אין להם גבולות

crema2

New member
רותחת מבפנים..כמה בטלנים בעולם הזה

אז ככה ..לפני 3 חחודשדים חזרתי לעבודה שהייתי די מרוצה ממנה , לתת שירות ללקוחות וזה מה שגרם לי לחזור לעבודה פחות או יותר. אלא שאם חזרתי הכל השתנה: הבוס הקודם פוטר המנהל החדש לקח עובדים חדשים . נשאר רק עובד אחד ותיק (שגם לו נגמר 9 חחודשים ואם המנהל ידע הוא אמור לפטר אותו כדי שהעובד לא יקבל קביעות). עכשיו אני יושבת ורותחת מבפנים. אתמול קרה משהו הזוי ..הינו 4 נותני שירות , כשבדרך כלל יש רק 2 כי היה מתלמד חדש ותגבורת שזה רגיל ליום שישי העמוס. ונוצר מצב שרק אני הייתי צריכה לתת שירות כשגיע לקוח אחד בכל פעם. כמובן שזה מרגיז. אתן דוגמא..אני לוגמת מים , מגיע לקוח יש יוד שלושה עובדים שמדברים אחד עם השני. אני בכוונה יושבת כי יודעת שהםן מחכים שאני יקום . אני בכוונה יושבת ובוחנת וממשיכה ללגום מים. הם אומרים לי לקום ולתת שירות , רואים שאני לא ממש מסכימה כי לפני כן נתתי ולמה רק שאני יעבוד . אז הם גרמו לי לקום ולתת שירות. אחד אמר שהוא הולך להביא כוס כדי לשתות כי הוא סטרילי בכוונה , השני אמר שצריך לעשות הפקדה פתאום , השלישי גם כן הלך לאנשהו.ואז נאלצתי לקום וזה לא הכל. אחרי כמה זמן הגיעעו עוד כמה לקוחות ואז העובדים בינהם מי יקום ויתן שירות. אני הייתי בהלם. לגמרי בהלם והם עוד מסתכלים עליו ומתעלמים ממנו . אני מאוד עצבנית . מכירה את המהל הוא יותר מדי נחמד ואני חוששת שאם יעיר על זה זה לא יעזור לי ואצא מלשנית. עוד דוגמא. 5 דקות לפני סגירת משמרת , הייתי אמורה בתור מתגברת להישאר וד שעתיין ועדיין היו כמה לקוחות והם נטשו אותי שלושה בלי ליידע אותי . אז חשבתי לעצמי שנמאס לי! פעם הבאה כשאני יראה לקוח מתקרב אני יעשה את זה..אני אלך לשירותים ואאלץ אותם לצאת מהחדר ולתת שירות. לא יתכן שאני יהיה פראיירית. אני גם ככה שבוזה וקרה לי באותו יום משהו עצוב והייתי קצת מבולבלת(והייתי יכולה לעשות טעות בעבודה) למרות הכל הם נתנו לי לעבוד ברגעים האלה שהייתי צריכה כמה דקות לעצמי. עכשיו אני לא בטוחה שללכת לשירותים יפטור את בעיית העצלנות . אחד העוןבדים אדיש ברמות וכל הזמן אין לו כח. העובד החדש חש עצמו ותיק ומתייחס בזיזלזול לעבודה. לי נמאס מהם כבר.. חשבתי לעצמי שזה שאני יתפטר לא יםפטור את מערכת היחסים עם עובדים אחרים וחייב להיות איזה דפוס התנהגות אצלי שימנע ממצביםן כאלה לחזור . קשה לי נפשית איתם.. אני חשבתי גם ללכת לבוס אבל לאיודעת אם יעזור לי הדבר..............

crema2

New member
המשך..

