אין כמו אמא

בלולולה

New member
לא הבנתי מה היה החלק השלישי....

האם היא הפחיתה את צריכת הגלוטמין (נראה לי שזה מה שהבנתי) או ההיפך מזה...?

כאימא שמאמינה גם כן בגישה של "יהיו מזונותיך תרופותיך", מסכימה איתה מאוד ועל הכבוד לה על הנחישות... רק מתקשה להאמין שזה ריפא את הילדה שלה לחלוטין מאוטיזם קשה...

תאמיני, תאמיני

היא דווקא מתארת אוטיזם לא קשה כל כך.
יש פער בין איך שסימפטומים נתפסים אצלנו לבין המנגנון הפנימי שגורם להם.
מספיק שמחזירים איזון מסויים במקום שבו התחוללה "מלחמה" - והתסמינים נעלמים.
אין שום דבר שמתקרב להשפעה של התזונה על בריאותנו.

בשלב השלישי היא הפחיתה גלוטמין - מה שלא היה קשה ברגע שאתה מעיף מהתזונה מזון מתועש, מעובד, ג'אנק וכד' ועובר לתזונה היוצאת מאדמה עשירה (חי וצומח).

בלולולה

New member
אם ככה זה סותר את מה שכתוב פה...

במאמר המצורף הם דווקא מתארים ש*תוספת* של גלוטמין יכולה למתן תופעות של אוטיזם...

rainbow i

New member
זה דומה קצת לרעיונות על מסלולים עוקפים

של הד"ר מירזניק מייקל.
הנה עוד דוגמה לטיפול בגישה הזאת.
אחת הבעיות בגישה - היא שיש צורך לנטר בתדירות גבוהה ובבדיקות דם רבות את מצב הגוף.
ובעצם הטיפול מתבסס על דיוק ושינוי תדיר של ה"דיאטה" - ביחס לתוצאות בדיקות דם.
בעיה נוספת היא שבתחנות דרך התפתחותיות שבהן יש שינויים דינמיים חזקים של הגוף עצמו - הטיפול עשוי לקרוס.
כמו בנושאים אחרים - כשלא מבינים מספיק איך באמת עובד הגוף, התקדמות עד גיל חמש שש יכולה להיות למראית עין ממשית,
אבל לקריסות בהמשך עלול להיות מחיר (לעתים גבוה מדי).

אגב, בארץ אני לא חושבת שיש בכלל רופאים, או מעבדות שיכולים לתת מענה או ללוות תהליך כזה.

לא צריך לקרוא לזה טיפול

הימנעות מחיטה, קזאין, מזון מעובד ומתועש, צריכה של מזון טרי אורגני - נכון וכדאי לכל אחד - זה לא "טיפול". ככה זה צריך להיות בסטנדרד...

rainbow i

New member
זה נכון

כל זמן שזה מתייחס ונוגע לילדים בריאים. במיוחד בכל הנוגע למזון מתועש, אין ספק שמוטב להימנע ככל האפשר.
בנוגע לבחירה והעדפה למזון אורגני וטרי - מסתמן שגם בזה קיימות חריגות ופערים בין ה"איכות" המוצהרת ובין מה שקיים בפועל. מסתמן שגם בזה עליך לבחור את ה"יצרנים" בקפידה מרובה.

בכל האמור לנפגעי חיסונים, או לילדים שסובלים מפגיעות נוירולוגיות, או משולבות נוירו-מטבוליות - הדברים לא כל כך פשוטים.

rainbow i

New member
עד כמה שאני יודעת באמת ניסו...

ונדמה לי שגם היה פורום כזה בתפוז.
אבל הבדיקות שנדרשות הן בדיקות יקרות, שנשלחות למעבדות בארה"ב.
חלקן, אגב, בדיקות שנערכות מייד אחרי חשד לפגיעה מחיסון - וכוללות בדיקות לריכוזי כספית ומתכות אחרות שמצטברות בגוף.
בעקבותיהם בונים גם תפריט מיוחד ותכנית מיוחדת לסילוק המתכות מהגוף.
וכיוון שמדובר בניטור וחזרות מרובות על בדיקות דם, וגם על בניית תפריטים ושינויי תזונה מרובים - שלא מבטיחים שינוי ממשי, אלא לעתים רק שיפור לפרק זמן קצר שלאחריו עלולות להתרחש נסיגות, הרבה הורים פשוט נשברו וויתרו על השיטה הזאת.
ובנוסף אין רופאים בארץ שיכולים ללוות בצמידות תהליך כזה.
לכן אם פתאום קורה משהו שדורש התערבות רפואית דחופה - בעצם אין התערבות שמותאמת תרופתית ומעשית עם הגישה הזאת.

אני מאוד מבינה את העובדה שזה לא התרומם כאן בארץ.
מעבר לעלות המאוד גבוהה של להרים את הטיפול הזה - בעצם הטיפול עצמו לא הוכח כיעיל לאורך זמן.
בהיותו מתבסס בעיקר על תזונה, אבל לא יכול להכיל בתוכו גם את הדקויות של מערכת חיסון, מערכת עצבים ומערכת הורמונלית שנפגעו - הוא מהווה טיפול לא שלם.
וההורים מצאו את עצמם מתעסקים בלי סוף ב"להתעסק עם האוכל", לנסות למצוא ולייבא מוצרים ותוספים, לשכנע ילדים לבלוע כל מיני שמן דגים - ובסה"כ "לגדל" בנוסף לילד על הספקטרום, גם הפרעות אכילה.

