אימייל כראייה מטעם ההגנה

אימייל כראייה מטעם ההגנה

שלום. אני מקווה שזה הפורום המתאים.

ברצוני לדעת כמה דברים:
1. מהו ערך של אימייל כראייה מטעם ההגנה? אני אתן דוגמה היפותטית ספציפית: אדם קיים יחסי מין עם נערה ששיקרה בקשר לגילה (בת 15 וחצי, אבל אומרת שהיא 16, כך שאי אפשר בדיוק להגיד שלא סביר להאמין לה) ויש לו אימייל נכנס שנשלח מהנערה שפתחה לצורך זה חשבון אימייל שאותו נטשה לאחר מכן. האימייל עדיין בתיבת הדואר הנכנס שלו, והאימייל הזה מעיד שאותה בחורה משקרת בנוגע לגילה. האימייל כמובן יכול להציל אותו מאשמה של בעילה או אפילו של אונס. האם יש לו ערך לאחר כמה שנים? אם הבחורה מהסיפור תחליט להתלונן על בעילה בהסכמה לאחר כמה שנים ותגיד שהיא לא שיקרה בקשר לגילה, האם האימייל הזה יציל את הבחור המסכן? האם אימייל הוא ראייה אלקטרונית קבילה?
2. האם קובץ היסטוריית שיחות של המסנג'ר הוא ראייה בעלת ערך להגנה? שוב, דוגמה דומה, נגיד יש שיחת מסנג'ר שיכולה להציל אדם מאשמה כזו או אחרת, אז מה ערך קובץ ההיסטוריה? חסר ערך להגנה?

תודה
 
משפטים זה לא מתמטיקה

דיני הראיות הם תחום מורכב ביותר, לא לחינם לומדים אותם בסוף לימודי המשפטים במשך שנה שלמה.
1. בדיני הראיות ישנם שני ענפים עיקריים. אחד הוא הקבילות, כלומר האם מותר בכלל לבית משפט לקבל עדות/חפץ/מסמך כראיה, השני הוא המשקל או המהימנות, כלומר, איזה ערך צריך לתת בית המשפט לראיה שהתקבלה.
כעיקרון, אתה מעלה את הסוגיה המורכבת של ראיה דיגיטלית. הודעת דוא"ל היא מטבעה מסמך דיגיטלי. כלומר, אין לה קיום פיזי, היא קיימת רק בעולם הדיגיטלי. מה שאנחנו יכולים לקבל זה פלט מחשב. למשל תדפיס על נייר. כידוע, קל מאד לזייף פלט מחשב וקל מאד לזייף פלט של הודעת דוא"ל. מסמך כזה יכול להיות מוגש כראיה באמצעות עד שיכול להיות השולח (פה כנראה תהיה לך בעיה, אך יש סיכוי שסניגור יצליח להגיש את זה דרך השולחת) לכן, אף שהמסמך יכול להיות ראיה קבילה, קבלתו כראיה תלויה בעד באמצעותו יוגש.
הנושא של המהימנות כמובן תלוי בעובדות המקרה ותלוי אם תצליח להוכיח ע"י מי או לפחות מאיזה IP נשלחה ההודעה, ולמי היה שייך אותו IP בזמן השליחה. אתה אמור להבין לבד שאם נשלח מביתה של המתלוננת זה דבר אחד ואם נשלח מבית קפה או מהספריה העירונית, זה משהו שונה לגמרי.
2. בדיוק כמו הודעת הדוא"ל.
 
למעלה