"אין חכם כבעל נסיון" - ?

"אין חכם כבעל נסיון" - ?

יצא לכם פעם להזדהות עם מישהו בצרה למרות שלא חוויתם את מה שעבר עליו? להגיד למישהו "אני מבין איך אתה מרגיש" אם אף פעם לא הייתם במצב שלו? האם זה מותר? הרבה מהכותבים פה מספרים על בעיות בקשרים הרומנטיים שלהם עם בני/בנות המין השני, ומבקשים עצה, הכוונה... האם מישהו שמעולם לא היה במערכת יחסים יכול לייעץ לו? על מה אתם סומכים יותר? על הנסיון - או הגיון בריא (יותר או פחות) ממרחק? סתם חשבתי לפתוח את הנושא הזה לדיון, אשמח לתגובות

natall

New member
: )

כמובן שאפשר לסמוך על הגיון בריא אבל לא לכולם יש :/

d i n d i n i

New member
וואו שאלת המאה..

הרי כולם אוהבים לתת דיעה, לא משנה הנושא.. אני חושבת שלאו דווקא היית צריך להיות בדיוק בנעלי האיש בשביל לייעץ אבל הבעיה צריכה להיות מוכרת, נאמר אח ,חבר, ידידה מישהו שנתקל בבעיה הזאת.. אני מאמינה בהגיון בריא, אבל אין דרך לצפות את העשים שלנו ברגע האמת.. איזה שאלה מגניבה אני חייבת לציין

DanaLior

New member
דעתי!

אני אישית חושבת שאם הייתי מבקשת עזרה מכמה אנשים שחלקם עברו דבר דומה או שלפחות היו בסיטואציה דומה, וכן אנשים שלא עברו דבר כזה מעולם- הייתי מקשיבה יותר לבעלי הניסיון.. רק בגלל שמי שלא היה בסיטואציה כזו- אין כ"כ אפשרות להבין/להתחבר לנושא... כמובן, שנורא תלוי בנושא. לפעמים מישהו מבחוץ, שהוא אובייקטיבי- יכול לייעץ את העצה הכי טובה והכי נכונה. אז שוב, לדעתי, נורא נורא תלוי בנושא.

Lir האחת

New member
היי ../images/Emo13.gif

אני אפריד בין הדברים. לגבי הנושא של מתן עצות. הייתי מעדיפה לקחת ממישהו שעבר משהו דומה, שיש לו ניסיון, או שהוא שמע ומכיר את העניין מקרוב. אין ספק שכאשר אתה עובר את אותה החוויה, זה יכול להעניק לך יתרון במובן, שיותר קל לך להבין את התחושות והרגשות שנובעות מאותה הסיטואציה. אתה יכול לתרום מהניסיון שלך, ומההבנה שלך את הדברים. [למרות שגם במצב כזה, לא תמיד העצה שלך מתאימה ולא בהכרח עוזרת, שהרי כל אחד חווה את הדברים בצורה קצת שונה]. לגבי הנושא של ההבנה של רגשותיו של האדם האחר. לדעתי, לא תמיד חייבים לעבור את אותן חוויות, על מנת להבין תחושות ורגשות של מישהו. רובנו חשים לעיתים רגשות כגון, תסכול, עצב, כאב וכדומה. כשמישהו מספר לי משהו שכואב לו, אני יכולה להבין את מה שהוא מרגיש, כי אני מכירה מניסיוני האישי את התחושה הזאת. אני לא חייבת לעבור את אותה החוויה שהוא עבר, בכדי להבין את מה שהוא *מרגיש*. אז בהחלט מותר, לדעתי, לומר למישהו "אני מבין איך אתה מרגיש". אהבתי את שאלתך

להקשיב ולשמוע

זה כמו להסתכל או להתבונן. אף פעם אי אפשר להרגיש בצורה מדויקת מה שהבן אדם במצוקה מרגיש. (אהבתי את הכוכביות שלך). את צודקת, אבל חשוב שתהיה רגישות כדי להבין את זה.

mejisa

New member
להקשיב...

למישהו שאומר מה שאתה רוצה לשמוע :) למרות שזה יכול להיות הרסני זה נותן הרגשה טובה.

למעלה