אין גיוס חירום
(נקרא "חריג")

פלסטיק

New member
אין גיוס חירום../images/Emo35.gif (נקרא "חריג")

נכון להיום יש יותר התרעות מאשר בגיוס ה"חריג" הקודם. לצערנו יום חמישי האחרון היה פיגוע. למה שר הביטחון שלנו לא מגייס? יכול להיות שפעם קודמת הגיוס היה בגלל ששר הביטחון איבד עשתונות? הגיוס היה פוליטי? אדוני שר הביטחון, אתה מניח ששכחנו את הבזיון ההוא? אז אנחנו לא

ניר נגר

New member
ממה שאני התרשמתי וממה שהשטח שידר

כנראה ששר הביטחון רק רצה "להתעמת" עם שר הביטחון עקב הקיצוץ בתקציב. יש לזכור שהכסף לגיוס הזה לא בא ממערכת הביטחון כי אם מהאוצר. שמעתי כבר כמה וכמה דעות ששר הבטחון גייס מילואים רק בשביל "להראות" לאוצר כמה עולה לגייס מילואים ולמה לא לקצץ בתקציב.

maoz9

New member
לא תמיד כדאי לרוץ לנגח על רקע פוליט

לפעמים העובדות יכולות להיות מביכות יותר. כפי שכתבתי בעבר אני הצבעתי למפלגת שמאל, אבל באופן פרדוקסלי נראה לי שדבריו של נגר תואמים יותר גם את המציאות ההסטורית. עד כמה שזכור לי ברק כרמטכ"ל חתר וגרם בפועל לגיוס דמה דומה כשחרבו של בייגה המקצץ איימה לפגוע בתקציב. (ברור שהימין כמותני פטריוטיות לא אמרו מילה למרות שחלקם הבחינו את התרגיל השקוף...) כך שלפעמים 'תרגילים' מהסוג הזה הכרחיים במאזן הכוח בין משרד הבטחון למשרד האוצר.

ניר נגר

New member
הכרחיים? אולי..אבל לא על הגב שלי!

גם ככה מערך המילואים נמצא במצב גרוע מאוד. אסור לצעוק זאב זאב סתם, אסור להטריד ולקרוע אזרח מעבודתו, לימודיו, ילדיו ומשפחתו רק בשביל מלחמות השרים... אינ רוצה להאמין שבתגובה החריפה שלנו שהתפרסמה בכלי התקשורת תפעל לטובתינו פעם הבאה שאיזה שר באיזה משרד יתחיל במשחקים העדועים לנו כל כך.

פלסטיק

New member
בקיצור בספטמבר/אוקטובר 2004

אנחנו צפויים עוד פעם לגיוס חירום? אם זה המצב צריך להוציא מידיו של שר הבטחון את הסמכות להחליט על גיוסי החירום (על כל שמותיהם הנרדפים כמו "חריג") כי אני פעם חשבתי שגיוס עושים כדי להגן על מדינת ישראל ולא כדי להגן על תקציב הבטחון

ניר נגר

New member
לא יודע מה יהיה עוד שנה מעכשיו

במדינה מתוסבכת כמו שלנו הכל יכול לקרות. אבל לפי דעתי שר הבטחון יחשוב פעמיים הפעם לפני שהוא מוציא צווי "חירום" סתם כך, כן אני רוצה להאמין שהרעש שעשינו ונעשה בשטח ...השפיע!

פלסטיק

New member
אני לא ממש סומך על כושר החשיבה שלו

זאת אומרת אני סומך על כך שהוא לא אדם טיפש, אבל אני סומל על כך שהוא אינטרסנט. והאינטרס מהחוכמה שלו יורו לו לגייס מילואים בכל פעם שירצה תוספת תקציב או כדי לרצות איזושהי קבוצת לחץ פוליטית לכן החוק צריך לתת את הסמכות לגיוס למישהו אחר

קידום חוק בנושא

אנו מקדמים חוק שיתיר גיוס חריג אך ורק באישורה של ועדת החוץ והביטחון של הכנסת.

פלסטיק

New member
אני חושב שזה חיוני, כל הכבוד

והדוגמה שנתן מופז תהיה תמיד מונחת לפנינו בתור נימוק מכריע

למעלה