אין כמו חוק השילוב!!!

user1000000

New member
אין כמו חוק השילוב!!!

קודם ספור קטן, ואחר כך שאלה: הגיע אלי תלמיד פרטי הלומד בכיתה ט'(ב"כתה קטנה" ז"א כתת שילוב) באחד התיכונים המכובדים בעיר מכובדת במישור החוף.... הנער לא ידע לבצע פעולות חיבור וחיסור בעשרת הראשונה. (למעשה גם לא בתחום החמש). וכמובן שלא ידע כלום על בעיות מלוליות, על כפל וחילוק וכיו"ב. הצצתי במחברת הכתה שלו מתוך הנחה שעובדים אתו על ראשית החשבון, ומצאתי מחברת מלאה ב..... משוואות ריבועיות!!! כעת לאחר מספר שבועות של עבודה אינטנסיבית, הנער כבר עושה איתי תרגילים של חיבור וחיסור בעשרת השניה, ובכיתה במקביל הוא לומד משפט פיתגורס... בכיתה שהוא לומד יש מורה אחת ללא סייעות על 15 תלמידים עם קשת בעיות אופינית לכיתות כאלה. לצורך לימודי החשבון הוא יושב עם בת שרות שמלמדת אותו את החומר הסטנדרטי. וברור שהיא למעשה רושמת ופותרת (בלי שגיאות) את המשוואות. בכל שנה כאשר האמא שואלת מה עם קצת עזרה ממוקדת לבן שלה מסבירים לה שאין מה לעשות. אין שעות ואין תקציב וכו... וגם רומזים לה שבעצם מקומו בבית ספר לחינוך מיוחד ושלא תתלונן. גם אני חושב שמקומו של הילד בחינוך המיוחד, אבל ההחלטה לשים אותו בכיתת שילוב היא החלטה של ועדת ההשמה ולא טובה שהאם בקשה. היות ואני מורה בבית ספר לחינוך מיוחד, אני יודע שקימים מנגנונים כמו תל"א ופיקוח כדי לוודא שתלמיד לא סתם מחמם כסא בבית הספר. ואני שואל: 1. האם בכתת שילוב אין מחויבות לכוון את הלימודים ליכולותיו של התלמיד? 2. מה האופן החוקי האפקטיבי שבו יכולה האם לתבוע חינוך וטיפול נאות לילד שלה? ומי אמור לפקח על הביצוע? 3. נכון שאפשר להתפוצץ מסיפור כזה?

Diana M

New member
נכון.

יש לא מעט סיפורים כאלה. אם הילד אינו מסוגל ללמוד במסגרת הכתה בה הוא לומד, מוטלת על האם האחריות לעמוד על זכותו להיות מוגש שנית לועדת ההשמה ולבקש עבור בנה מסגרת מתאימה יותר. תל"א חייב להיות בכל מסגרת של חינוך מיוחד. גם בחינוך הרגיל יש תח"י. במידה ואמצעים אלו אינם מיושמים מומלץ להפנות את האם למנהל בית הספר ואם לא עוזר לפיקוח. תודה על הסיפור דיאנה

לא ממש הבנתי...

כיתה קטנה זו כיתה מקדמת או כיתה ללקויי למידה בבית ספר רגיל. אין דבר כזה כיתתה שילוב(אני מורת שילוב ) יש שעות שילוב שאלו שעות שניתנות למספר מצומצם של ילדים שלומדים בכיתות רגילות וזקוקים להוראה מתקנת. באיזו מסגרת בדיוק ממה שתארתי נמצא הילד?

user1000000

New member
עשיתי סלט קטן

כמובן שמדובר בכתה מקדמת. אני מתפעל בכל פעם מחדש איך עובדים על הילדים ועל ההורים (וגם על המורים). נותנים שם יפה ( שילוב , קידום וכיו"ב) ואז אפשר לחסוך בכסף (שעות, מורים מיומנים, תוכניות למידה מותאמות). עצוב.

Diana M

New member
לא ברור לי מה ענין "העבודה"

על הילדים, המורים וההורים. הורים המכניסים את ילדיהם לכתה מקדמת. חייבים לקבל הסבר כי מדובר בכתת חינוך מיוחד. השם כתה מקדמת, הוא שם כולל לכלל כתות החינוך המיוחד שנמצאות בבתי ספר רגילים. אלו יכולות להיות כתות ס.פי. כתות פי.די.די. כתות ליקויי למידה, או כתות לתלמידים בעלי מנת משכל גבולית או פיגור קל. "מקדמת"=כתת חינוך מיוחד. הכתות הללו נפלו בין הכסאות בכל הקשור בחוק חינוך מיוחד. למשל הן לא מתוקצות באופן ברור באמצעות סל שח"ם כפי שמתוקצבים בתי ספר לחינוך מיוחד או ילדים בעלי צרכים מיוחדים הלומדים בכתות רגילות. אמנם יש הנחיה לגבי האפשרות לקחת כ-30% מסל שח"ם הישובי ולהפנות לכתות המקדמות, אך בישובים בהם אין בתי ספר או גנים של חינוך מיוחד, גם אין סל שח"ם. או לחליפין הוא קטן מאוד ולא ניתן לקחת ממנו. עד לפני שנתיים, ניתן היה לקחת מסל שילוב. כעת המגמה הזו הולכת להיות מחוסלת ובמקביל צריך לבוא מענה ברור עבור כתות אלה. מסכימה שאין די מענה בדמות שעות טיפול לכתות אלה, ברמה הארצית. במרה המקומית זה מאוד תלוי פיקוח ומתי"א. לגבי תוכניות תל"א. חובה שתהייה תוכנית בכתה מקדמת. לא יעלה על הדעת שילד ילמד בכתה מקדמת ללא תוכנית. במקום בו מצב כזה קיים, חייבים לערב את הפיקוח. דיאנה

