אין כותרת

lupland

New member
אין כותרת

שריטות חזקות נשמעו מכיוון הדלת כשהן מלוות ביללות רמות.התגלגלתי לצד השני של המיטה.מן הסתם חשבתי שזה חלק מהחלום.אבל היללות והשריטות לא פסקו ואז כמו קפיץ שהיה דרוך והשתחרר העפתי באחת את השמיכה מעלי וזינקתי החוצה מן המיטה. "מה איתך" אמרו עיניו של לופ כשנכנס מכשכש בזנב הבייתה."לא שמעת את הברקים בחוץ?" כאילו המשיכו לומר. שלחתי את היד וליטפתי את ראשו בשעה שהבטתי החוצה.איזה תענוג הירהרתי לעצמי.שמיים מעוננים וגשם שניתך.מצחיק חשבתי לעצמי.רק לפני כמה שעות חזרתי מחיפה ושום סימן לעננים לא היה לפנות בוקר בכביש החוף.נו.בטח החזאים מגדירים זאת כ "ענן חמקמק" (זכר מימי התכנית זהו זה שבה יום אחד צחקו על השקע החמקמק שפתאום מופיע משומקום). נכנסתי להיתקלח בשעה שלופ תפס לעצמו מחסה ליד המיטה שלי.לאחר מכן בזמן הגילוח הדלקתי את הרדיו וכמעט שחתכתי את עצמי לשמה הידיעה כי הבחירות יוקדמו.כמה אושר יכול אדם לספוג בתוך חצי שעה אחת של בוקר הרהרתי. שלא תבינו לא נכון.לרגע אין לי מחשבות שווא על ממשלה חדשה שתעשה "נקיון ארוות יסודי".לצערנו ממשלות הן כמו תבנית מסויימת שחוזרת על עצמה עם שינויים מזעריים בקצוות.הן נעות בין גרוע ביותר לגרוע קצת פחות אבל תמיד תמיד הן יהיו גרועות. זהו.אחרי ארוחת בוקר/צהריים קלה מה שנקרא בשפת "הגויים" בראנ´ץ.הגיע הזמן לחזור "לטפל" במיקרו כלכלה המאוסה. אבל לפני שנסיים: שירי כפרה עלייך נשמה עיניים של מלאך.מה היה עם השעור בכיתה ביום ראשון? מה את חושבת שככה סתם תבואי תפציצי ותעלמי? אנחנו דורשים לדעת מה היה. ומה איתך אלנית? איפה נעלמת? משחקת אותה כאילו לא בנוי עלייך לשבת לכתוב כמה מילים? ואחרונה חביבה גאיה.מה שלומך? איך בעבודה? ומה שלום אחותנו היקרה שמשוטטת בארצות הנכר אשר מעבר למדבר הערבי הגדול (אי שם במזרח יבשת אשר נקראת אסיה) אז זהו בינתיים.כוכי.ריטה.זאבית.טלי.שירלי.נועה בת 17.צ´אמפ.שי(איפה אתה?) וכל מי ששכחתי סליחה יום טוב לכולנו והמשך שבוע טוב. ועוד דבר אחרון אחרון שהרגע נזכרתי.יש עכשיו במשתלות הרבה מאוד עציצים של רקפות מתורבתות.לא צריך להיכנס לאוברדראפט רציני בשביל לקנות עציץ אחד ולשים אותו במקום נחמד בבית."והיה כי נחמץ לבבכם בהרהורי רגע במחשבות רעות ונבולות והיבטתם אל הצמח הפורח-ויפרח לבבכם"(ספר אסף.פרק כ"ג פסוק י"ז) יאללה.החיים בזבל-אז תנו חיוך אסף

gaia20

New member
הי אסף, שבוע טוב!

כבר כמה זמן שאתה נעלמת לנו....... אני בסדר, אחותי בסדר, דברתי איתה והיא עושה חיים אחרי משבר של געגועים הביתה. העבודה מצויינת, הרבה שעות, יש תעסוקה... חברה´ טובים, הכל בסדר.......

champ

New member
../images/Emo66.gif יום טוב לכולם!!!!

קבל צילום של רקפות מרמת הגולן......

champ

New member
ועוד מאותו טיול...

צילום של פטריות
אחרי הגשם
.....

gaia20

New member
אחלה צילומים!!!../images/Emo140.gif

ממש כישרון חבוי אתה...

lupland

New member
צ´אמפ.זה בשבילך.

