אין כמו שמחה לאיד

Mishkafofer

New member
אין כמו שמחה לאיד

שמתי לב שיש שבפורום יש מעין שמחה לאיד נסתרת לסבל ולבעיות במדינת ישראל. מדינת ישראל היא לא המושלמת במדינות אבל היא משתדל להיות ככל מדינה מערבית אחרת, אומנם אנו לא שוודיה ולא ארצות הברית אבל יש לנו כנסת ובחירות חופשיות, יש בתי משפט, יש חופש אקדמי,חופש דת וזכויות להומוסקסואלים. אני רואה שבכל הזדמנות כמה ממשתתפי הפורום ששים ושמחים להצביע על בעיות של זכויות אזרח במדינת ישראל ולאומר בשביעות רצון ובגלגול עיניים שהנה ההוכחה שמדינת ישראל היא מדינה גזענית וחשוכה. נראה שיש מעין תחרות נסתרת על חשיפת פגמי מדינת ישראל וציטוט ממקורות שונים ומשונים על כמה מדינת ישראל היא רעה וזדונית. ממש דיון ברמה של חצי הכוס הריקה. אני לא יודע מה אתכם אבל זה מעורר אצלי שאת נפש. אם כל הרע שיש במדינתנו וכל הפגמים עדיין לא אמרנו נואש לגבי המצב. אני כבר קראתי מאמרים מאת אנשים מלומדים שגרים בעזה ובלבנון שכאשר שואלים אותם על המצב הם אומרים אין מה לעשות יש חמאס וחיזבאלה, ואז לוקחים נשימה ארוכה ויוצאים בנאום מסודר ונוקב על עוולות שמדינת ישראל גרמה להם. אנשים אלה צודקים במידה מסוימת, אכן ישראל ולא חמאס וחיזבאלה היא ישות שמקבלת ביקורת וניתן להראות לאזרחי ישראל את הפגמים שהממשלה שלהם בצעה, יאמר לזכות מדינת ישראל שמבקריה הכי קשים ואויבינו הכי מרים יודעים שאנו יודעים לקבל ביקורת, הרי לא ידברו אל הקיר, וכי מה הטעם לדבר עם נסראללה על זכויות אדם בלנון וכי מה הטעם לדבר עם הנייה על זכויות אדם בעזה? אני יודע שגם מחר וגם מחרתיים משתתפי הפורום יפרסמו תגובות ולינקים למאמרים שמראים כמה מדינתנו היא רעה וזדונית. אני יודע שיש שזה מלא בציניות קרה ובסדיזם נסתר, אני מן הסתם יהיה פה ועוד רבים אחרים להגן על מדינת ישראל שאף על כל פגמיה,פשעיה,מגרועתיה היא לא קיר והיא כן משתנה לטובה, לאט לאט לאט, בנתיים אני אתנחם בעובדה שגם רבים מן הערבים הישראלים שלו ניתנה להם הזדמנות לחיות תחת שלטון ערבי מוסלמי, עדיין יעדיפו את שלטון מדינת ישראל, לפחות יש משהו שמדינה עושה נכון שגורם לאזרחים שהכי מתעבים את המדינה לפחד לעזוב את שלטונה.

אתה מקשקש

אםן דנים ומעלים בעיות שיש בישראל אין אומר הדבר שאנו שמחים, ממש ילדותי מה שאתה אומר.

Leibovitz

New member
אבל חשוב לציין שהוא מקשקש בחוכמה ולעניין

והוא מעלה עניינים שונים ששמים את העניין בפרופורציה. צריך אכן לומר "בעיות שיש בישראל" ולא ה"בעיות של ישראל". כי לא כל בעיה שיש לקבוצת אנשים מסויימת היא הבעיה של המדינה. חלק מהבעיות של האנשים בפורום הן ההצלחות של ישראל, מקומה הגבוה ברשימת המדינות הדמוקרטיות, מפותחות, מתקדמות. ההצלחות המדעיות והטכנולוגיות שלנו מציבים את ישראל כמדינה חזקה ויציבה ואכן מספקים הרבה מורת רוח ובעיות לאוייבינו.

מוחמד5

New member
זאת המציאות

זה מה שיש ,הרבה מהאנשים ובזכותם הבעיות ,שכוללות אפליה וגזענות נגד המיעוט הערבי , בגלל מוצאו ,מגיעות למודעות הציבור ,על אף ולמרות זאת, הגזענות והאפליה ממשיכות להכות. אין שמחה ואין בטיח ,הלואי ולא היינו צריכים לדבר על הבעיות האלה.