החלטתי בנתיים לעזוב את הנשוא של הבטלנים. אני אנסה להיות כמוהם ואם אראה שלא ילך לי אני ידווח למנהל שהם לא עובדים כראויץ. עכשיו מטריד אותי המנהל..כלומר הקטע שהוא שיקר לי היום. הוא מנהל נחמד בסך הכל, להבדיל מהמנהל הקודם שהמשמעת שלו הייתה מאוד קפדנית והלקוח אצלו תמיד היה צודק בצורה קיצונית. עכשיו שיניתי כל הרושם למנהל הנחמד , דעתי הוא לא אמיתי. היום אחד העובדים סיפרו לי שבלילה שדדו עובד , גזלו ממנו יותר מאלפיים שח ולעובד השני הצמידו סכין לראש וגנבו מחשב נייד. לא הייתי בטוחה אם זה נכון , אומנם העובד החרוך ואמין סיפר לי אבל לידו היה גם עובד אדיש ולא רציני בעבודה אז חשבתי אולי צוחקים עליי או משהו. כשהמנהל עבר שאתי אותו אם אכן הייה שוד בעבודה , הוא אמר לעובד הא רציני "מה אתה צוחק עלייה ". ואז אמר לי לא היה שום שוד , וניסיתי לדובב אותו כי התחושת הבטן שלי אמרה שהוא מתחמק מלהגיד את האמת. ניגשתי לעובדת אחרת שאני מיודדת איתה ואכן היה שוד! וזה נורא עצבן אותי שהוא שיקר לי המנהל . הרי ניגשתי אליו כי הוא אמוןר להיות אמין, וככה הוא משקר לי . אני עודבת ותיקה , כאילו מה הקטע? באותו רגע הוא נראה לי שקרן וכזה שאני לא מחזיקה ממנה ממנו, כבר חשפתי אמת, מה הוא משקר לי לזעזל..??!? מאוד התאכזבתי..זאת אומרת שאי אפשר לסמוך עליו. מישהו מוכן להיכנס לראש שלו? אני לא מצליחה..

ככה זה במקום עבודה

יש כאלה שעובדים ויש כאלה שלא ומי שותק סובל אז תבקשי מהמנהל שלך לעשות ישיבת צוות שתיהיה עזרה הדדית ושיתוף פעולה בין העובדים ותדעי שעם עובדים איתך אנשים שיש להם קביעות בעבודה you can't do nothing אז לפחות אנשים שצריכים לקחת תשומת לב ולשתף איתך פעולה בעבודה יעשו זאת שהם יקבלו הערה מגבוהה ועוד משהו לגבי זה שמפוטר ולא יקבל קביעות הוא אדם שהכי צריך להיות לו אכפת מעבודה וצריך להעריך את זה שנותנים לו עבודה ולא מפטרים אותו קיצר מותק תוציאי אנרגיות לדברים טובים ואל תקשיבי לנחשים ותיקים בעבודה מקווה עזרתי

אביבקיץ

New member
אל תנסי להיכנס לראש שלו

מה מעניין אותך מה יש בראש לו? יש אנשים שעובדים על אנשים אחרים. יש אנשים שחושבים שלא כדאי לספר על שוד כי אולי זה יפחיד אותך לשוא. ואולי היה שוד אבל לא מסוכן כמו העובד שסיפר לך (כלומר - הוא הגזים בתיאור עם הסכין והכל). ואולי ואולי ואולי. אבל מה זה משנה? את עכשו למדת שלפעמים אנשים לא אומרים לך את כל האמת. או קי. תסיקי מכך איך את צריכה להמשיך להתנהג מולם. איך זה משפיע עלייך. אל תקחי את זה ללב ואל תנסי לנתח אותו.

היי

תפסיקי להתעסק בדברים ככה את לא רגועה ולא יכולה לעבוד עם ראש שקט... תנסי לראות את הצדדים הטובים בכל הפרנסה שיש לך בסה"כ..

שירה35ג

New member
מה עם לכתוב מכתב אנונימי לזה שמעל המנהל?

