אין חיסרון שלא ניתן להפוך ליתרון

סליחה-לא נכנס הקובץ טוב אכתוב אותו

בת הטבח התלוננה בשיחה עם אביה על הקושי אשר בהתמודדות עם הבעיות בחיים. הטבח הובילה למטבח והראה לה 3 סירים בהם רתחו המים. סיר 1 הוא שם גזר. סיר 2 הוא הכניס ביצה. סיר 3 שפך גרגירי קפה. לאחר זמן מה שלף הטבח את הגזר מן הסיר ושם אותו בצלחת , דג את הביצה מן המים הרותחים והניח בקערה, סינן את הקפה ומזג אותו בספל, הביט בביתו ושאל:"מה את רואה יקירתי?" הבת התקרבה לשולחן ובחנה את המוצרים: הגזר הרך נמעך, היא קילפה את הביצה שהייתה קשה, הקפה הדיף ריח נפלא וטעמו היה טוב ומענג, אמר הטבח:" כך בני האדם שונים המתמודדים עם קושי זהה, המים הרותחים הם אותו מצב נתון עבור שלושת החומרים: הגזר שהגיע למים קשה, התרכך עד מאוד וניתן עכשיו לפורר אותו בקלות, הביצה, שהגיעה עדינה ונוזלית תחת קליפת הדקה, התקשתה כולה. פולי הקפה, לעומת זאת, הם יחודיים!? לאחר שהותם במים רותחים, הם הפכו את המים אותם למוצר משובח. "לאיזה מהם את דומה, בתי היקרה?" כאשר בעיות מגיעות למפתן דלתך, איך את מגיבה?, הגזר שנראה חזק אך מאבד בכונותיו במצבי לחץ? כביצה בעלת אופי עדין שמקשה את ליבה לאחר פיטורים,גירושים,מוות של אדם אהוב?-שנראת אותו דבר מבחוץ אך ליבה ונשמתה התקשו עד מאוד? או אולי את פול קפה, אשר תפקידו בחיים להפוך את המצב הכואב לדבר הטוב ביותר שניתן? הקפה מגיע לתכונותיו הטובות ביותר עת שהמים בשיא הרתיחה. בשביל להיות פול קפה רק צריך לזכור כי לכל מה שקורה בחיים יש סיבה רק נישאר לנו לגלות מה היא וללמוד ממנה,

yudika

New member
מקסים מעודד ומפחיד עוד לא החלטתי מי

מהם הוא אני. אני מתמודדת עם התרבות הקשיים בחיי וכל פעם חוששת שמא הפעם הזו תמוטט אותי ? שמא ארים ידיים בפעם הבאה ? וכל פעם אני קצת מתחזקת. אבל מה יהיה בפעם הבאה ???

../images/Emo96.gifyudika שלום לך

אני מציעה שתהי כמו פולי הקפה שמגיע לרתיחה טעמו משובח יותר, או כביצה שמתקשה עם הרתיחה, כלומר החיים הם לא פיקניק, יש עליות ומורדות את צריכה תמיד להיות בהיכון אבל לקחת בקלות כי יש מי שמשתכל ושומר על הבישול שירתח ישנו הטבח ששומר על הבישול , אך לנו יש את הקב"ה ששומר עלינו ונותן לנו מה שמגיע לנו לפי מעשינו, יש חשבון לכל אדם, גם בחוקים וגם במשפטים, הן בתורה והן חוקי המדינה, דעי מצווה גדולה להיות בשמחה וכל מה שבה עלינו זה לטובתינו.

ענתי44

New member
למה מפחיד?

זה לא חשוב למי היית דומה לגזר או לביצה החשוב שתהפכי את הקושיי בחיים שלך לקפה משובח, או כמו שמישהי הספידה את אמא שלה ואמרה שהיא תמיד ידעה להכין מהלימונים בחייה לימונדה. וברוכה הבאה לפורום.

למעלה