אין זמן!

Hell is beige

New member
אין זמן!

הזמן - איך הוא נמדד? על ידי מסלולי השמש והירח, כמובן. דמינו לכם כוכב שבו השמש לא זזה ביחס לכוכב. אז בעצם לפי שיטת הזמן שלנו אין שם זמן, האין זה נכון? כי הרי הרי כמה זמן שאתה שם, אתה שם אפס יום, אפס דקות ואפס שניות. כי השמש לא זזה. הזמן שלוחק לכדור הארץ להקיף את השמש שווה לשנה ארצית אחת - הזמן שלוקח למאדים להקיף את השמש, שווה, נדמה לי, לכ10 שנים ארציות. עכשיו מה עם אותו כוכב? לפי המדידה הזאת - הזמן שם הוא אין סופי, כי לוקח לשמש אין סוף זמן להקיף את הכוכב. אז מה אני צריך להקיש מזה? ששיטת הזמן בפלנטה שלנו דפוקה? או שהאינסוף שווה לכלום?

עוד אחת

New member
לא, זמן זה תחושת הרגעים העוברים,

וגם אם שום כוכב לא ינוע, אנחנו נחוש שהשניות עוברות. בכלל לא מדובר פה על אור וחושך.

דז

New member
זמן

הזמן נקבע לפי הסיבובים בחירה סמלים ,אבל הוא קיים כיחידות בעלות ערך זמן,מדויק ,שניה זה בערך כמה זמן שיקח לי להגיד אחד,ולפי התפיסה האנושית שלי זה ישאר ככה גם שאני אגיע למאדים .

^^flower^^

New member
הזמן

הוא יחסי גם לאיפה שאנחנו נמצאים - ישראל/ארה"ב וגם לפעולה שאנחנו מבצעים ובכלל מושג הזמן ניקבע ע"י אנשים החיים על כדה"א ולכן אנחנו מודדים את הזמן בצורה הזאת!! אך בעצם מהי שעה? 60 דקות, אך מהי דקה? 60 שניות אך מהי שניה...... אנחנו המצאנו את הזמן המדעי מפני שהיינו צריכים שיהיה לנו דיוק, שתהיה לנו דרך למדידה ולכן אנחנו יכולים למדוד בדרך הזאת בכל מקום ביקום או לא למדוד בכלל!!

Hell is beige

New member
לא הבנתם אותי

מה שאני אומר הוא שלפי השיטה שבה נקבע הזמן האינסוף שווה אפס ככה שאו שהאינסוף שווה אפס או שהשיטה רקובה מיסודה

Tangled_Heart

New member
אינסוף אפסי?

אתה תאלץ להסביר את עצמך אולי קצת יותר טוב דשא...אני מתקשה להבין... כי בתכלס, הזמן קיים, בכל מקום, לא משנה אם תהיה בכל כוכב הוא יהיה מוגדר שונה בכל מקום, אבל עדין...הוא שם, אי אפשר להתעלם ממנו כי אתה חיי אותו אולי אם תהיה במקום אחר שיטת ספירת הזמן תהיה שונה, לאו דווקא סביב ה-
או ה-
אלא לפי משהו שמתאים לאותו כוכב...או מקום, או מה שזה לא יהיה וואי, הרבה זמן לא הייתי כאן.... רוני

Hell is beige

New member
אבל

לא אמרתי שזה ישנה את הזמן אמרתי שלפי איך שהשיטה עובדת אפשר להבין שהאינסוף שווה אפס

Tulula

New member
זמן זו המצאה אנושית

כי בעצם יד רק הווה, וכל שניה מסתיימת מאה או אלף או שעה או דקה. המצאנו את הזמן כי כמו כל דבר שהאדם צריך להגדיר לעצמו, גם את השתנות החיים והמעבר בין לידה למוות צריך להסביר איך שהוא. בעצם הזמן הוא אינסופי כמו הייקום ואנחנו יןדעים עליו מעט כמו על הייקום. ואולי אין דבר כזה זמן רק הוויות מקבילות...

Tulula

New member
נ.ב.

יש גם משהו טוב בזה שהמצאנו את הזמן, כי זה עוזר בתקשורת האנשוית להבין אחד את השני כלפי אותו יחס לזמן. כלומר כך בנ"א יכולים לתאם בינם לבין עצמם.

Hell is beige

New member
אבל

השיטה שהזמן עובד בה גורסת לכך שהאינסוף שווה לאפס... פה אני מתמקד לא במהות הזמן.

Tangled_Heart

New member
שוב..אתה תאלץ לגלות סבלנות

דשא, אני לא מבינה למה התכוונת.. איך הגעת למסקנה שהאינסוף שווה לאפס? האינסוף זה ערך לא מוגדר מהסיבה הפשוטה שאין לו סוף... *מבולבלת* רוני

דז

New member
מוגדר או לפחות מוכח

1 אני יכולה להוכיח לך קח גזר זה 1 תוסיך לו עוד גזר זה 2 , 0 גם תוריד 2 ,אין סוף לא ממש

Hell is beige

New member
אז את רוצה לומר לי

שההגדרה המדעית לאפס היא מצב שבו אין לך גזרים? לא כמו שתגידי שההגדרה לאינ סוף היא מצב שיש בו גזרים בלי סוף את צריכה להוכיח לי את המונח כלום בלי להשתמש במילים "כלום", "אפס", "שום דבר" וכו´

דז

New member
עד אין סוף

אני לא מגדירה את זה במונחים אני מגדירה את זה פיזית . 1 זה שיש לך 1B ו 2 זה שיש לך 2B זה לא כתוב נכון מטמתית אבל הכוונה אתה מבין. אין סוף אי אפשר להגדיר פיזית ,ואי אפשר להרגיש במימד הזה עם הכלים שיש לך ,צרייך לפתח אותו במימד שתקוע לכולנו למלע בראש ומעלה אבק. בהצלחה , ושלא יהיה יותר מידי אבק נויה

למעלה