אין התקדמות בחקירת הרצח

gs1234

New member
אין התקדמות בחקירת הרצח

אני חושש שהמטוס של טיסה 370 של מלזיה איירליינס יימצא לפני שתהיה התקדמות כלשהי בחקירה של הרצח המחריד והמיותר של יפתח גריידי ז"ל מחוץ למועדון "שש" ברעננה.

אני לא מכיר אף אחד מהמעורבים בפרשה ולא הייתי במועדון הזה מימיי, אבל שמעתי מצעירים קרובי משפחה שבילו בו שמדובר במקום נחמד ושאף פעם לא היו בו אירועים אלימים. כנראה שבאותו יום הגיעה למקום חבורה אלימה, נוצרה קטטה המונית ובמהלכה נרצח יפתח גריידי ז"ל.

קראתי עכשיו את כל הכתבות שמצאתי בנושא הזה, ויש שתי כתבות שאפשר למצוא בהן מידע כלשהו. בכתבות האלה יש מעט מאד עובדות שאפשר ללמוד מהן דבר או שניים:
- היה ויכוח בתוך המועדון, המאבטחים הוציאו את האנשים החוצה, ובחוץ התפתחה קטטה שהובילה לרצח.
- אין תיעוד מצולם של הקטטה מחוץ למועדון.
- כולם פוחדים מחבורת העבריינים שנכנסה למועדון וחוששים להעיד נגדה. במהלך הדיון הוזכר כי לאחד החשודים היה אגרופן, וזו סיבה טובה לפחד.
- הרצח נעשה באמצעות חפץ חד שנלקח ממטבח המועדון, כנראה מזלג בשר. מכיוון שלא מוזכר בשום כתבה אם המזלג הזה נמצא או לא, אני מניח שהרוצח השליך את כלי הנשק למקום שבו אי אפשר למצוא אותו, הרחק ממקום הרצח, לאחר שנמלט מהמקום.
- כנראה שאחיו של הרוצח, שהוא אחד העצורים, סייע לרוצח להסתתר וגם להסתיר את כלי הנשק.

המשטרה עצרה ארבעה חשודים, שרובם ככולם גדלו ברעננה. יש גם חשוד חמישי, שהסגיר את עצמו למשטרה.

החשוד הראשון הוא שי קלדרון, בעל עבר פלילי. קלדרון גרם לתאונה טרגית שבה גרם למותה של דנית בראל, וישב בכלא. המשטרה מנסה להכפיש עוד קצת את שמו בטענה שהוא "לכאורה קשור בהשתייכות לארגון פשע ואף חשוד בהצתת בית עסק ברעננה לפני כמה חודשים." דובר המשטרה טוען גם שהקטטה החלה בגלל קלדרון. גם אם זה נכון, זו לא עבירה פלילית וזה לא קושר אותו לרצח. מצלמות האבטחה במועדון תיעדו אותו נכנס למטבחון, אבל לא רואים שם אם הוא הוציא משם את החפץ שבאמצעותו בוצע הרצח. אי אפשר למצוא באף כתבה משהו ממשי שקושר אותו לרצח.

החשוד השני הוא מני דבוש, גם הוא בעל עבר פלילי, שישב בכלא בגלל מעורבות בביצוע שוד של פיצרייה. הוא הגיע לבית המשפט עם יד שבורה, הודה שהיה מעורב בקטטה אבל לא קשור לרצח.

החשוד השלישי הוא ללא עבר פלילי, ועורך דינו טוען שהוא ניסה להפריד בין הצדדים בקטטה.

החשוד הרביעי טוען שהוא היה בתוך המועדון בזמן הקטטה, ולכן לא קשור לרצח.

החשוד החמישי מכונה " החשוד המרכזי" והמשטרה טענה שיש לו "חלק פעיל ברצח". הוא כנראה בעל עבר פלילי. המשטרה טוענת שיש לו עבר של עבירות אלימות ורכוש. אם אני מבין נכון, חשוד זה הוא זה שזוהה במצלמות האבטחה עם כלי הרצח בידו, וייתכן שהוא הרוצח. הוא הצליח להימלט בסיוע מאחיו (שהוא כנראה חשוד מס' 3 או 4), התנהל אחריו מרדף, והוא הסגיר את עצמו למשטרה. אז למה לא נמצאו ראיות שיכלו לקשור אותו לקטטה או לדקירה? הוא שוחרר למעצר בית, אז אני בספק אם הוא אכן הרוצח.

סיכום המצב כרגע הוא שאין התקדמות בחקירת הרצח. בתור אדם שמשקיף מהצד ולא מכיר את הצדדים, אני רואה חמישה אנשים עצורים, שחלקם היו מעורבים בקטטה, וכל אחד מהם טוען שהוא לא הרוצח. אני מקווה שאחד מהם יורשע ברצח והאחרים בסיוע לרצח, במעורבות בקטטה ובאלימות כלפי אחרים, שגם הן עבירות פליליות. אני מקווה שלא אתבדה.

ואני מקווה שגם המטוס המלזי יימצא בקרוב.

עומר247

New member
תודה על הסקירה המקיפה

אתה יודע שאין התקדמות בחקירה, או רק משער בגלל שאין כתבות חדשות בנושא?

gs1234

New member
כתבתי שזאת התרשמותי האישית

כבר כמה ימים שאין כתבות חדשות בנושא, ובכתבות שציטטתי לא רואים תמונה ברורה. מזה אני מסיק שאין התקדמות בחקירה.

בהחלט יש קשר

פורסם באחת הידיעות שהחשוד המרכזי הואשם בעבר בתקיפה במהלך קטטה בגלידריה ברעננה בשנת 2009. כמה קטטות היו בגלידריות ברעננה בשנת 2009 שהגיעו עד כדי
כתב אישום? כנראה שאותו בן גניש הוא החשוד המרכזי. לא מפתיע, בהתחשב בעובדה שמשפחת גניש היא משפחת עבריינים מוכרת ברעננה.

כאן יש דיון בערעור בבית המשפט העליון של אח של בן גניש שמוסיף כמה פרטים

איליה40

New member
הכתבות וחומר החקירה

מניסויני בפרשה אחרת - לעיתים אין קשר הדוק בין חומר החקירה לבין הדברים שיוצאים לעיתונות. המשטרה משחררת את מה שהיא מעוניינת לשחרר, וכך גם עורכי הדין. מידע מדויק יותר ניתן להסיג מהפרוטוקולים של הדיונים וע"מ לעשות כן צריך להיות נוכח באולם. לעיתים ניתן ללמוד דברים מהחלטות. אם יהיה לי זמן אנסה לאתר את מספר ההליך ואת ההחלטות שיצאו (למשל על שיחרור למעצר בית). וכך אולי נוכל לדעת יותר.

למעלה