Mishkafofer

New member
תסתכל על נבחרי הציבור הערבי

האם פעם ראית אחמד טיבי משבח את מדינת ישראל? טיבי רץ לכל דיקטטור ערבי בסביבה ודואג במסיבות עיתונאים לזרוק רפש על ישראל, היו כמה חברי כנסת שהצטיינו יותר ממנו. טיבי רץ להלוויות של ערפאת ועוד מנהיגי מחבלים, שאת שמם ואת המילה זכויות אדם אי אפשר לפגוש במשפט אחד ולמרות זאת טיבי דאג בכל הזדמנות לשבח את ראשי המחבלים ולזרוק רפש על מנהיגי ישראל שלמרות מגרעותיהם הם אנושיים ולא בדרגת סגן אלוהים כמו נסראללה או שליח האל כמו אחמדי-נג'אב. אתה יכול בהחלט להעלות סוגיות של פגיעות בזכויות אדם במגזר הערבי, אני הגעתי ממדינה טוטליטרית ששלטונה היה חשוך ורע והיה דוגמא ומופת לשלטון של סדאם ואסאד הרי מאיפה הם למדו את המלאכה החשוכה אם לא מהרוסים. אני חותר למסקנה שמאבק לזכויות אדם לא משנה של איזה מגזר לא צריכים להיות סיבה או מראית של סיבה למהומות אזרחיות ולשיתוף פעולה עם האויבים המרים ביותר של מדינת ישראל שבלקסיקון שלהם אין את המילה זכויות אדם בכלל.

מוחמד5

New member
טיבי לא דוגמה

תסתכל ב CV שלו ותדע מי הוא . טיבי האמיתי רחוק מאוד ממה שאתה יודע , ומשפחתו (אביו בעיקר ) סיפר את כל סיפור חייו , הכתבה התפרסמה לפני מספר שנים במעריב. וכמי שחי את המגזר הערבי, אני יודע קצת יותר, ואפילו קצת יותר הרבה ממה שאתה יודע וממה שהתקשורת מפרסמת (היא מקור הידע היחידי שלך , להבדל ממני שמקורותי הרבה יותר גדולים ). אז טיבי לא דוגמה בשבלי.

respecta1

New member
טיבי קיבל 4 מנטדים

ובשארה וברכה קיבלו 3 כל אחד.. ביחד שלושת המפלגות האלה קיבלו את רוב קולות הציבור הערבי, להגיד שזה לא מייצג זה לא מבוסס על המציאות.

לא הבנת את מוחמד

מוחמד אומר שהוא בתור ערבי יודע יותר על ערבים מאשר יהודי יודע אנחנו הערבים חיים את חיי הערבים ולא רואים אותם דרך טליווזיה ואת רוב הקולות של הציבור הערבי מקבלים מפלגת העבודה וחלק הולך לליכוד

תואם תואם

כי בנתונים מייחסים את הבדואים כלא ערבים וכל הישובים של הבדואים לא נחשבים שמה וגם הישובים שחיי בהם רוב דרוזי (הדרוזים הם ערבים אבל בוא לא נייחס אותם) בתוך הישובים נמצא מיעוט של נוצרים ומוסלמים אבל לא מחשיבים את היישוב בגלל הרוב הדרוזי

respecta1

New member
בסדר אבל בכל מקרה

מה עם שאר הישובים..הדרוזים והבדואים לרוב יחסם למדינה יותר נורמאלי אבל עדיין יש את כל שאר האוכלוסיה הערבית וגם אני כשאני אומר האוכלוסיה הערבית אני מתכוון למעט דרוזים ובדואים והנתונים הם לפי חישוב פשוט של כמה הצביעו מהמגזר הערבי וכמה קולות קיבלו המפלגות הערביות

asparagos

New member
אני אסביר לך

אתה צריך להבין שהציבור הערבי רגיל לשמור את הכביסה המלוכלכת בבית... זה מתחיל מהמשפחה, ממשיך למשפחה המורחבת ולכפר, וממשיך עד לתודעה הקולקטיבית ולתוך הפוליטיקה. זו בושה בעינהם לחשוף שחיתות ולהראות שדברים לא בסדר, אצלנו הנורמה הציבורית היא אחרת, יש לגיטימציה לחושפי שחיתויות, יש עיתונות ואנשי ציבור שזה תפקידם (הכתבה של אילנה דיין למשל). שישמחו לאיד, שיהיה להם לבריאות, אנחנו נמשיך לחשוף את הבעיות שלנו ולתקן, והם ימשיכו להסתיר את הבעיות שלהם ולהתעלם ולהדחיק אותן. תהיה בטוח שכל אחד מהם בלילה, לפני שהולך לישון מודה לאלוהים שהוא חי בתוך "הישות הציונית" ולא בסוריה/מצרים/לבנון/כשלון אחר.

