אין גישה!

אין גישה!

בקרתי היום בסניף המרכזי של בנק הפועלים בשדרות רוטשילד בתל-אביב. אל הסניף מובילות מדרגות. בכניסה האחורית ניתן להכנס אבל עליה וקוץ בה. החניה לשרות פרטי בלבד. במקום אין חנייה לבעלי תג. ייתרה מזו התברר לי שאין נגישות לחדר הכספות בבנק. המקום היחיד בתל-אביב בו יש לבנק הפועלים כספות איננו נגיש. איזו חוצפה???? מה אמורים לעשות תושבי תל-אביב והסביבה הרתוקים לכסא גלגלים או אמהות לתינוקות בעגלות שחפצם להפקיד דברים יקרים להם בכספת? לא רק אין נגישות אלא מחיר השכרת כספת לשנה בשמיים. נאלצתי לבקש מפקידה בבנק לצאת אלי למכונית כדי להחתים אותי על טופס מסויים. העלתי בפניה את דרישתי ובקשתי שתעביר להנהלה המרכזית. זו הייתה מחאתי הראשונה לבנק הפועלים. אפעל לתיקון העוולה בדרכים המקובלות ואביא לכאן תגובת הבנק אם תתקבל.

tipid

New member
אתי תבורכי והצליחי!

ובהזדמנות זאת אני רוצה לברך את כל משפחת הפורום בברכת שבת שקטה ומבורכת! מלווה בבריאות אושר נחת הנאה שלום ובשורות טובות . מתמר

alonpaz

New member
אתי

בסניף בנק הפועלים במגדיאל - הוד השרון אין גישה בכניסה לנכה בכיסא כמוני. כנראה אין להם תקציב להפוך את המדרגה לשיפוע. לפי מה שאני שם לב ע"פ תלונתך כי בנק הפועלים לא נגיש בכמה סניפים אם לא בכולם. מה ניתן לעשות על מנת שיבנו רמפה לכיסא ולא נצטרך את חסדי הציבור במתן עזרה. אני חשבתי לבקש בכל ביקור בבנק שהמנהל יצא ויכניס אותי לסניף וגם יוציא בעצמו כמחאה. ועוד לתבוע לא לשלם עמלות על שירות שאני לא מקבל לשביעות רצוני כלקוח הבנק. מה דעתך? מה ניתן לעשות? אלון

למה לא פנית לבנק אחר?

אם בנקים יראו שנכים פונים לבנקים אחרים, אולי תשופר הנגישות

swfm

New member
הבעיה משותפת לכל הבנקים

שברוב סניפיהם (להערכתי) יש בעיות נגישות. כרגיל - זו בעיה של חקיקה, אכיפה, כסף ורצון טוב. אני לא בטוח שיש לנו את האפשרות להכריז על חרם אפקטיבי בנושא כזה.

מירי 777

New member
בנקים ומוסדות אחרים

אפשר לחשוב שאין לבנקים כסף להתקין רמפה קטנה לכסאות גלגלים או מעלית? משנה לשנה הקופות שלהם יותר טופחות על חשבון כל העמלות שהם לוקחים, אבל לתת קצת שירותים לאזרחים? ולנכים? מה פתאום? מדינה של
ולעניין - מה שיכול להרים במדרגה אחת את נושא הנגישות זה כמובן עיתונות, נכון שבד"כ נושא הנכים ובכלל נושאים חברתיים נדחקים לשוליים, כי הנושא הבטחוני הרבה יותר מעורר כותרות, אבל אם אפשר היה להגיע עם עיתון מסוים - למשל מוסף צרכנות בידיעות להסכם,יש טור בYnet על השביתה, אז לעשות טור קבוע לנכים - פעם לדווח על בעיית נגישות במקום אחד ופעם במקום אחר, לספר קצת סיפורים אישיים כולל דוגמאות לוועדות שיקריות וקיזוזים של קיצבאות, והרי מה שעובד זה פרסום ומודעות - ואולי ככה גם האנשים, הקבלנים וגופים למיניהם היו מתחילים יותר להתחשב בבעיית הנגישות שמקשה מאוד מאוד על הנכים.

מירי 777, היה מדור בטלוויזיה בערוץ

נגישות ישראל וגבי גזית יחד דווחו מידי יום על מקומות ובעיקר מוסדות שאין אליהם גישה. זה לא סייע בכלום. רץ גם תשדיר בערוצים לגבי נגישות לעיוורים ולבתי קפה שהורץ ע"י הנציבות. גם זה לא סייע. "לי זה לא יקרה" זה היחס של הישראלי הטיפוסי. דוגמא טובה ביותר תפיסת מקומות החנייה ליד הבתים בתירוץ רק לרגע. עברה חקיקה חלקית בנושא נגישות בכנסת. ברגע שתעבור קריאה שניה ושלישית, אני תקווה שכל בית מגורים לא יקבל אישור בניה (טופס 4) ללא סידורים מתאימים כולל דלתות ברוחב 80 ס"מ ולא כמו היום 60 ס"מ כי השבלונה של ייצור הדלתות זה גודלה והייצרנים לא רוצים להשקיע. ידוע לי שיהיה גם תקן ממכון התקנים. התקן למעשה כבר קיים, עובר ליטוש אחרון לפני הפעלתו הלכה למעשה. בנוגע לבנק. אני מתכוונת להפעיל את הנציבות בנושא. בעיקר בסניפים מרכזיים. למרבית הבנקים יש היום סניפים במרכזי קניות גדולים ונגישים. לדעתי צריך לדרוש שסניפים אלו יכילו לדוגמא: כספות מחלקות משפטיות של הבנקים, ברורים לגבי אגרות חוב או אחרים. גם את בנק ישראל צריך לחייב לנגישות. כל כתובת שתרשם כאן לגבי בנק שאיננו נגיש, ארכז ואעביר יחד במכתב אחד לכמה גורמים. מי שיכול לסייע ירשום את שם הבנק כתובתו ועיר המגורים. אבקש שירשור בנושא. תודה

לי יש שיטה

אתי, תכתבי להם מכתב ותשלחי אותו בפקס כל יום. בסופו של דבר הם יענו לך. מאיר

למעלה