אין לי איפה להתפרק

אין לי איפה להתפרק

ואני יודעת לאן יפנו אותי אחרי שאכתוב את זה, אבל הפורום שאליו כבר הפנו אותי, לא נראה לי משהו שיכול לעזור לי. בקצרה: הייתי אם פונדקאית עד לפני שבועיים והתינוקת שהייתה אצלי בבטן שרדה עד חודש שמיני. היא נולדה ללא דופק וכמעט שגם אני החזרתי ציוד.... ומאז קשה לי כ"כ פיזית ונפשית ואין למי לספר ואת מי לשתף כי בסה"כ זו לא הייתה התינוקת שלי אבל לעזאזל, תחושת הכשלון הצורב, שלושה ילדים ילדתי אחרי הריונות בריאים כ"כ ודווק את זה, שהכי שמרתי עליו, לא הצלחתי להחזיק. מה גם שחוק הפונדקאות קיים שמונה שנים ואני הראשונה שמאבדת עובר בשלב כ"כ מתקדם של ההריון, אחרי לידה קשה וכואבת ובכלל המקרה שקרה הוא מקרה כ"כ נדיר גם בלידות רגילות.... תודה שהגעתם עד פה ולילה טוב לכולם

והסיפור המלא

כי לא ניתן לצרף קבצים באופן זמני.... הכל התחיל בלילה שבין שישי לשבת 6.11.04 בערך בשעה 5:00 לפנות בוקר. זה התחיל בעדינות, הזדחל כמו שטן רשע שבא בשקט בלי להרגיש. הכאב היה קטן, לא משהו שנותנים עליו את הדעת. ניגשתי לשירותים וראיתי שאני מדממת, שוב, לא משהו רציני. נכנסתי למיטה והכאב התגבר לו מעט. שוב קמתי לשירותים והדימום התחזק. היה כבר צורך להחליף את הבגדים כי הכל התלכלך. הכאב הלך והתחזק, הלך והתגבר, השטן החל לפעול במלוא כוחו. ניגשתי שוב פעם לשירותים וכשקמתי מהאסלה כדי לחזור לחדר איבדתי את שיווי משקלי, פתאום חשתי שאני מתעוורת והאזניים שלי צלצלו בטירוף. ניסיתי לחזור למיטה ונאלצתי להאחז בדברים שבקרבתי כדי לא ליפול כי ידעתי שאם אפול, אאבד את ההכרה ואח"כ רק אלוהים יודע איך זה יגמר. איכשהו הצלחתי לחזר למיטה. השעה הייתה כבר 6:00 בבוקר בקירוב ופתאום הרגשתי את עצמי צורחת כמו שבחיים לא צרחתי בעבר. התחננתי לאלוהים שיציל אותי, התחננתי לאמא שתגיע להציל אותי, התחננתי למישהו שיציל אותי. התחלתי לצרוח בקול גדול, לקרוא לבת שלי, שתבוא לעזור לי. לצערי הטלפון מנותק ואני במצב של חוסר אונים. הילדה התעוררה והתחננתי אליה שתרוץ לסבתא להזעיק עזרה. צרחתי לה: "תגידי לסבתא שאני יולדת" היא יצאה מהבית ואני כרעתי על המיטה על ארבע ומתאמצת בכל כוחי לא ללחוץ. אמא הגיעה והלכה שוב כדי להזעיק את אחי שיקח אותי לבי"ח. הזמן זז כמו נצח, כל דקה נדמתה לשנה. אחי הגיע ואיכשהו הצלחתי לזחול לאוטו ושוב, הדרך התארכה כאילו לא רוצה להיגמר ובאוטו אני מפחדת לצעוק כדי שאחי לא ילחץ ויעשה תאונה. נושכת את היד כדי לא לצעוק. הגעתי לבי"ח וישר מפנים אותי על מיטה לחדר הלידה, שם מנסים לחבר אותי למוניטור אבל לא נשמע דופק. בודקים אולטראסאונד ומגלים את הנורא מכל, העוברית ללא דופק. אני מסתכלת על צג המוניטור, רואה ראש, רואה בטן, רואה את כל הגוף. איפה שאמור להיות הלב, ארבעה חדרים לבנים פועמים, אני רואה חלל שחור, דומם. הבנתי את הנורא מכל, הרופא מבשר שאין דופק. בדיקה