אין דרך לברוח מבית !

אין דרך לברוח מבית !

אני כותבת שוב מפני הכתבה שהתפרסמה בעיתון אתמול על החמרת המצב של הבנות בכלא הצבאי , ובכלל לכל אלה בנים ובנות כאחד המנסים , `` בדרך פלא `` , להשתמט מהשירות הצבאי . ראשית , אני חושבת שזו בושה שנית , אכזבה גדולה מאוד ! קשה לי להכיר בעובדה שאנשים חושבים שאין זה מכבודם לתת את חובתם למדינה הזו . לפעמיים , קשה לי לקבל את העובדה שאנשים , בדיוק באותם גילאים אפילו צעירים יותר , עם אותם שאיפות עם אותם חלומות הקריבו את חייהם בשביל האנשים האלה . לדעתי , כל העניין הזה בשביל לשרת בצבא והדחיפה העצומה הזו לקרבי היא היכולת להגיד מאין `` תודה `` עבור אותם הילדים האלה , והם היו בסה``כ ילדים ... אני חושבת שאף אחד לא רצה להקריב את החיים שלו למען עתיד שכזה עתיד , שנראה יותר ויותר ריק מכל תוכן של ערכים ומוסר . תראו מי ששואף להיות אנוכי ולהיות אטום לגבי הסביבה שלו לגבי הזהות שלו , המדינה שלו ... אם לא אנחנו אף אחד לא יעשה זאת במקומנו . אם הגיבורים ( אני קוראת להם בשמם כפי שהם מצטיינים בעיני , גיבורים !)האלה לא היו שם אז ... אנחנו לא היינו כאן היום הם לכאורה העבר שלנו אנחנו לכאורה העתיד , ההמשך שלהם ...במותם הם הקריבו לנו את המדינה הזו ואת זו כל אזרח שיושב וחי בתוך המדינה הזו חייב לקבל ולהבין - אין דרך לברוח מבית ! גם הכלא לא ממש יעזור ... מה שאני מרגישה שהכי מעמיד אותי בחוסר אונים בקשר לקבוצת המשתמטים זה הצורך להסביר להם עד כמה צריך לשרת במדינה שלו עצמו . התירוץ הזה של : החיים שלי נעצרים ביום הגיוס כי יכלתי ללמוד ולהתפתח עולה לי על כל העצבים ! לא הראה לי הוגן שאנשים בגבולות שומרים על הבית שלכם על המשפחה שלכם, מקריבים גם זמן , גם חלומות , לצערי גם חיים ואתם יושבים בכלא בגלל האי הרצון שלכם לשרת את המדינה שלכם , פשוט בושה !!!! פשוט לא נראה לי הוגן

balcony

New member
ובכן...

תראי, אני חושבת שלהתגייס זה חזוב, לא רק בזביל הצבא אלא גם בשביל הסיפוק האישי. ללא כל קשר, אני מבינה את העובדה כי לא כל אחד מתאים למסגרת הצבאית הנוקשה. אנשים רבים איבדו עצמם לדעתם במסגרת אטומה זו ומקרים רבים הסתיימו במוות. לעניות דעתי, כיו, כאשר לא חסר כוח אדם בצבא, עדיף שאלו שממש לא מתאימים למסגרת הצבאית- לא יתייגסו. ללא כל קשר לאינטרס האישי שלהם, הרי ברור שאנשים כאלו לא יתרמו ממילא ,יעשו את תפקידם בצורה לא טובה, ואף יפגעו בצבא.

חתחתול

New member
זה לא הולך ככה

אי אפשר להתחיל להפלות ולגייס רק חלק מהעם (בלי להכנס לוויכוח על חרדים) כי אז מי שיתגייס ירגיש פראייר והמוטיבציה תרד פלאים (גם ככה בנים רבים ממורמרים כשהם רואים בנות באותו התפקיד מתנדפות יובלות לפניהם). רק אחוז אפסי מאלה שיוצאים מהצבא באמת ``לא מתאימים`` כהגדרתך, ולא סתם מחפשים לעצמם חיים קלים. מי שמצפונו הלקוי מאפשר לו לישון בשקט בבית ולתת לבני גילו לשאת בעול - לא צריך לקבל צ`ופר על כך.

סיכוי נוסף !

בלקוני ..( אנינ מקווה שככה רשומים זאת ..) אני מאמינה בכך שאם אנשים יתנו להם זמן הם יצרו בתוכם הרגל וגם התפיסה שדברים יכולים להשתנות אם יתנו להם הזדמנות נותנת לי את הסיבה להתגייס . אני חושבת שכל תפקיד שיתנו בצבא ( ובכלל בחיים ) יש בו את הסיפוק וההנאה שלו אפילו אם בהתחלה זה נראה כדבר ``איום`` , ושאין סיכוי שאשרוד בתוכו . תראה , אני אהיה פילוספית בכך שאומר שיש לכך סיבה מדוע נפתחתת הדלת הזו לפני אנשים מסויימים, אני מאמינה שבסופו של דבר יש תועלת בכל מה שאנחנו עושים בחיים . אני מבינה את מה שכתבת , ואני מודעת לעובדות שכתבת , ופעם גם אני חשבתי שאלה שמראש יודעים שאין מקומם במסגרת הזו לא ישרתו מתוך חובה , אבל אני מאמינה שמחשבות כאלה יכולים להשתנות אם יתנו להם הזדמנות . תראה לדעתי ,המערכת הצבאית חייבת להשתנות והיא חייבת להיות מגוונת . המסגרת הזו חייבת להיות נוקשה בשביל ליצור בה משמעת ואחריות אך היא מחנכת לערכים שפיספו להעביר בבתי החינוך . אני רואה את המסגרת הזו כסיכוי נוסף עבורנו , עבור הנוער אך לצערי המסגרת הזו ואנחנו לא רואים זאת כך .

balcony

New member
אני מסכימה איתך, אני חושבת

שהשירות הצבאי תורם רבות להתבגרות ולהתגבשות זהותינו כמבוגרים. אך, אני חוזרת על דברי קודם- המערכת הצבאית יכולה לפגוע באנשים עד כדי התאבדות... אין ספק- זו שערוריה שיש אנשים שפשוט מוותרים על הגיוס מתוך אגואיזם ואותם אני מגנה. אני אישית חושבת שהפרופיל הנפשי הוא פיתרון מצויטין- אך יש לרככו ולהרחיב את תחומי התוקף שלו. בכל מקרה- לכל המתגייסים שביננו הרבה בהצלחה וכל הכבוד על המוטיבציה!

למעלה