתיה עם כיסוי הראש היתה בכלל המומה מזה שביקשנו רק להאריך את אשרת ה ב\2\B של בעלי הקנדי(הגוי ו - ששששששש אל תגלה לאיש חחחחח) ואמרה שבדרך כלל ישראלים שהתחתנו עם תושב חוץ מבקשים עבורו מעמד בארץ אמרנו בנימוס רב תודה אבל לא תודה לא רוצים מעמד אלא רוצים רק שארכת אשרת שהיה מעבר ל 3 חודשים.. כי לאחר מכן אנחנו חוזרים הביתה לקנדה. היא ביררה עם המנהלת שלה והוחלט שעלינו לספק להם הוכחות על מגורינו בקנדה ועלינו לספק להם תמונות מחיי נישואין חחחחחחחח קבעו לנו עוד מפגש צמרת ב 20 לפברואר ואז יאריכו לבעלי את אשרת התייר וכמובן הדגישה בפני הפקידה שאינני יכולה לעשות שינויים בדרכון ובת"ז מושבניק - תודה = אחלה רעיון נתת לנו עכשיו , עצירה בטורונטו לכמה ימים יכולה להיות אחלה בילוי = 2 במחיר אחד גם בילוי וגם קונסוליה אנבור כעת בפורום, אנסה למצוא את מלון הדירות או המוטל הקטן שאתה או תלתל המצלתם עליו בחום באיזזור מרכזי ובמחיר שווה לכל נפש ארץ ישראל יפה,ארץ ישראל פורחת......חחחחחחחחחחחח שנה אזרחית טובה

joe2b

New member
תרגיל שאולי יכול לעבוד

אם את מזדמנת לצד האחר של הגבול עם ארה"ב - תנסי לקבל מנוטריון מקומי שם אישור העתק נאמן למקור, ואת האישור הזה תבקשי לאמת באפוסטיל (כי ארה"ב כן חתומה על האמנה). הפקידים במשרד הפנים הישראלי אולי לא ישימו לב לתוכן האימות הנוטריוני - הוא מאמת שההעתק נאמן למקור ולא שהתעודה עצמה מקורית ורשמית. תנסי לברר טלפונית עם נוטריון בארה"ב אם הוא מוכן לאמת נכונות העתק של מסמך רשמי קנדי (למרות שאני לא רואה סיבה למה לא, אם הוא נוכח שהצילום זהה למקור שמוצג בפניו). מצד שני, אם יותר פשוט לך לנחות בטורונטו ולעמוד 3 שעות ויותר בתור בקונסוליה הישראלית - לדרך הזו יש יותר סיכוי לעבוד, כנראה.

אגב -

מה קורה במצבים שתעודה ניתנה במדינה שחדלה להתקיים? אוסטרו הונגריה למשל? לא מדובר על מדינה שנבלעה בתוך מדינה אחרת או שהתפצלה למדינות אחרות. הטריטוריה במקרה הזה חולקה לאוסטריה, להונגריה ונתחים עברו למדינות שונות ומשונות (ביניהן צ'כוסלובקיה שחדלה להתקיים אף היא. בנוסף, אם לסבך את המצב - גם מקום הלידה של הנדון עוד יותר בעייתי: בזמן הלידה זה היה אוסטרו-הונגריה, אחרי מלחמת העולם הראשונה זה היה צ'כוסלובקיה, ואחרי השנייה זה היה אוקראינה, ישות שכלל לא היתה קיימת כשהוא נולד.

joe2b

New member
כמעט אותו מקרה

במקרה שלי - תעודת הלידה אינה מאוסטרוהונגריה אלא מצ'כוסלובקיה (נולד אחרי מלה"ע 1). פניתי לשגרירות אוקראינה בישראל (חויה מרנינה בפני עצמה...) ואחרי כ-3 חודשים, כמה מאות ש"ח פחות בארנק, וכמה טלפונים (עם הזמן, יותר ויותר עצבניים) לשגרירות האוקראינית לברר למה אין תשובה - קיבלתי בשעה טובה ובמזל טוב את תעודת הלידה באוקראינית, שחור על גבי ירוק. ממה שהבנתי, השגרירות בישראל מעבירה למשרד החוץ שמעביר לרשות המקומית בה נולד האדם, ושם מבררים אם הוא רשום במרשם הלידות המקומי. אם כן - מנפיקים משהו שהוא כנראה שווה ערך לתעודת לידה (אישור על לידתו של X בתאריך Y במקום Z). אני הייתי צריך לתרגם את זה להונגרית, בשביל לנסות לקבל אזרחות הונגרית - אבל אחרי שהבנתי שזה לא ממש יקדם אותי זנחתי את הנושא, כך שאין לי מידע מה באמת כתוב שם (אוקראינית אני עדיין לא קורא. אולי השכנים האוקראינים העתידיים שלי בק"ק קלגרי, אם וככל שיהיו, יעשו עימי חסד...)

אין מצב שהיית מקבל עם זה משהו.

לא אוקראיני, לא צ'כי, לא סלובקי ולא הונגרי. הסבא שלי התנדב לצבא הצ'כוסלובקי הגולה במלחמת העולם וגם זה לא עוזר לנו, למרות שאלה מקבלים מה שהם רוצים מהצ'כים, פשוט בגלל שבסוף המלחמה הכפר שלו היה באוקראינה והחוק הזה עבר לאחר מכן בצ'כוסלובקיה ותקף רק על השטחים שהיו בשעת קבלת החוק. מי שבא מהפינה ההיא בין סלובקיה לאוקראינה נדפק מכל הכוונים.

אז משרד הפנים יגלו לך שקיים נשק יום הדין

פסק דין הצהרתי או משהו כזה מבית משפט שלום. אתה מגיש לבית המשפט בקשה שבית המשפט יצהיר שעובדות אלה ואלה הם אמת לאמיתה ופסק הדין הוא תחליף לכל תעודה ציבורית........האם בית המשפט יסכים לתת? זה תלוי בהתרשמותו של השופט מהראיות שתביא בפניו או מכנות עדותך אם זו הראיה היחידה........

למעלה