אכזרית נוספת שהרופא מבצע כדי לבדוק פתיחה ואני צורחת שאני חייבת ללחוץ, האחות צועקת לא ללחוץ והרופא צועק ללחוץ, אני לא חושבת פעמיים, הם לא ממש מעניינים אותי כרגע, אני פשוט לוחצת והתינוקת נולדת בלידת עכוז תוך שניה. אני מרימה את הראש ורואה תינוקת מושלמת, לבנה, יפהפיה, קצת קטנה אבל מושלמת. בת-אל נולדה. בשניות הראשונות, אני עוד מקווה לשמוע אותה, כ"כ ברורה היא נראית, כמו חיה. מס' שניות אח"כ הרופא עוטף אותה בסדין של ביה"ח. התקווה מתנפצת לרסיסים. בנתיים מסתבר שאיבדתי מחצית מכמות הדם בגוף והדם שנותר דליל כמו מים, לא מתנקז החוצה ובמשך הזמן שלקח עד הלידה הדם לא מתנקז ונשאר בתוך חלל הבטן מה שמעלה את רמת הסיכון, הדם מתחיל להרעיל את הגוף. מרכיבים לי מסיכת חמצן כי אני מתקשה לנשום ומיד פועלים להביא לי מנות דם ומוצרי דם לקרישת הדם. הרופא אומר לאחי שאם היינו מאחרים עוד קצת, גם אותי הם היו מאבדים. ההמוגלובין צנח ל 5.4 ולחץ הדם נמוך. חיברו לי ברזים לשתי הידיים והחלו לטפטף לי דם חדש לגוף. 4 מנות דם, ועוד 8 מוצרי דם לקרישה. אני זוכרת שרעדתי מקור. ביקשתי עוד ועוד שמיכות צמר ואף הפעילו לי מפזר חום מתחת לשמיכות. המשכתי לרעוד עוד מס' שעות אח"כ. הגעתי לחדר לידה בערך בשעה 7:30 ויצאתי ממנו בערך 12 שעות אח"כ. במהלך ההריון אושפזתי עם קריש דם פעמיים. פעם בשבוע 13 ופעם בשבוע 24, בפעם הראשונה היה שבת ובפעם שניה הייתה בחג. הרופא המטפל טען שאין כלום, שהקריש דם קטן מ 8.5 ס"מ ל 4 ס"מ. שניה אחרי שבת-אל נולדה, יצאה השליה. לדאבוני הרב, השליה הייתה מוקפת בקריש דם של למעלה מ 30 ס"מ והצבע שלה שאמור היה להיות אדום, היה צבע חום, כמו דם קרוש. הכאב הוא עצום כיוון שהרופא האחרון שבדק שלושה ימים לפני האסון, ייעץ ליילד בימים הקרובים כי הרחם עויין לה ובנוסף יש מיעוט של מי שפיר. אני בוכה על כך שלא התעקשתי ליילד כבר באותו יום רביעי. כ"כ כואב שהרופא שטיפל בי במהלך ההריון כל הזמן פטר אותנו שהכל בסדר בלי לבדוק בכלל. וכ"כ כואב לי שכל הזמן חשבו שהתלונות שלי זה כדי להתפנק כשלמעשה ההוכחה הכי כואבת לזה שלא התפנקתי, זה שהיא לא שרדה. כמה התחננתי להחליף רופא, כמה הסברתי שכואב לי, כמה הסברתי שקשה לי עם הילדים ועם התפקוד היומיומי בבית למה אף אחד לא הקשיב לעזאזל????? עצוב לי על בת אל שתישאר לנצח חרוטה בליבי כתינוקת יפהפיה ומושלמת שלא הספיקה לנשום אפילו נשימה אחת מחוץ לרחם עצוב לי שבמשך מס' חודשים היא התאמצה לקבל כל טיפת חמצן דרך השליה הפגומה עצוב לי שיכולנו לחסוך את הטראומה הזו אם היינו מפסיקים את ההריון הזה כשעוד היה בתחילתו עצוב לי שלא יילדו אותה כשאמרו עצוב לי שיכולתי להשאיר שלושה יתומים ולהקריב את חיי למען מישהו אחר שנעלם ברגע שהכל ניגמר עצוב לי אפילו שהחזה שלי כאב לחינם כשיכולנו למנוע את זה אילו הייתי מקבלת את הכדורים לייבוש החלב בזמן עצוב לי כ"כ......