מה אני אגיד לך צ´אמפ.ממש כמו בספר הנסיך הקטן "צייר לי ציור" והנה אתה שולף תמונה "נתנו לי מרשם של..." והנה אתה שולף את התרופה והמקבילות שלה מצלם ושולח. אני חייב להודות שאני לא יודע מה זה בדיוק מנתח מערכות מידע אבל אין ספק שאתה מבורך בכשרון רב שזה כמובן הודות ל...ידע. ולפיכך תרשה לי לנצל אותך ואת הידע שלך אם אפשר לרגע. כבר יומיים שאני שורף זמן על חומר בסיסי שמובן לכל אחד כמעט למעט חבר טוב שלי בטכניון תותח במתמטיקה בלשון המעטה.חבר אחר שסיים בהצטיינות מגמות ריאליות.ועוד שתי ידידות טובות שקפצו במטרה לעזור אבל קיבלו פתאום בלאקאאוט. המדובר הוא בבסיס של הבסיס של מיקרו כלכלה.עקומות תמורה ובהן עלות אלטרנטיבית כוללת.ממוצעת.ושולית. דיברתי גם עם עוד שני הייטקיסטים שאמרו לי "עזוב שטויות.אין מה להבין פשוט תעבור את המבחן על המינימום" החומר שניתן לנו הוא חוברת קטנה ובמילים עדינות ממש מסכנה. שאלתי היא אחת: האם ידוע לך על ספר טוב שמדבר "בשפת העם"? את העבודה יש להגיש מחר ואני כבר לא אגיש אבל זה בסדר מבחינתי.בגיל 30 כבר לא "מפחדים" מהמורה.ואחרי שדיברתי עם עוד שני חברים לכיתה שגם הם "תקועים" נשאר להניח ש: מדובר בי ובשני חברים סתומים נטולי יכולת קליטה והבנה. או שמדובר במורה שלא מצליחה להעביר טוב את החומר. ברור לנו שהמורה היא יהלום של 18 קראט לפחות ככה שאפשרות שנייה לא באה בחשבון. בכל אופן כמו שאמרתי בין אם זה מהלימודים שעברת או מידע כלשהוא שיש לך מאוד אודה לך. אסף.

champ

New member
היי אסף!

קודם כל תודה
בהשכלתי אני איש תוכנה, בקרוב אסיים את לימודי לתואר שני בהנדסת תוכנה... כך שאתה יכול להסיק מכך שמדובר בניתוח מערכות מידע ממוחשבות ולא במשהו רפואי
לגבי המיקרו כלכלה, אני ממש לא זוכר את הנושא, אבל מצאתי כמה אתרים שיוכלו לעזור... הראשון - סיליבוס של האוניברסיטה הפתוחה המגמה למדיניות ולמנהל בחינוך יש שם כמה המלצות על ספרים... השני - בית ספר אריסון למנהל עסקים, גם שם יש כמה המלצות... והאחרון - חוברת תרגילים במיקרו כלכלה ג´.... מקווה שעזרתי במשהו... בהצלחה! צ´מפ.

lupland

New member
,תודה צ´אמפ

הרגע נכנסתי הביתה ועדיין לא בדקתי את הקישורים שהיפנתה אותי אליהם אבל מה אגיד...אין מילים ולחשוב שיש כאלה שחושבים שנגמרו האנשים הטובים בארצנו... המון תודה לך צ´אמפ וכמובן המון תודה שוב לגאיה וכוכי שבילתם אתר זה אין. דרך אגב שני הישגים היו לי היום: 1.לא היה צריך להגיש את העבודה היום והיא נדחתה לשבוע הבא. 2.נוצר קשר עיו עם המורה שהוביל לשיחה נחמדה בסוף השעור תוך כדאי כך שליויתי אותה לשער המכללה (אם יהיו התפתחויות נוספות אעדכן זאת במדור הרכילות...מה רע באיזה קוריוז...) טוב כמובן לא צריך להיסחף בסך הכול מורה צעירה ותלמיד צעיר מי בכלל רמז על שעור באנטומיה... אה ועוד משהוא שאתם תחליטו אם זה רע או טוב אבל... ממש נהנתי לשמוע שרוב הכיתה (110 איש) לא הצליחו לפתור את העבודה.הייתה גם בחורה אחת עם ביצים (טוב אתם מבינים למה אני מתכוון) שהעיזה ואמרה שהיא לא פתרה שום תרגיל מה שהוביל להרמות ידיים נוספות מלוות בקול רפה "גם אני.גם אני.וגם אני" לא להגזים אם חשבתם לרגע שגם אני לחשתי.אני פשוט חייכתי חיוך מרושע מלווה באנחה פנימית קלה של "תודה לאל.כנראה שאני לא עד כדאי כך מטומטם כמו שחשבתי אתמול בלילה" יאללה.צריך לסיים.עוד 50 דקות יכריע גרינספאן את גורל המניות שלי. שוב תודה לך צ´אמפ. אסף

champ

New member
גם אתה מתעסק בבורסה? ../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