בלי להזכיר שמות או משהו. כלומר- לעבוד כרגיל ולא להראות מה את מרגישה, ובינתיים לשלוח מכתב אנונימי למנהל שמעל למנהל שלך. אולי אפילו בתור "לקוח" שראה מה קורה. או סתם להגיד לו שישים לב למה שקורה במחלקה שלכם.

לפי דעתי

יש לעשות זאת בדרך הישרה והדרך הישרה היא לומר את האמת בצורה העדינה למנהל הישיר שיראה מי עובד ומי לא עובד

crema2

New member
אין להם גבולות

היום נדהמתי איך היחס לרעה לעבודה נהייה מאז שהגיע המנהל החדש. כשהגיע המנהל החדש הוא פיטר כמעט את כל העובדים הותיקים (אני אז הגעתי שבוע לפני שהגיע המנהל החדש). נשאר רק אחד חוץ ממני. היום הגעתי לעבודה 13 לפני תחילת משמרת , ורציתי לשתות מים מהליכה וכי לא לוקח לי 13 דקות להתלבש אלא 7 לכל היותר. אז עוד לפני ששמתי את התיק וזה כבר נהייה הרגל לשלוח אותי לשירותים להחליף בגדים . כשאני באמת מגיעה לעבודה , וממהרים אותי להחליף בגדים אני מגיעה כמה דקות לפני תחילת משמרת ובד"כ סוגרים משמרת 2 דקות לפחות. אני חייבת לציין שרוב המשמרות שלי ערב ועובד ערב בד"כ מאחר בין 5-10 דקות. אז הערתי לעובד אחד בחוץ שאני רוצה לשתות מים , ושאין לי לאן למהר בשביל שהם יסגרו 2 דקות לפני , ושאני אדאג שבשדעה 14:00 יפתחו משמרת חדשה ולא לפני.. אמרתי את זה בקול קצת תוקפני . בדיוק לאותו העובד הגיע חלקוח , וניגשתי למשרד להגיד שלום לעובד השני ואז ללכת להתלבש. אלא שהעובד הותיק הזה היה עצבני , כנראה ששמע אותי מתווכחת על 2 דקות וצעק :"מה את עוד לא על המדים, לכי תתלבשי מהר.." סבבה אמרתי לעצמי אני את שלי אמרתי , וסתם התלבשתי לאט לאט והיו לי עוד 4 דקות בערך. לפתע אותו העובד הותיק צעק :" *** יא שמנה , תצאי מהשירותים אני סוגר משמרת". אני לא התייחסתי כל כך ויצאתי בול 13:59 כדי להספיק להדפיס כרטיס. לפתע נדהמתי !! מלא לקוחות מחכים שיטפלו בהם..לא האמנתי למראה עיני ..שסגרון משמרת באמת 2 דקות לפני , ו2 העובדים היו במשרד עסוקים בספירה . אני הייתי בשוק. כל כך זעמתי ..