לקשמי

New member
אכן עצוב

אבל מאוד חשוב שתדעי שאת לא אשמה. בדת אומרים על דברים כאלה שזהו רצון האל ואני לא דתיה אבל בהחלט מאמינה בזה. עוד מעט אביא לכאן סיפור, שהסיפור שלך הזכיר לי אותו.

לקשמי

New member
והסיפור...

[סימין נולד לנצח בעירה יהודית מלפניי כמאתיים שנה היו חיים בצניעות רב העירה ואשתו הרבנית,ולהם שלושה בנות הם חיו בצניעות כאשר הם שומרים על התורה והמצוות שומרים על טהרה רבה וכן נותנים מתן בסתר לעניים וכאשר שאלו אותם לבן זכר הרבנית הייתה מחייכת ואומרת אם ירחם השם אולם בסתר ליבה הייתה הרבנית בוכה בלילות ומבקשת מבורא עולם שיזכה אותה בבן זכר על מנת להמשיך את המסורת של הרבנים של בעלה ,וכך לילה לילה היא הייתה עולה על יצועה מתחננת ומבקשת מהאלוהים שיזכה אותה בבן זכרת לפעמים היא הייתה כועסת ומתיחה באל האשמות אולם היא ידעה שאין זה נכון,והרב הוא היה מביט לשמים ושותק.וכך עברו הימים והחודשים והשנים,והרבנית הפסיקה לקוות. יום אחד נודע לרב שהאדמו"ר הצדיק יגיע לעיר להתפלל עם הקהל וישמע בקשות ולנסות ולפתור אותם קצת מעוניים שמחו תושבי העיר על הכבוד הגדול ,הריי לא כול יום מגיע לעיר אורח שכזה .הכינו ועמלו תושבי העיר לקראת בואו ויום לפניי בוא האורח העיר היתה כמרקחה ,ובביתו של הרב היתה תכונה מיוחדת גם כן ואילו בסתר ליבה ידעה הרבנית מה תבקש מהר הגדול ץ הגיע היום המיוחל וכולם יצאו לקבל את פניי הרב הגדול והעיר היתה כמרקחה ,,כך עברו להם שלושה ימים וביום השלישי נכנסה אשת הרב להתוועדות הם האדמו"ר,ונכנסה אל החדר שבו הוא ישב ומיד הרגישה בשקט ובכוח האדיר הנמצא בחדר היא הסתכלה בפניו וראתה מהם אור גדול ומעיניו יצאו אהבה וחמלה רבים והיא היתה כמהופנטת אמר לה הרב יודע אני מדוע הגעת אליי ,הנהנה היא בראשה ודמעות זלגו מלחייה ואמרה בכול מעודי רוצה אני בן זכר והחיים קשים עליי מנשוא הנהן הרב ואמר לה יודע אני את סיבלך ואף תפילותייך שהגיעו למרומים,אך האם את מוכנה לחת עליך דבר זה למרות סיבלך הנהנה הרבנית באששה ואמרה מוכנה אני,עצם הרב את עניו למשך זמן ובחדר השתררה דומיה אחר פתח הרב את עניו ואמר בעוד שנה כעת חיה בן זכר יוולד בישראל ושמו יהיה מתן,רעדה גדולה אחזה ברבנית ודמעות הציפו את לחייה,ובסתר ליבה אמר העוד יהיה לי בן אחרי בלותי?.ויצאה מעם הרב .ועברו הימים….. מספר שבועות אח"כ פשטה שמועה בעיירה שהרבנית הרתה וכולם דיברו וסיפרו על הנס ושיבחו והזכירו את האדמו"ר הזקן ואת בירכתו וכן הרבנית הרתה ועברו השבועות ודבר פלא התרחש הרבנית זהרה והקרינה מיופי וככל שהזמנים עברו יופיה וזוהרה התרבו וברבים התלחשו האנשים שכנראה בשל קדושת המשפחה נשמה גבוהה עתידה להגיע לעולם.הזמנים עברו והרבנית ילדה בן זכר וכפי שהרב ציווה אותה קראה בשמו מתן,יופיו של ילד זה ניכר לעין ואף בגיל כה פעוט התגלה שכלו החריף השנים חלפו....... ומתן הגיע לגיל שנתיים וכולם ראו שהנער בורך בחוכמה ובשכל רב והנה גם פסק מלינוק.