אימרו לי מדוע מ"רה" שביעית...

four seasons

New member
אימרו לי מדוע מ"רה" שביעית...

אין מעצור לסוסטיין??, או שזה רק בפסנתר שלי?? כל פטיש מורכב משני חלקים, אחד נוקש והשני עם עזיבה מחזיק את המיתר כך שהצליל נעצר ואין סוסטן. מ"רה" שבעית ועד הסוף אין את החלק הזה, מדוע?? מקווה שדבריי הובנו.

ובכן...

המיתרים האלה של הסופרן הגבוה, הם מהבסיס שלהם מאוד חלשים (בגלל המתח הגבוה שלהם), לכן הצליל שלהם "נעלם" כל-כך מהר, שאין טעם לשים להם עמעמים (פיסות הלבד שמפסיקות את ויברצית המיתר) שיפסיקו את הצליל שלהם. תנסה להשוות עם הבסים. תשווה את זמן משך הצלילים של הלה הכי נמוך, ושל הדו הכי גבוה. תראה שאין מה להשוות בכלל - הדו הגבוה נעלם תוך שלוש שניות, בעוד הלה הנמוך יכול להחזיק כמעט דקה שלמה - תלוי בחוזק של הפסנתר, אבל העיקרון אותו עיקרון.

four seasons

New member
תודה../images/Emo13.gif, יש הגיון...

בהסבר שלך, אגב האם יש הבדלים הין סוגי פסנתרים (ניצב, כנף) באיזה תיו מפסיקים להשתמש בעמעם, טוף לפחות אבן קטנה ירדה מליבי. ועוד משהו, קיבלתי את הפסנתר לפני יומיים וכנראה שמחר יבואו לכוון אותו, יש כמה מקשים שנראה שאינם מקובעים כראוי, האם זה קשור לכיוון??

יכול להיות שזה בגלל ההובלה

כשהביאו את הפסנתר הראשון שלי (לקומה העליונה, דרך המדרגות) כמה קלידים יצאו מהמקום בגלל הזוויות שהובילו אותו בהן. אצלי הם החזירו את הקלידים למקום אחרי שסיימו את ההובלה, אבל הם עדיין לא נראו כאילו הם לגמרי במקום, למרות שאפשר היה לנגן עליהם. בתכלס, זה לא משפיע אלא אם כן זז חלק חשוב במנגנון. אני בטוח שהמכוון יסדר את זה.

frodo

New member
היא מדברת על הצלילים ב2 האוקטבות

הגבוהות ביותר. את בוודאי שמת לב שלא משנה אם לחצת על הפדל או לא, הם נשמעים כמו לחצת על הפדל

למעלה