שמאוד רציתי ללכת למנהל , ולהגיד לו כל מה שאני חושבת , ושזה לא הוגן ושאסור להם ככה לסגור משמרת בלי שעובד אחר יטפל בהם. ולא ממש היה לי זמן כי לי ולעובד איתי במשמרת נהייה מלא עבודה . לא ממש היתי מרוכזת בעבודה , ונורא כעסתי. הערתי לאותו העובד והוא המשיך ללעוג שאם הייתי מגיעה לפני , הוא היה סוגר גם 10 דקות לפני. כאילו אני לא איחרתי הגעתי אפילו 1 לפני סגירת משמרת. אילו המנהל הישן היה רואה הוא היה מתייחס לזה ברצינות יותר. אני יודעת שאני יצא מלשנית, ושכעלולים לעשות עליי חרם בעבודה.. למשל עובדת אחת הלכה לדווח למנהל על כך שבמשמרת איתה רק היא הולכת לנקות , וזה לא הוגן מאז זכתה לחרם מצד אותו העובד . אני למשל הגעתי למשמרת מלוכלכת לפני חודש , וביקשתי יפה מהמשרת הקודמת לקבל משמרת נקיה . ואז המנהל אמר "בחייך , בגגל 2 דקות את עושה רעש..". לא ממש התייחס אלי. עם המנהל הקודם זה לא היה ככה והמשמעת הייתה קפדנית ואוי ואבוי אם היה קורה מצב שהמשמרת מלוכלכת. בגלל זה אני לא יודעת אם שווה לי לפנות למנהל . הרי הוא בעצמו נוטה לסגור 2 דקות לפני את המשמרת כשהוא רואה את העובדים שתיכף צריכים לעבוד. דיברתי עם העובדת אחת שאיתה אני מיודדת והיא גם מיודדת עם העובד השני החדש , האדיש. היא גם לא התייחס אלי ממש , ואמרה שזה עבר וזה כולה 2 דקות. וזה מרגיז זה לא עניין של רק 2 דקות. אני רואה לאן זה נגרר ואני לא רוצה שיתרגלו לעשות דברים כאלה. בסוף המנהל גם הלך מוקדם הביתה , אפילו שלום לא יצא לי להגיד לו. מאז הקטע של השקר עם השוד ,אני לא מחזיקה ממנו בכלל.. גם עם הלקחות הוא לא ממש מתייחס. פעם לקוח כעס על משהו, והוא דיבר עם המנהל. שאלתי אותו מה נסגר בסוף? הוא אמר לי "עזבי אותו , אל תתיחסי ..יש כאלה אנשים" וזה הרגיז אותי כי הוא מתעלם מהבעייה , לא ממש מתייחס לפעמים צריך משמעת, אני מצפה זאת ממנו. זה הכרחי לסדר בעבודה. דיברתי עם אמא לטנתה אני צריכה להגיע ב14:00 אבל אם זה ימשיך ככה לא יעזור י להגיע בול כי הרי במילא הם נותנים ללקוחות להתייבש , ומרבחים עליי עבודה מהמשרת שלהם ואם אאחר אני עלולה לקבל ביקורת מהמנהל ואף לפיטורים . וכשנהל הזה מפטר מישהו , הוא לא מודיע לו..העובד מגיע לעבוןדה כרגיל ורואה שהשם שלו לא ר. למש שבוע שעבר נטשו אותי 3 עובדים 5 דקות לפני סוף המשמרת באותה המשמרת עם לחץ עבודה כי סגירת משמרת מתחלפת , אני לא יודעת אם אם אהיה מסוגלת לעזוב לקחות . איך הם יכולים? אני פשוט רותחת מבפנים...

