אין כזה דבר אבולוציה

roninio

New member
אין כזה דבר אבולוציה

אבל יש אנשים שממציאים שטויות... אם הייתה אבולוציה למה אין עוד פעם? למה האדם לא הופך למשהו נוסף? למה עוד חיות לא משתנות??????? כאילו איך??????

אני???? איך הגעת לזה שהוא אני

ומה יש לך בדיוק ממני אחי..רד ממני הוא לא אני ואני לא מתייחס למה שהוא כותב בכלל אז מה בדיוק אתה רוצה?

netbird

New member
לא שוב...../images/Emo10.gif

אתה לא רציני... אבל זה פורום אבולוציה ואם באמת אין אבולוציה אז אולי כדאי שנארוז ונתקפל. אוי... וגם בזבזתי כל כך הרבה זמן על לימוד אבולוציה... הכל מתחיל בחינוך, ולחלקנו הכל גם נגמר שם (תרתי משמע).

s u p e r mind

New member
אין כזה דבר בורא.

אבל יש אנשים שממציאים שטויות... אם יש בורא, אז מדוע התרחשה השואה? מדוע לא נקט אצבע בכדי למנוע אותה? מי ברא את הבורא? מדוע בתנ"ך ישנם טעויות וסתירות? למה הוא לא מתגלה כיום לאנשים כמו בעבר? למה עולמנו רחוק מלהיות מושלם? בקשר לשאלותיך, תשלם לנהג האוטובוס 5 שקלים, סע לספרייה הקרובה לביתך, ותלמד במקום לקשקש. ואם אתה עצלן, לא חסר מידע באינטרנט.

ruth8can

New member
סופר-מינד, אין לי בעיה עם דעתך, אבל

סוקרטס אמר פעם משהו שבאמת נדלקתי עליו, הוא עומד יופי לוגית (מתמטית). הוא אמר, אני לא מדבר על משהו שאני לא יודע עליו, כי אני לא יודע. זה בהקשר לזה שחברים שלו ניסו לשכנע אותו לברוח מהכלא, כדי שלא ימות משתיית הרעל שנגזרה עליו. הוא אמר, אני לא מבין בני אדם, הם מתיימרים לדעת משהו שהם לא יודעים, ומתנהגים לפי הידיעה הזאת. מאיפה אני בכלל יודע שהמוות רע? אולי זה הדבר הכי נפלא בעולם? אולי אני אהלך שם עם שאר גיבורים ודמויות שהוצאו להורג על לא עוול בכפם, ונדבר על פילוסופיה, נשקיף על הדשאים הירוקים... אני לא מתיימר לדעת מה שאני לא יודע, אז אני לא מפחד מהמוות, כי איך אני אצא מתוך הנחה שהוא רע? ולמה אני מספרת את זה לך? כי זו תפיסה שיושבת בבסיס החשיבה המדעית, של לא להתיימר לדעת מה שלא יודעים. בטח שאפשר להעלות סברות ולנסות לאמת אותם, אבל כשמדובר במשתנה שאיננו יודעים להגדירו, זה יומרני מעט לקפוץ למסקנות עליו. אנחנו מכמתים מתמטית את מה שאנחנו רואים. אפילו את מה שאנחנו רואים במספרים ואותיות על הנייר, ואפילו דברים שאולי המצאנו בדעתנו, אבל המצאנו אותם, כמו חייזרים בטלוויזיה. אנחנו לא יודעים את מה שאנחנו לא מעלים בדעתנו. הוא, מבחינתנו, הלא ידוע. לפי איך שמתארים את האל - כ"כל העולם כבודו" הוא גם הבלתי ידוע שאינו ניתן לידיעה, כי לך תדע אי פעם את כל הגלקסיות ביקום וכו'. נראה לי שזה עניין של אמונה ואין טעם לנסות להוכיח משהו אחד או אחר כי לוגית אי אפשר, נראה לי. אם יש לך רעיון, אז תאמר לי.

s u p e r mind

New member
ואת צודקת...

אולם תשובתי הייתה בכלל סארקזם על הודעתו של ronino. "כי זו תפיסה שיושבת בבסיס החשיבה המדעית, של לא להתיימר לדעת מה שלא יודעים. בטח שאפשר להעלות סברות ולנסות לאמת אותם, אבל כשמדובר במשתנה שאיננו יודעים להגדירו, זה יומרני מעט לקפוץ למסקנות עליו."~ 100%... מה כן אפשר לעשות בכל זאת? לבחון את הטיעונים הדתיים - ולבדוק אם הם תואמים את הידע המדעי המצוי בידינו כעת. הרבה מן המידע בתורה לקוי מיסודו; יש בה שגיאות וסתירות רבות - היא נכתבה ע"י אנשים, ולא ע"י אלוהים... זאת אנו יודעים לבטח. מה לגבי אלוהים פרסונלי? האם באמת ניתן לפסול אותו? לא ממש... לכל היותר ניתן להפריך את כל הטיעונים המתיימרים להוכיח את קיומו. אנו לא יודעים אם אלוהים כזה קיים בדיוק כפי שאנו לא יודעים אם קיים שד בלתי נראה, עם זקן וכובע צמר המתבונן בנו כעת ~ ובדיוק כפי שאנו לא יודעים אם כל אל שהומצא ועדיין לא הומצא ע"י בני האדם - קיים. אז יש שיאמינו בקיומו של אל כזה או אחר ויש שלא יאמינו כלל. אני בכל מקרה לא מאמין בקיומו של שום אל, כל עוד אין שום ראיות לקיומו ~ ובאמת אין אפילו ראיה אחת לקיומו של אלוהים או אלילים אחרים. לכל אורך מאות השנים האחרונות - המדע ענה לנו על שאלות שעד אז התשובות יוחסו לאלוהים... ככל שאנו מתקדמים יותר, כך השאלות נענות ~ כאשר התשובות כלל לא קשורות למעשים אליליים כאלה ואחרים, כל התשובות מיוחסות לחוקי הטבע המגוונים. ברגע שנדע בוודאות מה גרם להופעתה של הנקודה הסינגולרית - שבעצם ממנה כל היקום תפח, נוכל לשלול את קיומו של ה"בורא" - כיום אנו יודעים כי כדוה"א לא נברא ע"י אף אחד וכך גם בע"ח, ואילו בעבר כולם היו בטוחים כי אלוהים היה מעורב בדבר. בקיצור, על אף שאנו לא יודעים בוודאות אם הוא (או דברים על טבעיים אחרים) קיים או לא, יש להתייחס לקיומו בסקפטיות גרידא, ולא להטיל עליו (כל עוד לא הוכח) תפקידים בכירים כפי שהדתיים/חרדים נוהגים לעשות כל הזמן.