ום אחד נסעו הרב והרבנית אל העיר הגדולה ליומיים והם השביעו את האחות הגדולה שתשמור על מתן כבבת עיניה,ונסעו,באותה הערב קרא הנורא מכול שודדים פרצו לבית הרב גנבו מכול והעלן באש את ביתן האחיות במנוסתם על מנת להציל את מתן קפצו מהחלון מתן נפל מידי אחותו ינחבט בראשו וימת. צעקה גדולה פרצה בעיר התושבים ביודעם כמה הילד יקר לכולם ולרבנית לא ידעו מה לעשות השמועה על המקרה חיש הגיעה לרב ןלרבנית והם חזרו במרוצה לביתם,זעקת שבר נוראית פרצה מפי הרבנית בראותה את בניה בפתח בית התפילה מוטל ללא רוח חיים,ותבכא ותזעק ומאנה להתנחם,והחליטה לצום עד מוות. השמועה על המקרא פרצה גבולות והגיעה חיש מהר לכול בתיי האזור . ואילו מצבא דשל הרבנית התדרדר מיום ליום היא לא אכלה ולא שתתה וביקשה את נפשה למותתואז בעצה אחד החליט הרב לקחת את אשתו לאדמו"ר על מנת להציל את נפשה,... ויגיעו אל האדמו"ר והרבנית כבר לא יכלה יותר והתפרצה אל חדרו של האדמו"ר וזעקה שדמעות ממלאות את לחייה מדוע זה הרב היית צריך לברך אותי בבן ולהמיט אסון על כולנו מה היה חטאי ומה פשעו של הילד? זעקה הרבנית הרים האדמו"ר את עיניו והם האירו באור משלהם ואמר אנא ל פניי שאת ממשיכה שמעי נא את הסיפור הבה ןפתח את פיו ודיבר בארץ רחוקה היה מלך חכם ונדיב וחוכמתו הגיעה למרחקים כולם דיברו בנדיבותו של המלך חוכמתו וטוב ליבו ולמלך זה היה בן יחיד יפה תאר ומראה וכולם ניבאו עתיד גדול לבן המלך אןלם לא כולם ידעו שבן המלך סובל, נפשו נקשרה בלימוד התורה ושאר דבריי חוכמה גבהים .והוא הרגיש שחייו אינם חיים ללא דבריי חוכמה וידיעת לשונות ותרבויות רחוקות בהגיע הנער לגיל עשר שנים נלקח לשוטט ולהכיר את הממלכה ואז באחד הימים ראה אור מדהים שבוקע מאחד הבתים בהכיר הנער את חוכמת הרוח הבין שאיש קדוש מתגורר שם ,בחשאי התגנב הנער אל הבית לבדו ונדהם מלראותו איש זקן שגילו לא נודע מתפלל עם אדם נוסף ואןר זך עוטף את שניהם הנער לא יכל יותר והתפרץ אל הבית הוא ביקש לדעת איך ללמוד תורה זאת.חיכו השניים והנער לא ידע ששניהם הין מט"ו צדיקים נסתרים ונפשו של הנער נקשרה בנפשם וחיש מהר שכח את מוצאו ואת אביו את הממלכה ולמד ולמד,ולבנתיים אביו אשר הנער לא חזר ימים רבים חלה ומת.והממלכה באין יורשים ניתנה לאחיו וכך עברו הזמנים..... הנער גדל ושמו הלך לפנין כאיש האלוהים שמרפא ועושה פלא שהמוניי העם הסתייעו בידיו ועברו הזמנים... ואיש האלוהים חלה וימת ויעלה לשמים ושם למלאכים היה רק דבריי שבח והודיה על נשמה מבורכת שכזאת שויתרה על ממלכה וכתר על מנת ללמוד תורה ולעזור לבריות כלום מה אפשר להגיד על נשמה אצילית שכזאת, וברור שמקומה ליד האלוהים,אבל אז נשמע קול אחד חרישי ושקט שאמר הוא תמיד הרגיש במחסור אחד ותמיד היה צר לו על זה ,ומה ?תהו כולם. הוא רצה להיוולד כזה שומר מיצוות אצל משפחה שכאזת שינק את החלב יחד עם הקדושה וזה היה חסר לו.ןלכן הוחלט שנשמה מבורכת ונפלאה זאת תרד למשך שנתיים אצל משפחה יהודית וקדושה ,למשך שנתיים כפי שהיה חסר לו סיים הרב בשקט",והריי זה חסד עליון שזכית להניק נשמה שכאזות פנה הרב אל הרבנית שעינה היו מלאים בדמעות.