user1000000

New member
מה זה "נופל בין הכסאות"?

דיאנה את יודעת היטב שהמצב בכיתות המקדמות רחוק מאוד ממה שמגיע לילדים. כיתה מקדמת הוא האופן שבו משרד החינוך חוסך כסף על חשבון הילדים שזקוקים לו יותר מכל! חוסכים בשעות, חוסכים בתקן הכיתה, חוסכים בתמיכה שהילדים מקבלים (מה שהם מקבלים במתי"א זו בדיחה לעומת מה שמקבלים בבי"ס לח"מ. (ולא שבבתי הספר לחינוך מיוחד המצב מזהיר). אחזקת תלמיד בכיתה קטנה עולה למדינה רבע!!! ממה שעולה אחזקת תלמיד בבי"ס לח"מ. איזו קומבינה נאה. ובקשר לזה שהם בינתיים נופלים בין הכסאות: מה זה? לילד אין עוד פעם כיתה א, ואין עוד פעם כתה ב. מה שהוא לא מקבל- איננו! הסיפור התקציבי הזה ידוע היטב כבר שנים, וכל הזמן יש המון מקום בין הכסאות ליפול אליו. כיתה קטנה מיועדת במהותה לתלמידים גבוליים, שיש טעם וסיכוי לשלב אותם בסביבה רגילה.וזה בתנאי שיקבלו את מה שהם זקוקים לו. את ודאי יודעת שחלק לא קטן מהילדים שיושבים שם הם ילדים שזקוקים חינוך מיוחד "אמיתי", ואת ודאי גם יודעת שמורה לחינוך מיוחד אינה קוסמת. מי יכול ללמד ילדים לקויי למידה, פיגור , הפרעות התנהגות, הפרעות רגשיות, קצת נכויות חושים ו- pddלקינוח. (זהו הרכב של כיתה קטנה בישוב הסמוך למקום מגורי). טוב. יש לי עוד הרבה בבטן אבל נסתפק בזה. הלואי שההורים היו הרבה יותר מעורבים והרבה יותר תובעניים לגבי זכויותיהם של הילדים שלהם. במדינה מתוקנת זה לא היה עובד ככה.

Diana M

New member
במדינה מתוקנת אולי סל התרופות

היה כולל גם תרופות מצילות חיים עבור אנשים רבים, כמו למשל חולי סרטן? נו באמת..מה ההתממות הזו? כאילו ולא ברור לכל בר דעת שהמצב רחוק מלהיות מושלם. כפי שכתבתי. חוק חינוך מיוחד "מפיל בין הכסאות" ילדים בכתות המקדמות. זו לא פילוסופיה ולא התחכמות. זו עובדה. סל השירותים החסר בכתות אלה הוא סל שח"ם. שרותי חינוך מיוחד שכולל: טיפולים פרא רפואיים, טיפולים באמצעות הבעה ויצירה, רופא, עובדת סוציאלית. וכפי שציינתי הנושא אינו אחיד. אתן לך דוגמא. במתי"א אותה אני מנהלת כתה מקדמת מקבלת בממוצע בין 12-15 שעות שח"ם. לכתה בן כ- 10-14 ילדים. וכאשר יש צורך גם סייעת מתגברת בנוסף לכתתית. לא יודעת למה כוונתך בחסכון בתקן. כתה מקדמת, מקבלת תקן מלא. מעולם לא פגשתי מצב בו "גונבים" מהתקן של הכתות הללו. אגב, תקן ושעות זה אותו הדבר. אז שוב, שלמות? בהחלט לא. אבל גם לא שחור עד כדי כך. שבוע טוב דיאנה

Diana M

New member
בוודאי שיש כתות שילוב

אלה לא כתות מקדמות ולא כתות ל"ל. כתת שילוב היא כתה בא כשליש מהילדים הם ילדים בעלי צרכים מיוחדים ושני השלישים האחרים הם ילדים "רגילים". בכתה כזו עובדות שתי מחנכות וסייעת. הילדים מקבלים את כל השירותים המגיעים לכתת חינוך מיוחד.

למעלה