כדאי שתיזהר, יש גם נפילות מדי פעם.....
אני למזלי ידעתי מתי לצאת...
בכל אופן, אני מקווה שתמצא תועלת בקישורים
ושיהיה
עם המורה.....
צ´מפ.

lupland

New member
אבי ידידי היקר

אני "חי" את הבורסה בשנתיים וחצי האחרונות. לא בישראליות כי אם בנאסד"ק. לא.לצערי לא ידעתי מתי לצאת מכיוון שעל בשרי למדתי שהאנליסט הטוב ביותר שקיים בשוק הזה הוא אני.חוכמת הבדיעבד חזקה שם. למעשה המינהל עסקים שהתחלתי כרגע ללמוד הוא נבע לא פחות ולא יותר מה...בורסה. אני באופי שלי ובצורת חיים שלי חקלאי פשוט.אם רק הייתי יכול הייתי טס מכאן מחר לרמת הגולן ומגדל תרנגולי הודו עד יומי האחרון.טוב לא צריך להיסחף אבל לא הכסף כמו האדרנלין היום יומי הוא מה שמרגש אותי שם. אתה בטח תצחק לקרוא שכמעט כל המניות שלי הם בתחום הטכנולוגיה וכל הבנה או נסיון שלי להבין מה זה אט´רנט של אורכית או דוקסיס של טריון ולא חסר עוד ועוד.אבל מה זה משנה.אנליסטים שסיימו בהצטיינות את הארוורד.ייל.פרינסטון.ברקלי ועוד הרשימה ארוכה.חברה שהקושי שלי כרגע עם ההבנה של החומר נחשב אצלם לבדיחה נפלו והתרסקו אז מי אני החובבן שאתלונן? הכי חשוב לזכור הוא שאם אתה רוצה לשחק שחק במה שיש לך.נפלת? לא קרה שום דבר.לפחות ניסית.רוב האנשים סביבך לא מנסים ולא ינסו ולכן גם החיים יעברו עליהם בשעמום אחד גדול. לפני שנתיים וחצי פנו אלי שני חברים בבקשה שאכנס לשותפות איתם."אחלה עסק" כל אחד אמר."מגלגלים הרבה כסף". סרבתי מהסיבה הפשוטה שגדלתי בבית שראיתי ולמדתי בו לא מעט.אחד "החוקים" שם היו-אין שותפים.או יותר נכון אין שותפות בין חברים. אחד החברה היום ברח ללוס אנג´לס אחרי שהשאיר את החובות כאן.והשני ההורים נאלצו להפריש לו סכום נכבד. יהיה טוב אבי.יש אלוהים למעלה והוא אוהב את כולנו.אני חובב גדול של "פרשנויות".ולכן החלטתי שהרווחתי את השעור הטוב ביותר לעתיד.וכאשר נחזור שוב לרווחים נזכור תמיד איך זה היה "שם למטה". מותר לך להביע ספק.זה בסדר. יאללה עוד דקה להתרסקות/עלייה יוריד ב 0.25 או 0.5? אני מהמר על 0.25% אסף

champ

New member
טוב, אולי אני קצת יותר צעיר...

אבל יש לי נסיון קצת יותר גדול בבורסה ובכל הקשור למניות.... עסקתי בנושא במשך כ-6 שנים תמימות (רק בישראליות
...) והצלחתי לפרוש בשיא ובזמן!
גם אני כמוך מאמין שבדברים כאלה "אין חברים"
ובכלל חברים זה בד"כ עד הכיס.... בכל אופן, שיהיה
! מאחל לך רק שתצליח
..... חבל שלא כל דבר אפשר לקנות בכסף אבל יהיה בסדר... תעדכן מה היה בסוף... עלה/ירד או אולי נשאר במקום
צ´מפ.

בקשר לספר תירגול מומלץ

אמנם הפניה היתה לchamp (וגם אני מתפעלת מהידע ,מהכישרון, ומהנכונות לעזור שלו.) אבל מכיוון שלמדתי מבוא לכלכלה ... אנחנו השתמשנו בספר של יאיר זימון והוא קל ופשוט ומכיל תירגול רב. חשוב להבין את העקרונות ויתכן שאוכל להכנס לצ´ט ולהסביר כמה עקרונות. אנסה בהזדמנות לראות אם יש ספרי תירגול נוספים. בהצלחה

lupland

New member
"אולי אני יכולה לעזור" הכפפה נזרקה.

