אין דיסלקטים זקנים/ אורי אורבך

חגית35

New member
אין דיסלקטים זקנים/ אורי אורבך

"אין דיסלקטים זקנים" / כתבתו של אורי אורבך כתבה ממוסך השבת הזו, 4/7/03 של ידיעות אחרונות (לא מצאתי בגרסה און ליין, אז אני מתמצתת להלן, כי זה נראה לי מאוד שווה התפלמסות) אני מתקצרת את הדברים בשם אומרם מבלי להביע את עמדתי. אם כי יש לי... הדברים חריפים דיים גם בלי להיעזר בהדגשות וצבעים- המלים ממש זועקות מתוך הדף. מקווה שיהיו תגובות לכתבה הזו למערכת ידיעות אחרונות. אפנה זאת גם לפורומים של חינוך ולקויות למידה.

תירתיר2

New member
תגובה למאמר

למרות שיש מידה מסוימת של אמת בדבריו של אורי אורבך, אני רוצה לייצג דווקא עמדה שונה. בתור תלמידה, אני זוכרת שהיו בכיתה תמיד תלמידים שהתקשו בלימודים, לא זכו לשום סיוע והדבר פגע בהם מבחינה לימודית וחברתית. אני בטוחה שחלקם היו מאובחנים כיום כדיסלקטים או בעלי קשיים אחרים, ושאילו היו זוכים לעזרה היו משתפרים ומרגישים יותר טוב עם עצמם, ומגיעים להישגים. פעם תלמיד שלא קלט את החומר-קיבל צעקות מהמורה לפני כל הכיתה.(ןזה עדיין קורה) אני חושבת שמי שלא מקבל עזרה וטיפול , הבעיה יכולה לא להיעלם אלא הפער הולך וגדל (למשל-קושי בקריאה) יחסית לכיתה. ומבחינת "לתת שם לבעיות"- נכון שיש המון אבחונים, אבל אני למשל אם לילד עם לקות שתגרום לו קושי עצום בבית הספר, הוא יצטרך להילחם כדי לשרוד ותודה לאל אם יקבל קצת עזרה וסיוע כדי לעבור את זה בשלום. אני לא בקיאה בסטטיסטיקה, אבל ברור לי שכמו בני יש אחוז לא מבוטל של ילדים שבבי"ס עומדים בפני קשיים רבים. אז חומר למחשבה...

למעלה