פנינה

קבלי חיבוק, בלי יותר מידי מילים, כי אין לי. הכל עוד כל כך טרי וכואב - פשוט אחכה פה בשקט לידך כי באמת אין מה לעשות כרגע חוץ מלכאוב.

טל ר

New member
המוגלובין 5.4? שככה יהיה לי טוב

אין לי שום דבר אחר להציע. טל.

את צריכה להבין שלא את נכשלת.

אני בטוחה שעשית את כל מה שהיית צריכה לעשות כדי לשמור על ההריון ועל התינוקת הזו. זו לא אשמתך, וזה בטח שלא כשלונך. את איבדת אובדן לכל דבר, גם אם התינוקת לא הייתה שלך. ולמרות שאני לא יכולה להזדהות עם כאבך, אני בטוחה שהוא מר וצורב. יש לך שלושה ילדים.. נסי למצוא בהם נחמה. אני בטוחה שהם יספקו לך אותה בשמחה. את יצרת חיים, ועל ההישג הנפלא הזה את צריכה להסתכל ולהתגאות, לא על משהו שקרה בגלל הטבע, אלוהים, הרופאים שלא טיפלו.. זו לא אשמתך, ואני מקווה שהכל יהיה בסדר ושתרגישי הרבה יותר טוב

sh53

New member
../images/Emo24.gif וגם ../images/Emo140.gif

קראתי את כל מה שכתבת ונותרתי ללא מילים, כל מילה שאומר לא תנחם ולא תספיק, אבל אומר לך שעשית את הכל, כל דבר שיכולת לעשות בענין זה עשית ולא חסכת, וכל מה שנותר לי זה רק לומר שאני מאמינה באלוהים ולפעמים דרכי האל נסתרות ולא מובנות, ובכל זאת צריך לקום ולהמשיך הלאה בחיים, לעבד את הכאב והאובדן כי זה בהחלט לא קל לעבור אירוע כזה, אבל מאחלת לך שתקומי מזה כמה שיותר מהר, מחזיקה לך אצבעות, מקווה שתהיי חזקה כי זה בהחלט קשה - ואין לי מה לומר עוד, רק שתהיי חזקה ותמשיכי הלאה בחיים וכמה שיותר מהר (ההודעה שלי נשמעת "קרה", אבל אני מקווה שאת מבינה את הכוונה מאחוריהן - שתהיי חזקה ותשמרי על עצמך למען 3 הילדים שלך)

AndreaCorr ©

New member
אני לא רוצה להלאות אותך במילים

שאני לא חושבת שיעזרו. אז אני רק אשלח הרבה
ים ותמיכה מרחוק.

ToryMaster

New member
פנינה...

אני לא חושבת שמה שאגיד יוכל לשנות את ההרגשה שלך, למרות שאני רואה אותך כאישה אמיצה ומדהימה... לא כאשמה. כמה זה שווה אני לא יודעת, אבל אני כאן תמיד, אם תרצי.

עָנת

New member
פנינה,אוי פנינה מה עבר עליך../images/Emo7.gif

איך דבר זה קרה. אני קוראת ובוכה. התיאור כאילו נלקח מסרט אימה. פנינה את יכולה לנצל את היעוץ הפסיכולוגי שהפקידו ההורים בנאמנות. את חייבת את זה. את חייבת להשלים עם העובדה שעשית את המקסימום להצלחה! וכנראה זה הגורל של ההתקשרות שלכם. מחבקת אותך. ואין לך מושג כמה כואב היה לי לשמוע את התיאור.

למעלה