פולספגן

New member
היה (ככתוב בכתבה) ונהפך לקומונה לפני כ-3 שנים

בצירוף מנהל נוסף.

לגבי "להתעסק עם האוכל" - כל מי שאנמי, עובר בדיקות דם בתדירות של כל 3 ח', אז לא נראה לי ששם זה יהיה בתדירות גבוהה יותר.

rainbow i

New member
תדירות כמו לאנמיה לא מספיק מדויקת

זה יותר מתקרב למעקב סכרת.
אחרת, כשהולכים על גישה "קלה" יותר - זה לא מספיק מדויק, ואז כל שינוי קטן - משינויים בעונות השנה ועד מחלת וירוס קלה, או קשה יותר, והמשך בשינויים הורמונליים, וקפיצות גדילה - גורמים לנפילות קשות של כל הקונספט.

ובנוגע ללהתעסק סביב אוכל, אני אנסה להסביר קצת.
צריך לזכור שמדובר בפעוטות, שמצד אחד עדיין אין להם הרגלי אכילה מבוססים - וזה יתרון, כיוון שיחסית קל יותר להרגיל אותם לנכונות לקבל טעמים מסוימים.
כשמדובר בפעוט בריא - ובהורים שלא נוטים בעצמם להפרעות אכילה (או הפרעות פולניות יתר סביב אוכל), אז מספיק שכל המשפחה נרתמת לשינוי התזונתי. כולם אוכלים את זה, ולכן זה מה יש. רק שבמשפחה של 4 נפשות, העלות תהיה פי 4 (וכן הלאה, לפי גודל המשפחה).
מצד שני - כשמדובר בילדים שיש להם פגיעה בוויסות החושי - כל שינוי שרק אפשר להעלות על הדעת, עשוי להתקבל בין בקושי מרובה ועד התנגדות מוחלטת.
שינוי בצבע, שינוי בריח, שינוי במרקם, שינוי בטעם.
זו בעצם המהות של הפגיעה, גם אצל ילדים על הספקטרום, וגם אצל ילדים אחרים שיש להם פגיעה בוויסות.
מה שגורם לילדים רבים לחוות קושי ניכר לכמעט כל גירוי חושי, וכל שינוי סביבתי.

אני מתארת לעצמי שנתקלת בסיפורים על ילדים שמקיאים אנטיביוטיקה, או תרופות אחרות...
עם זה עוד אפשר להתמודד איכשהו.
אבל עם ילד שיש לו פגיעה מסוג זה - ממש קשה "להילחם", על כל פירור או טיפה של כל דבר מאכל שרוצים להכניס לו לפה.
וממילא - ברגע שזו הופכת להיות "מלחמה" על אוכל - כבר נזרעים זרעים של הפרעות אכילה.

רוני אנטן

למיטב ידיעתי, מעודכן ללפני כמה שנים, רוני אנטן הביאה איזו שיטה מארה"ב, לא יודע אם עדין מציעה אותה ומעולם לא שמעתי פידבקים עליה כאן.

טיפולים מבוססים שינויים בתזוה, בעיקר GFCF, זוכים לתשבחות בקרב הורים בארה"ב.

rainbow i

New member
קישור לבלוג שמתעד חלק ממסע טיפולי

אם אני לא טועה, מדובר בנפגע חיסונים.
החלקים שנוגעים לטיפול בעזרת תולעים - לבעלי קיבה חזקה במיוחד.

חייבת להגיד שלמרות הדברים הקשים בבלוג הזה, מאוד מרגש אותי האב הזה שלוקח כל טיפול קודם כל לעצמו, בודק ממש על גופו שלו אם ואיך זה עובד. ונמנע מלתת לילדים דברים שעשויים לגרום לסבל רב בתופעות לוואי.

את לא טועה

אכן מדובר בנפגע חיסונים.
אני מכיר את האבא הזה אישית.

יש סיפורים נוספים על הורים שלוקחים אחריות בעצמם - לא מסתפקים בעיצות הרופאים - ומצליחים בדרכים לא רגילות לחולל "ניסים" בילדיהם נפגעי החיסונים.

rainbow i

New member
הבעיה עם "נסים"

בעצם שתי בעיות...

בעיה אחת - חמורה, היא שלמי שיצר אותה אין שום מושג איך לפתור אותה. או אפילו איך להתמודד איתה. בעצם גם לא מושג איך היא נוצרה.

בעיה שניה - חמורה לא פחות, שנפתחה כאן נישה ל-פסאודו טיפולים.

אני לא מכוונת בדברי לאבא הזה, או לאמהות בהודעות הקודמות.

אבל גם סביב הנושא הזה וגם סביב מחלות אחרות (קשות), באין רפואה ובאין רופא אנשים נואשים והורים נואשים מוכנים לנסות כמעט הכל. ודלת שנטרקה בפניהם איפשרה פתיחה של הרבה חלונות שלא תמיד ברור מה כוונת הנוף שנשקף מהם.

למעלה