אימן

אימן

פתחתי היום את מוסף סופ"ש של מעריב ולתדהמתי קראתי כתבה על הישוב מעלה צביה (על כך שהיה ניסיון להקים מכינה קדם צבאית במקום) כאמור הישוב מאוכלס בהמון חיילים מיחידות מיוחדות שהצטרפו לכת הזו.... עד כאן הכל תקין (פחות או יותר) מה שבאמת חיבר אותי לעניין היה שבתחילת השנה הוצע לי להצטרף למכינה, אמרתי לעצמי שאין לי מה להפסיד והצפנתי עד לשם (אני גר באילת שזה כשלעצמו סיפור מההפטרה!) אני חייב להודות , המקום מתופח ומקסים , האנשים ממש נחמדים... אבל הסדנה שהעבירו לנו הייתה דיי מוזרה, לא כ"כ התחברתי לעניין, מה שהיה הכי מוזר בעייני היה ששמעתי ליחשושים שיש במקום איזשהי כת מיסתורית, מה שהעלה את חששותי היה זה שהם לא שיתפו אותנו וניסו להתחמק מהעיניין, בסוף נפלתי על העניין הכספי (די הרבה כסף בשביל לדחות צבא) והיום אני הולך לשנת שירות במצפה רמון (אבל זה לא קשור לעניין)בכל אופן... ניסיתי להבין את הכת הזאתי ואפילו העיתונאי היה לא ממש מרוכז, אני שואל את עצמי, מה לעזאזל הסיפור שלהם??? אשמח לקבל תשובה (אפילו חלקית ) העניין די מתסכל אותי!

טיטפר

New member
קריפטון-

גם אני נתקלתי באותה כתבה, והגעתי לאותו בלבול כשלך, אשמח אם תשתף אותי כשיהיה לך מידע. (אפילו שלא עונים פה כל כך -עדיין)

אלי ו.

New member
אם קראתם את הכתבה, אתם יודעים

שמדובר בכת מאוד קטנה, שחבריה וגם חבריה לשעבר מעדיפים לשמור על סודיות.

berlinale

New member
אימן

מה שמעניין פה זה איך המדינה תומכת בקבוצה הזאת - שיש להם יישוב זאת קבוצת ניו אייג' עם לא יותר מ- 2000 חברים בכל העולם. ב 1977 הם סבלו מחשיפה שלילית בעיתונות ומאז משתדלים שלא להיחשף.

סמנטיקה שגוייה

אני מעדיף שלא לכנות את האימן בשם "כת" אלא קבוצה או דרך רוחנית. המילה כת בעלת הקונוטציות השליליות הגיעה מהמקור הלועזי שלה - CULT שהוא קיצור של CULTURE. תרבות - קבוצת אנשים הדוגלת באותם ערכים ועקרונות וחיה על פיהם. אם רוצים ליצור אפקט של דמוניזציה ולהכפיש, מצמידים לאותה קבוצת אנשים סופרלטיבים שליליים, כמו בכתבתו של בן כספית. גם הנצרות כשהיתה בחיתוליה נחשבה ל"כת" שיצאה מתוך היהדות, והיום היא הדת הגדולה בעולם, ואיש לא מערער על שפיותם של חבריה או מכנה את הטקסים או מאמיניה "הזויים" או "מסוכנים".. אני הכרתי באימן אנשים נפלאים, מקסימים, חמים, מלאי ידע ובעיקר מאושרים. הישוב מעלה צביה הוא מקום יפיפה, פורח והמוביל במדינה מבחינות רבות. כל ביקורת היא ראוייה, אך ראוי גם לבחון לעומק ולהבין את מושא הביקורת.. אוהב ינון

למעלה