אין ברירה רק פרטי...

אין ברירה רק פרטי...

משום מה לאחרונה אני מגיע למסקנה שרק אנשי מקצוע פרטיים עושים את העבודה כמו שצריך...
אבל כמה כבר אפשר להוציא... כבר נחנקים....
גם אתם מרגישים ככה ?
כל אנשי המקצוע הפרטיים שעובדים עם הילד עושים עבודה מצויינת (מנתחת התנהגות, תרפסטית).
אבל שמגיעים אנשי המקצוע של הקופה נראה כאילו הם עושים לי טובה..... פשוט נמאס.
אין לנו שעות לריפוי בעיסוק, הקלינאית תקשורת עובדת בשיטת DIR. למנתחת התנהגות אני משלם לפי שעה.
במכונים 40 דק' וחס וחלילה עם תגזול עוד דקה...
הרי הקופה מעבירה להם תשלום נאה.. אז למה אני מרגיש כאילו עושים לי טובה....????
לדעתי עדיף שיאפשרו לכל אחד לבחור את אנשי המקצוע באופן פרטי ולקבל עבורם החזרים לפי התעריך של משרד הבריאות.
אני בטוח שהשרות יהיה טוב יותר....

TikvaBonneh

New member
הוצאות

לגבי מנתחת התנהגות, אתה יכול לפות לעמותת וראייטי ולבקש החזרים על השכר שלה.
לגבי ריפוי בעיסוק, אם לקופה אין מרפאה בעיסוק להציע לכם, אתה זכאי ללכת למרפאה בעיסוק באופן פרטי ולקבל החזרים.
לגבי קלינאית תקשורת - כולן עובדות בשיטת DIR. זה מה שהן לומדות. גם אם תלך באופן פרטי ותשלם כסף.
לגבי שאלתך אם גם אני מרגישה חנוקה בכסף? לא. הבנים שלי מקבלים\קיבלו את הטיפולים שלהם במסגרת החינוך בה הם נמצאים, זה לא עולה לי כסף, ויש לזה עוד יתרונות שלא נמדדים בכסף. הבן הצעיר גם הולך לקבוצת כישורים חברתיים שמשולמת חלקית ע"י הרווחה.
בנוסף אנחנו מקבלים גימלת ילד נכה, הנחה בארנונה, זיכוי במס הכנסה, הנחה במים, הנחה בטלפון בזק, פטור מאגרת רישוי לרכב, כניסה חינם לשמורות טבע וגנים לאומיים...

עדן1004

New member
לגבי מנתחת התנהגות

בוראיטי מחזירים רק אם היא עובדת בשיטת ABA.
אני הגשתי בקשה, יש לי את כל הסיבות לקבל עזרה וקיבלתי מהם עזרה חד פעמית בעלות נמוכה,
מנתחת התנהגות היתה מופתעת וגם חברה שלי שקיבלה הרבה יותר ממני ומצבה הכלכלי טוב יותר.
עשו אצלי גם ביקור בית.
לא הייתי מסתמכת על זה, הההחזר יכול להיות חד פעמי.

TikvaBonneh

New member
את מתכוונת מנחת שילוב

מנתחת התנהגות יש רק בשיטת ABA, ווריאטי דורשים שתהייה לה הסמכה. מנחת שילוב זה מקצוע שאינו דורש השכלה פורמלית, אבל אם את לוקחת בשיטת DIR, אז עדיף שהמנחה תהייה קלינאית תקשורת שלמדה את השיטה ואז גם יש לך סיכוי טוב לקבל החזרים מקופ"ח.

עדן1004

New member
אני מתכוונת

למנתחת התנהגות שעוסקת גם בשילוב בגן, מנחה את המשלבת והגננת.
אני יודעת שמנתחות התנהגות באלוטף עובדות באופן פרטי בתכניות ביתיות לילדי החי"מ ולאלו שעברו לחינוך רגיל.

yuliyuli1

New member
בשמורות טבע וגנים לאומיים נכה לא משלם?

היינו חוסכים לא מעט כסף אם היינו יודעים.
מה צריך להראות בכניסה? את התעודה מביטוח לאומי שעוזרת לקצר תורים בקופת החולים?

TikvaBonneh

New member
את מתכוונת למלווה?

לא יודעת. לא ביקשתי. עוד לא השתמשתי בתעודה החדשה, אני לא מטיילת כל כך הרבה עם הילדים בשמורות, כי הן עמוסות. אתמול הייתי בנחל חמדל בגולן. זה בחינם ואין אנשים.

yuliyuli1

New member
אני פשוט לא יודעת מה אני אמורה להראות

לאו דווקא למלווה אלא גם לילד עצמו.
אנחנו מטיילים המון.

TikvaBonneh

New member
את מראה תעודת נכה שקיבלת מביטוח לאומי

הנכה נכנס חינם. המלווה צריך לשלם, אבל אולי יש 50% הנחה למלווה. אני לא קיבלתי הנחה למלווה, אבל גם לא ביקשתי. אולי ה50% הנחה זה רק למלווה של נכה שמוגבל בניידות או סעודי.

TikvaBonneh

New member
הסתכלתי עכשיו תקנות גנים לאומיים, שמורות טבע ואתרים לאומיים

כתוב שם 50% הנחה למלווה.

זה בעייה כאובה בארץ, יש נותני שרות בשרות הציבורי ששוכחים

שהם צריכים לתת שרות לאוכלוסיה שמממנת אותם.
איכשהוא כוח הוועדים שיבש את היוצרות.
לפעמים הערה תמימה בנושא לאנשי מקצוע בשרות הציבורי תעשה את ההבדל.

מסכימה אתך ב100%

חבל שעשו כך. גם אני הייתי מעדיפה לבחור בפרטי ולקבל החזרים לפי התעריך של משרד הבריאות....

yuliyuli1

New member
מסכימה חלקית

כשאני הולכת לפרטי אני קודם כל מחפשת המלצות על איש המקצוע, אז הסיכוי להתאכזב קטן יותר - אבל גם כאן היו לי נפילות...
מוטיציה יש להם אבל לא תמיד ידע וכישרון.
בציבורי פגשנו גם אנשי מקצוע מצוינים (פייותרפיסטית בשם ציפי הפנר. מרפאה בעיסוק בשם דורית בהתפתחות הילד של הכללית בבלי), וגם אנשי מקצוע שלא באו לעבודה בשיא המוטיבציה אבל גם לא היו גרועים, ואחת עם מצטיבציה אבל בלי הרבה כישרון.

הבעיה העיקרית שלי עם הציבורי היא שלפעמים זה יוצא לי יותר יקר, כי זה אומר להפסיד חצי יום עבודה, ושהטיפולים מוגבלים במספר כי יש עוד הרבה שמחכים בתור ואין מקום לכולם.

חוטהשני

New member
אנחנו טיפלנו מגיל 0
בהמון דברים דרך הפרטי - כאשר עברנו לטיפול ה'מוסדי' המצב רק התדרדר

&nbsp
אגב דרך הקופה אפשר גם להגיע לטיפולים במכונים פרטיים שבהסדר עם הקופה...

למעלה