אין חדשה מתאימה יותר לקראת סגירת הפורום

Emile Zola

New member
אין חדשה מתאימה יותר לקראת סגירת הפורום

ערבי התקבל לחברות בקיבוץ

[URL]http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-4505908,00.html[/URL]

הודעה זו בטח תעניין את אבונור.
הוא כתב לא פעם על היחס שקיבל בקיבוץ של חברתו דאז, ואשתו כיום.

הוא לא העלה בדעתו להשוות בין היחס שהוא מקבל בקיבוץ לבין היחס שיקבל יהודי שיקיים מע' יחסים דומה עם ערבייה מא.א.פחם בה הוא גר...
הרי אצל הערבים "מקובל" ככה וככה, ואצל היהודים "זה לא דמוקרטי", "לא חוקי", "אפרטהייד" , "גזענות"...

נו טוב... עדיף להיות בצד שמצפים ממנו להתנהג כמו בני אדם מאשר בצד ש"מקובל" להתנהג כמו....

תמיד יש את הראשון. תמיד. מישהו צריך להיות הראשון.
טייס, תת אלוף, רופא, מנהל מחלקה, חיילת, שופט, שופט עליון ועוד ועוד תפקידים שבעבר לא היו בהם ערבים כלל עד שמישהו היה הראשון.

והנה, צעד קטן נוסף של שילוב - חבר קיבוץ ערבי הראשון.

משו אתה

דאז אם הייתי מקבל את התנאי בלהיות ציוני בשביל להתקבל לקיבוץ הייתי כבר חבר קיבוץ, הבחור בכתבה בצנחנים! לעומת אבונור בחור מאום אל פחם ( אוי אוי) שבא להתחתן עם בת משק, מה יהיה אמיל? :)

Emile Zola

New member
וואלה
זה הכל

ואיך בדיוק היית אמור "להיות ציוני"?
כאילו, מה היית צריך לעשות?

אגב, גם בני זוג יהודים לא אוטומטית הופכים לחברי קיבוץ.
לכל קיבוץ יש את התנאים והשגעונות שלו...

אגב 2,
הכרתי בחורה ממש חמודה מא.א.פחם.
האם יש באפשרותי להתקבל לחמולה שלה

מה התהליך

אגב אולי זה יפתיע אותך

אבל אום אלפחם זה לא מה שחשבת אני בשנים האחרונות יצא לי לעבוד עם לקוחות משם ואני חייבת לציין שהסטיגמה שדבקה בהם לרוב מבוססת על דיעות קדומות
אחלה אנשים

לחתום על מסמך

שבו אתה מצהיר שאתה חבר בתנועה הציונית ונאמן לערכי התנועה הציונית והקיבוצית, לא אמרתי שרק איתי זה היה קשה, ברור לי שכל מי שבא מבחוץ צריך לעבור תהליך ולהתקבל עלידי הצבעה של כלל חברי המשק ( או האסיפה המרכזית)

לאגב 2, אם אתה יודע להתקבל לחמולה שלה בזה שתשכנע אותם שאתה ראוי להיות החתן שלהם אז מברוק ( עונה לך למרות שאני יודע שאתה ציני)

Emile Zola

New member
אתה קורא לזה קשה?

כולה לחתום על מסמף שאתה חבר בתנועה הסהיונית ונאמן לערכי התנועה הקיבוצית.

לגבי אגב 2,
מי דיבר על חתונה? עוד לא היה דייט ראשון.

למעלה