סיום
עולם אחד, חיים אחד, אדם אחד, הבל משורשו. הצעקות חדרו לראשי, והם חזרו על עצמן, מהדהדות כמו תופי ענק בשנים, הפכתי לצופה מן הצד בחיים אשר חלפו על פני. וראיתי אותם מתים, וראיתי אותם נולדים, וראיתי דורות חולפים כמו המים, וראיתי איך הגלים שוטפים. אך דבר אחד לא ראיתי, את אימפריית השלום לא זכו עני לראות. אוניברסיטת וושינגטון, אביב 2025 אירופה למדה את החיים, מי היה מאמין, היבשת שהביאה לפריצת שתי מלחמות עולם, מטבע אחד, כלכלה משותפת, אדמה אחת. האמריקנים לא יעמדו מן הצד לעוד הרבה זמן. הם מבינים. המזרח התיכון בוחר להתעלם, מרחק יבשת, כאילו היה מרחק עולם, אך גלי הים מספרים, שהדף השלום מהדהד בעולם כולו. כיכר האו"ם, אוניברסיטת אוקספורד, קיץ 2085 הפקולטה לבלשנות, "דוקטור," דין שלף מכיסו מגילת קלף, "מאמריקה שלחו אלינו את זה, מצאו את זה בהריסות בית ישן" "אממ.." פיענחתם את זה? "כן, אבל דבר מוזר, מה שנכתב כאילו נכתב בתקופות שונות, השפה אינה אחידה" "שים לב לקטע הראשון,נכתב בדיו נוצה, השפה בה הוא רשום ידועה לנו מחפירות ארכיאולגיות באיזור אנגליה, ווזית, שפה שנכחדה מהעולם לפני 3000 שנה" והפירוש, יש לכם?" "כן דוקטור," הוא הוציא מכיסו פתק, "קרב האדמה, הוא שקר החיים ידע האדם כי סופו מיתה אז חיפש משמעות בחרב" "הקטע השני, הוא נכתב בעיפרון, השפה כפי שאתה יכול לראות היא אנגלית, התזוזות החדות, נראה כי בזמן שזה נכתב האדם היה בתזוזה" "החלום כל כך רחוק רחוק כמו האוקיאנוס סבלנות, ידידי, כל חלום הוא חזון כל חזון,סופו בהתגשמות" "הקטע השלישי נכתב בפרק זמן קרוב לקטע השני," "גם אנו נופלים מחומה גם אנו מתרסקים אל האבן גם אותנו מביס הגורל גם אותנו חיממה אז השמש" "אך לא ברור לנו הקשר". "הבנתי" אמרתי לו, יש לך עט ? "אה אהה כן בטח דוקטור, אבל בשביל מה אתה צריך עט?" הוא שאל כשהוא מוסר אלי את העט. "דין, " "כן דוקטור?" "אתה יודע.. האדם כבר ניצח את הטבע, הגנטיקה ניצחה את הזדקנות התא" "כן דוקטור, לא מכבר" "ואתה יודע דין, פעם אנשים היו נלחמים, חשבו שאין מספיק מקום, היום דין.." "כן אני יודע דוקטור, היום אנשים חיים גם בירח" חייכתי אליו, הסרתי את הפקק מהעט, פרסתי את המגילה, "אבל דוקטור..אתה לא יכול לרשום על.." "את אמפריית השלום, זכו עני לראות". חתמתי. הפכתי את מגילת הקלף הוא הפך את מגילת הקלף, הציור שהיה שם, מדהים, איש זקן רוחץ במימי הנהר, תינוק שזה עתה נולד, "אתה יודע דין" הוא אמר לי, "אלף תינוקות נולדים ברגע זה, לאימפריה של שלום" הוא הוציא מכיסו מצת, דוקטור, מה אתה עושה ? הוא החלה לשרוף לאט את המגילה, האש החלה מאכלת את הקלף, בסופו של דבר כל שנשאר היה אפר שחור. שרפתי את המגילה, הוא נדהם, הוא לא הבין למה אני עושה את זה, ואני בתוכי ידעתי, המסר עבר. הצעקות פסקו, כל ששמעתי הייתה דממה, בית במדבר מרוחק, קיץ 2002 פקחתי את עני, התעוררתי עם חיוך, ניערתי מעט את הראש, כל זה היה רק חלום ? רק חלום ? אמרו לי פעם שכתיבת החלום משחררת ממנו אז ישבתי, וכתבתי. אימפריית השלום 7.11.2002