"אולי אני יכולה לעזור" אני יושב כאן מחייך לעצמי.מנסה לחשוב מי זה עומד מאחורי השם הכל כך נחמד. בטח שאת יכולה לעזור.ולמעשה כבר עזרת בעצם ההפנייה שלך לפרופסור יאיר זימון.כבר מחר אני אחפש את הספר. ואם להיות אמיתי.תודה על הרצון לעזור דרך הצ´אט אבל אני מרגיש שאני צריך יותר עזרה בהדרכה אישית אז הינה אני זורק את הכפפה.אני אביא קפה ועוגיות אם צריך ונכון להרגע אני מוכן לנסוע עד החרמון (במידה ואת גרה בנווה אטיב).אם יש חבר או בעל תוכלי להרגיע אותם לפני בזה שמדובר פרופר לימודים. אז מה את אומרת אחותי היקרה?

lupland

New member
המלכה

היי ריטה יקירתי. ביום שישי יבוא אלי חבר ש"מומחה" במתמתיקה (ולצערי רק בזה ולא בכלכלה) ואחרי זה אנחנו משחקים שוב שח-מט.ולפיכך את תהייה המלכה שלי ואין סיכוי שאתן לשחף "לאכול" אותך או לנסות לפגוע בך.איך זה? אבירי? רומנטי? אבי כתב לי במכתב לפני שחבל שאי אפשר להשיג הכל בכסף.זה נכון אבל יש דבר יותר חזק מכסף וזה: כוח רצון. וזה ברוך השם יש לי כמו לרובנו. אין דבר שעמד בדרכי(טפו טפו טפו) מאז הילדות שרציתי ולא השגתי.הכל שאלה של כמה ועד כמה אתה מוכן לשלם או להקריב לטובת "הדבר" הזה. לא יתכן מבחינתי שהצלחתי להשלים בגרויות במשך שנתיים (בין גיל 26 ל 28) עם ממוצע של 95 וזאת אחרי שבתיכון כבר ישבתי בדשא מכיתה יוד. נכון שיש אנשים בעלי תפישה מהירה ואנשים עם תפישה יותר איטית אבל לכולם מבחינתי יש את היכולת "לתפוש". סיפור קצר: לפני 5 שנים באתי יום אחד לאימא ואמרתי לה שאני צריך משקפי ראייה. "מה לך בני היקר?" שאלה אימי "אימי" עניתי."קורא אני כרגע ספר מסויים ועיני כבדות עלי ומקשות את הראייה ולפיכך חושבני כי זקוק אנוכי למשקפי ראייה" עניתי. "לא ולא בני היקר" ענתה אימי."לא בעינייך הדבר כי אם בספר הדבר" ובמילים פשוטות הספר היה משעמם עד להחריד ואני פשוט כפיתי את עצמי לקרוא אותו. סוף הדבר. עברו 5 שנים.בינתיים הצטרפתי למסדר האבירים והנסיכות.קראתי מאז יותר ספרים מאשר בכל ה 25 שנים הראשונות שלי ועיניי עיניי נץ(עם קצת תוספת של שאריות פלאקווניל אבל שטויות) בלימודים לצערי יש לבלוע לא מעט חומר שלא מעניין.והיות ואני מייעד את עצמי לעסוק בשוק ההון בעתיד אני חייב ורוצה ללמוד את מה שכרגע נתפש בעיני כבלתי ניתן להבנה. אז מה את אומרת ריטה יקירתי.יש מחיר ששווה לשלם תמורת ידע שאמור לעזור? אני חושב שכן. שלך לתמיד אסף נב: הספר היה התפסן בשדה השיפון.ועד היום הוא על המדף ולא המשכתי לקרוא אותו.ד"ש לסלינג´ר

ritosh

New member
../images/Emo47.gif אביר הפורום ../images/Emo47.gif

בזאת אני מעניקה לך באופן רישמי את תואר אביר הפורום|סדגש אבירי היקר, אני מעריצה את כוח הרצון שלך! וכן, שווה לשלם עבור ידע. שמור לי מקום ברשימת הממתינים לפתיחת חברת ההשקעות שלך!

ל3

New member
אסף

כול הכבוד על הנחישות והרצון להעמיק את הידע. אני מחזיקה ממך הרבה

galyt

New member
מקווה שאכן אוכל לעזור

כרגע הגעתי (וכאן חסר אייקון אבל אני ממש גרועה במחשבים). לא ניסיתי את המסרים האישיים של תפוז אבל אהיה בצאט חיות מחמד ואם תיכנס אולי אוכל לעזור. נעזרתי באינפורמציה בפורום ותודה לכולכם על הפורום שלכם. גלי

למעלה