ruth8can

New member
סופר מיינד - מה שאנחנו לא יודעים

משהו שאולי יעניין אותך. אני טיפוס שדי מאמין במה שהוא רואה, אך במהלך חיי קרו לי מקרים מעניינים, בהם ראיתי התרחשות מסוימת, שקרתה מאוחר יותר. אני לא יודעת להסביר את זה. אני לא מקשרת את זה לדמות אלוהית כלשהי, אבל אני מבינה מזה שיש משהו, שאני לא יכולה כרגע להגדיר אותו בעזרת הידע הפיזיקלי המצוי בידי. רק לפי כמה ימים זה קרה לי שוב - שכבתי לי בשקט באוהל במסיבה טבע, מנסה לישון, כשראיתי לפני עיני ילדה בוכה בהיסטריה. הדמות היתה מאוד חזקה וחיה, ונתקפתי פחד רציני של משהו רע שעומד לקרות. חשבתי שהילדה הזאת היא אני, אבל לא רציתי לחשוב ככה, אז אמרתי שזו בטח אחותי. התחושה היתה כל כך חזקה, שהתקשרתי הביתה ודרשתי מאמא שלי שתתקשר לאחותי (שנמצאת בחו"ל!) לברר מה העניינים ולהגיד לה שתשמור על עצמה. זאת לא התנהגות אופיינית לי, אני טיפוס רחוק מאוד מהיסטריה. כאן חשוב לציין, שמיד לאחר שראיתי את החלום בהקיץ הזה, קפצה לי תודעה שאם אני אפסיק לעשות משהו שאני עושה (שנחשב די פלילי, אבל לא מזיק) זה ימנע את ההתרחשות הקשה. אמרתי לעצמי שזה שטויות, כי אין שום קשר. טוב, למחרת התברר שהילדה הבוכה בהיסטריה היתה בדיוק אני (כאמור, המחשבה עלי בוכה בהיסטריה נראתה מאוד לא היסתברותית עד שלא עלתה בדעתי), כששוטר מאנייק תפס אותי בנסיבות הזויות ביותר וגילה בכיסי את אותו דבר שאם הייתי מפסיקה לעשותו לא היתה מתרחשת כל הסצינה.מבחינת המיינד לא היתה לי שום סיבה לבכות (לא פתחו לי תיק והכל היה די מעניין ומחכים), אבל הגוף שלי נבהל כל כך (כי השתדלו להבהיל אותו!) עד שחזיתי בתופעה המעניינת של תפיסה אחת במודעות ותפיסה אחרת בחלקים אחרים של מערכת העצבים. איך ידעתי את כל הדברים הללו קודם? וידעתי, אך החלטתי לא להקשיב בצורה ברורה ומודעת. איך קורים דברים כאלו? זה מקרה אפילו פחות משונה של תפיסת מה שלא קרה עדיין. קרה לי כבר שחלמתי על בנאדם לפני שפגשתי אותו, או שלפתע היה לי מידע משונה מאוד על בנאדם שלאחר כמה ימים מסר לי את המידע המדוייק הזה ודברים כאלו. ממש הייתי רוצה לדעת איך דברים כאלו קורים. בכל מקרה, עצם זה שהם קורים, אומר שיש דברים שאנחנו לא יודעים להסביר מדעית.

demoloc

New member
סוקרטס לא מת משתיית רעל

הוא כמו שאומרים באנגלית was skinned alive , הם פשטו את עורו בעודו בחיים

יוֹאב

New member
אם אלוהים ברא אותנו

איך זה שהוא לא בורא אותנו גם היום? אנחנו הרי צריכים לעשות סקס בשביל להתקיים. איך זה שספר ההסטוריה של העם היהודי נשאר כמו שהוא ולא מתווספים אליו עוד עמודים?

demoloc

New member
עוד צירוף מקרים מדהים! , שניים מהם

א) הקאמבק של רוניניו והקאמבק של אחרון הפילוסופים הם בתיאום מושלם ... תמוהה.... ב) אם תיסתכלו על היסטורית ההודעות של אחרון הפילוסופים תגלו שהוא מעריץ של רוני , הזמרת , ו "רוניניו " זה שם חיבה לרוני , עוד צירוף מדהים....

demoloc

New member
טוב...

הוא מזמן לא היה שם , אבל בתקופה שהוא היה מציפן הוא היה שם בפורום.

למעלה