אולי עוד 5000 שנה...ככה למה
כל רעיון המדינות המודרניות הוא בערך בן 150 שנים.אולי עוד 5000 שנה...
מה ההבדל הגדול בין אז להיום? מה שאתה כותב זה שהיו שטחים, שלטו עליהם שליטים, חלקם היו גדולים יותר וחלקם גדולים פחות. ודוק, את המצב בימינו, זה שאתה מכנה מודרני, אפשר לתאר לחלוטין בדיוק באותן מילים.כל רעיון המדינות המודרניות הוא בערך בן 150 שנים.
כשההתחלה שלו היא במהפכה הצרפתית, שהתחילה את "אביב העמים".
לפני כן היו מלכים (מסוגים שונים), ששלטו על שטח, גדול כמו אימפריה, או קטן כמו עיר.
לכתחילה הייתי חותם על המשפט הזה בלי לחשוב פעמיים. דווקא התיאור שלך למעלה גורם לי לפקפק בכך, שכן כאמור, מה שאתה תיארת כמצב קדום אל מול מצב מודרני בכלל לא שינוי כזה גדול, אם בכלל. זולת שוב כאמור, במוקד השליטה בתוך יחידות השטח, אך לא בהתנהלותן כלפי חוץ ובבנייתן בכלל.לא הייתי מזלזל במהירות שבה רעיונות לאומיים או קוסמופוליטיים משתנים.
דוגמאות:מה ההבדל הגדול בין אז להיום?
ציינתי הבדלים, כי כתבתי מהפכת "אביב העמים",(כי לא ציינת הבדלים כלל)
לא הצגת שום הבדל מיוחד הנרי, למקרה שלא שמת לב (אעלק).דוגמאות:
גרמניה נוסדה לפני מעט יותר מ-150 שנים,
לפני כן היו בשטח הרבה נסיכויות (שגם נילחמו זו בזו)
איטליה נוסדה לפני מעט יותר מ-160 שנים,
לפני כן היו הרבה מדינות ונסיכויות קטנות (שגם נילחמו זו בזו)
צרפת לפני המהפכה היתה שייכת למלך,
אחרי המהפכה היא שייכת לעם.
בעיקרון: השינוי ההיסטורי של מהפכת "אביב העמים"
משטרים טוטלטריים הפכו למדינות שבהם העם שולט.
זכויות האדם ודמוקרטיות הלכו והתפתחו
כמה מדיניות-עיר התאחדו לכדי מדינת-על.
ציינתי הבדלים, כי כתבתי מהפכת "אביב העמים",
ואני לא כותב לבורים כמוך,
ולא לאידיוטים שלא מתביישים להוכיח בורותם.
כל שאר דבריך, מעבר לבורות, הם כרגיל מריחה.
מרחן בלתי נילאהלא הצגת שום הבדל מיוחד הנרי, למקרה שלא שמת לב (אעלק).
הצבעת על כך שהיו יישויות אחרות עם שמות אחרים, אך איש לא חלק על כך בשום מקום. אולם במבנה ניהול העולם לא הצבעת על כל הבדל (ואני הסקרן, אשמח לשמוע דווקא את זה, שכן למעלה זה היה מה שטענת). אז במקום גרמניה אחת היו X ישויות מדיניות. יפה. אולם עדיין היה מדובר ביישויות מדינתיות, קרי ישויות בעלות שטח ושליט, בדיוק כמו שכתבתי כבר קודם.
כן חמוד, הצורך שלך לדבר כעת באדום על מריחות וכו' מוכר וידוע. שמע קטע, הוא לא מעלים לרגע את הדברים העניינים שעונים לך. גם לא את עובדת התעלמותך מהם. צווחותיך אמנם מהווים נסיון בהחלט הרואי בנסיבות העניין לערפל את העובדה ששוב, כרגיל, אתה מתעלם מטיעונים ענייניים, חוזר בדיוק על מה שכתב האחר רק במילים אחרות, ואז צווח שדבריו מריחה ושאר מרעין בישין ורק דבריך הם החכמים, הנבונים והנכונים. יעני סורי, אבל אתה לא מצליח בערפול אי-התייחסותך העניינית. גם אם תגיב כעת באדום אמירות שחוקות (ושקריות) באותיות גדולות, עובדה זו לא באמת תשתנה.
לאור כל הנ"ל, אשמח אם תואיל לחרוג ממנהגך ובכל זאת לנסות להתייחס עניינית. סתם כי זה מעניין.
חחח, כמה צפוי ככה אידיוט .מרחן בלתי נילאה
עם זאת רעיון המדינות הקנה יציבות מאוד מאוד גדולה.כל רעיון המדינות המודרניות הוא בערך בן 150 שנים.
כשההתחלה שלו היא במהפכה הצרפתית, שהתחילה את "אביב העמים".
לפני כן היו מלכים (מסוגים שונים), ששלטו על שטח, גדול כמו אימפריה, או קטן כמו עיר.
לא הייתי מזלזל במהירות שבה רעיונות לאומיים או קוסמופוליטיים משתנים.
...והאנושות עסוקה בהכחדה...ההכחדה השישית...ככה למה
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.