אין חכם כבעל הניסיון

אמממאאא

New member
אין חכם כבעל הניסיון

שלום לכולכם . רציתי עיצה מכם בעלי הניסיון. בשבוע שעבר אמא מהגן של ביתי איבדה תאומות בשבוע 34 . כיוון שחלק מכם עבר חוויה דומה רציתי לדעת מה דעתכם.האםללכת לבקר?להתקשר? לכתוב? להתעלם? מה הכי טוב במסגרת הכל כך רע? אני כ"כ רוצה לעזור וכ"כ לא רוצה להזיק אשמח לעיצה טובה . שיהיה לכולכם רק טוב טוב וטוב

זה, כמובן, תלוי

זו שאלה לא פשוטה. להתעלם לא הייתי מציעה. היתר תלוי במידת הקירבה. אם את לא ממש קרובה (כלומר, גם כך לא היית אצלה בבית) התקשרי. נסי להכין משהו מראש כדי לא לגלוש לנחמות "מרגיזות" שבורחות לכולנו מן הפה אם לא חושבים מראש. הכי חשוב שתתני לה את התחושה שאת שם בשבילה ושאת באמת מצטערת. לא צריך לדבר הרבה בשביל שהרגש הזה יעבור.אם היא רוצה לדבר, פשוט הקשיבי. אם את מרגישה שיותר קל לך בכתיבה, גם זו אופציה טובה. אם הבנות חברות את יכולה להציע עזרה ע"י כך שתקחי את הילדה אליכם למספר שעות (אם זה מה שמתאים לאם, כמובן). אני חושבת שעצם השאלה שלך מראה שיש בך את הרגישות לשוחח איתה. במידה שיש לה נגישות לרשת, את יכולה בהחלט להמליץ לה על הפורום שלנו. זו הייתה אחת ההמלצות הטובות שקיבלתי. שלך, פילה סגולה.

אמממאאא

New member
האם צרת רבים חצי נחמה?

שוב אני ,האם זה ניחם אתכם כשסיפרו לכם"גם אני עברתי" או שזה מעצבן?אנחנו מתלבטות אם ללכת כמה אמהות שעברו דברים דומים ,האם זה יעזור או יזיק? המצב כ"כ רגיש ולא היינו רוצות להוסיף כאב אלא להפחית אם וכמה שניתן

צרת רבים נחמת טיפשים

שלום לך. כמובן שזה לא מנחם שעוד מישהי עברה דבר כזה. אחרי ההפלה שלי הדבר שאני הכי רוצה לעשות הוא לחסוך מאחרות את מה שאני עברתי. יחד עם זה, כאשר נפגשים עם מישהי שחוותה דבר דומה, ברור שהיא יכולה להבין את כל מה שהאחרים לא מסוגלים (ואני מקווה שאף פעם לא יוכלו) להבין. אני לא יודעת אם הייתי מארגנת "משלחת" כזו, אולי בזוגות. זה אמנם לא קל לבוא לבד, אבל גם לא פשוט לארח קבוצה של מספר נשים יחד. בנוסף, כמובן שהתגובה האישית של כל אחת היא אינדוודואלית, יש שלא ירצו לדבר על הנושא ויש שלא ירצו להפסיק לדבר, נסו ברגישות לגלות את הכיוון שלה וזירמו איתו. אני משוכנעת שאם אתן באות מכוונה טובה (ואכן כך המצב) היא תרגיש זאת גם אם לא הכל יתנהל למישרין. בהצלחה פילה סגולה

אמממאאא

New member
תודה על העזרה

כמובן שאין הכוונה לארגן משלחת ,השאלה היא האם יש מקום לדבר על דברים שקרו לך ואיך את הגבת .יש לנו לצערינו בגן את הגננת שאיבדה את בכורתה בלידה,אמא שאיבדה תינוקת בלידה ואני שלצערי איבדתי את בכורתי בגיל 7 חודשים (מחוץ לרחם , 7 חודשי חיים) האם זה מוסיף או גורע ? אנחנו רוצות לעשות רק לטובה . תודה על העזרה

karen01

New member
זה נורא תלוי

בעקרון זה טוב שאפשר לדבר עם מישהו שחווה חויות דומות, אבל צריך להיזהר לא להעמיס עליה - מן הסתם לשבת ולהקשיב שעה לסיפורים של אחרים זה לא בדיוק מה שחסר לה. אפשר בעדינות לספר שקרו המקרים האלה ושאתן מבינות את הכאב, ואח"כ פשוט להיות זמינים בשבילה - להתקשר, לבקר, וכשיתאים לה לדבר על זה אז פשוט להיות שם ולהקשיב. חשוב לא לשפוט ("אני עשיתי כך וכך") כי כל אחת מגיבה אחרת והכל לגיטימי. נראה לי שבגלל שהייתן שם תוכלו באמת לעזור, רק חשוב להיות קשובים לקצב ולרצון שלה ולפעול לפיהם.

apk

New member
השאלה, טיב הקשר ביניכן

אם הייתן קרובות לפני האסון - בודאי ... את חייבת ללכת לבקר ולתמוך בה. אבל ... אם לא הייתן חברות ממש קרובות, כל קשר שתצרי איתה בהקשר זה רק ירגיז אותה ויפריע לה ויותר מכל יראה לה צבוע (גם אם מבחינתך הוא יהיה אמיתי), אז במקרה כזה אל תעשי כלום עד שתראי אותה במקרה, ואז רק הביעי את השתתפותך בצערה ועברי הלאה (אלא אם כן היא מיוזמתה תבקש לשוחח איתך יותר בנושא)

נצאב

New member
תמליצי לה על הפורום הזה

כדאי לדעתי לספר לה על מקרים דומים שתדע שהיא לא לבד, אבל לא להעמיס. כלומר לספר בקצרה. אם זה יעניין אותה היא כבר תשאל שאלות. הכי חשוב לתת לה את הכתובת של הפורום הזה כי זה באמת עוזר.

למעלה