מוחמד5

New member
תודה תודה ../images/Emo51.gif

החברה הערבית לא מושלמת ,וטלעולם לא תהיה מושלמת. אצלנו הנורמה הציבורית..... ממש .. ממש.. .. ממש.
תחליט לאיזה עולם אתה רוצה להיות שייך, לעולם הנאור ! הנאור למחצה !! האפל !!... אני הכי אוהב !! ההשוואות למדינות ערב

asparagos

New member
אני מרגיש טון של זלזול אצלך, או סתם מדמיין?

יש שחיתות בטונות בישראל, אבל יש גם ארגונים כמו התנועה לאיכות השלטון, עיתונאים, מבקרי מדינה וסתם אנשים שחושפים שחיתויות. אני שייך לאלה שלא אכפת להם להראות כביסה מלוכלכת בחוץ ולא מטטא מתחת לשטיח, אם זה בעינך נאור או לא, תחליט אתה (הנאור מכולם). ההשוואה למדינות ערב תמיד מתבקשת עזיזי, זה בגלל העובדה הפשוטה שאתה ערבי, וערבי משווים לערבים אחרים. הרי הם חולקים את אותה תרבות שלך. אתה והם אותו דבר חוץ מהבדל אחד - אתה תחת שלטון לא ערבי. לא מובן לי למה אתה צוחק? אתה מזלזל במדנות ערב? אתה לא מצפה מהן לנורמות כמו שאתה מצפה מהישות הציונית? אה... שכחתי...הם הרי הילד המפגר של העולם ומה כבר אפשר לצפות ממפגרים? אבל רגע רגע... גם אתה ערבי... זה אתה שייך לעולם שלהם או לא? ואם כן, אז למה אתה צוחק עליהם, אתה שייך לאותה קבוצה שאצה צוחק עליה? נראה לי שעדיף לבכות. בשבילי לקבל ממך ביקורת על דמוקרטיה, נאורות ופשעי מלחמה זה בערך כמו שנרקומן הומלס שלא התקלח שנתיים יעיר לי שהחולצה שלי לא מגוהצת... אני מקבל את הביקורת כי גם מהומלס אפשר ללמוד, אבל גם לא שוכח עם מי אני מדבר.

מוחמד5

New member
WOWWWWWWW

חתיכת ניאום הרבצת. מה שקורה במדינות ערב מבחינה פוליטית לא מעניין אותי ,כי לא נוגע אלי. הם בסה"כ משרתים, משרתים של האדונים. התרבות שאתה מדבר עליה באו ממנה לא מעט מהיהודים הערבים.אבותיך . בהחלט שאני מזלזל ובז לכל השלטון הערבי בכל מדינות ערב ללא יוצא מן הכלל. הם לא פגרים , הם פשוט מסכנים, מסכנים כי הם משרתים של אדונים, אדונים זרים. אני אעביר ביקורת , ביקורת קשה ונוקבת , אהיה עצם בגרונה של הדימוקרטיה, הדימוקרטיה תקח אותי בחשבון וברצינות, כל צעד וכל החלטה שלה יהיה נתון לביקורת שלי , אכה בה ואצלוף בה בכל פעם שהיא סוטה מדרכה. אני חלק מהדימוקרטיה הזאת , קשה לחלק גדול לראות כאן , אבל אני כאן ואשאר כאן על אפו ועל חמתו.

Leibovitz

New member
תשים את השחיתות בישראל בפרופורציה

כשאנחנו מסתכלים על ישראל ביחס לעולם המערבי המפותח היא נמצאת במקום טוב באמצע.

asparagos

New member
יש לי סטנדרטים גבוהים ../images/Emo3.gif

מקום 30 מתוך 180 לא מספיק לי, אני רוצה שנהיה המקום הראשון עם ציון 10.

למעלה