crema2

New member
לא מצליחה להיות אסרטיבית

יש אצלינו איזה עובד אחד שהיום נתן לי להרגיש לא רצוייה בעבודה. אני מכיררה את עצמי כפאסיבית ואני מנסה לשנות את המצב . באמת שלא הבנתי מה הקטע שלו..באמת באמת שלא. שהיה איזה קטע שאותו העובד נתן לי 5 שח מזוייף ואמר לי זה שלך. עכשיו מסתבר שזה לא היה ה5 ש"ח שלי אלא של עובד אחר שהמנהל מסר לנו כדי שניפטר ממנו-להביא ללקוחות. אני לא ידעתי אפילו ולא ממש עשיתי עם ה5 שח האלה כלום. לא הבנתי למה כל הזמן אותו העובד שואל אותי אם נפטרתי מ5 שח האלה. אז בזמן העבודה הוא הלחיץ אותי אחרי שהבין שאני לא לחוצה להיפטר מהכסף (כנראה שהעביר לי את הכסף בהתחלה כי לא רצה לעזור לעובד אחר ). אז בזמן העבודה חפר לי שזה לא הכסף שלי , ושאם אני לא מתכוונת להיפטר ממנו אז שאני יחזיר לו . אני לא הבנתי והייתי בטוחה שהוא רצה לקחת אותם לעצמו . הרי גם ככה הכסף מזוייף אז למה לא להגיד לא שלי. אני אמרתי שאני לא סומכת עליו , ושאני יתקשר למנהל לבדוק. התקשרתי ואכן החמישייה המזוייפת לא הייתה שלי. אחרי כמה זמן שמעתי את אותו העובד מלכלך עליי מאחורי הגב שאני מפגרת . התרחק ממני, לא רצה לשבת לידי. העובד השני אני דווקה די מחבבת. הוא עובד חדש ומהתחלה עשה רושם חיובי ..אלא שפתאום אני מרגישה שגם הוא תופס תחת וכבר לא כמו שהיה בהתחלה. הרגשתי ששניהם צמד חמד ואני לבד כזה עובדת. לפעמים העובד הזה הותיק אמר כל מיני רמיזות "לא כמו הזונה הזאת.." , או ששנהם דיברו בצד על דברים אחרים. הרגשתי אותו שהוא לא בסדר, שאטם מפריע לו משהו בי שידבר. אלא שבגלל הקטע הזה שאני גם בעצמי התרגזתי שהוא שיקר לי כי היה בטוח שאני יפטר מהכסף ורימה אותי. אז קצת כעסתי והגיע איזה לקוח. הוא התערב לי במשהו. בד"כ אני נחמדה והכל, אלא שהפעם בגלל הזעם אמרתי לו שלא יתערב בעבודה שלי. הוא אמר "דברי יפה.." . תכלס אני יודעת את העבודה , ואני לא צריכה שיתערב . מאז הוא אפילו שלום לא אמר. עכשיו ..מדובר דווקה בעובד נחמד אלא ששמתי לב אצלו לדפוס התנהגות שגם אצלי קורה ולדעתי זה לא טוב. למשל..פעם עובדת אחת שהייתה מנקה קבוע שירותים במשמרת איתו , נשלחה ע"י לבצע נקיון הוא היה אחמ"ש . היא סירבה והלכה למנהל . אני בקטע הזה לגמרי מסכימה איתה. למה שרק היא תנקה ואם לא יעשו עליה חרם. מאז אותו העובד לא מדבר איתה כי גרמה לו לנקות. עכשיו גם לי עש מצבים כאלה שאני שומרת לעצמי דברים , ומשדרת לסביבה שמשהו לא בסדר אבל לא מדברת על זה. זה רק מחמיר את המצב. עכשיו באמת לא נעים לי לעבוד ככה . היה לי גם קטע עם עובדת אחת שבדיוק הגבתי כמוהו. היא אמרה לי "סתומה " על משפט אחת שהיה רשום. לא נתקלתי בו בעברו . ניסיתי שתביר והיא ישר אמרה לי את זה. מה זה נעלבתי. אני היחסים טובים איתה , והיא השאירה אותי עם פה פעור. אני עד עכשיו לא יכולה להצדיק את המילה שיצאה לה מהפה-לא מגיע לי יחס כזה. אז הרגשתי רע עם זה . אח"כ רציתי גם לקבל ממנה שירות כמו לקוחה בעצמה . היא הייתה עסוקה במשהו ושלחה אותי שאני יבוא יותר מאוחר. אלא שהלקוחות שבאים אליה , היא תמיד מתפנה אליהם. זה די עצוב. כי לא באים לי גם איתה להסתכסך. עכשיו אני הרבה פעמים שמעליבים אותי ..קשה לי לענות להם.. כמו העובד השני שאמרתי לו "השמנתי ואני מבואסת מזה". הוא אמר שאני צריכה פסיכולוג. שזה לא נורמלי שאני מרגישה חסרת ערך כי השמנתי(הוא בעצמו שמן). אז גם לו לאט יכולתי לענות. כי אני לא בן אדם שמקלל או שולח אותם לטיפול.

למעלה