אין לי ארץ אחרת

winter

New member
אין לי ארץ אחרת

אין לי ארץ אחרת גם אם אדמתי בוערת. רק מילה בעברית חודרת אל עורקיי, אל נשמתי. בגוף כואב, בלב רעב, כאן הוא ביתי. לא אשתוק כי ארצי שינתה את פניה, לא אוותר לה, אזכיר לה ואשיר כאן באזנייה עד שתפקח את עיניה. אין לי ארץ אחרת, עד שתחדש ימייה, עד שתפקח את עיניה. (כל מילה נוספת מיותרת)

goldy

New member
רצוי היה להוסיף את המנון התיקווה

ולהדגיש את המילים המסמלות את היהדות!

נעל

New member
אם אתה ילד בכיתה ז`

אולי זה יסביר את הדעות שלך, או לפחות את הדרך בה אתה מציג אותן. איזו זכות יש לך להחליט שלאנשים האלה לא מגיע לחיות? נעל

goldy

New member
איזו זכות יש להם לקבוע??????

דבר ראשון, אני מציע לך לקרוא את ההימנון בעיון, ולנסות להבין את המשפטים. כשתבין (או תביני) אני מבטיח לך שהוא יקבל משמעות אחרת, ואז תבין מה אתה שר. 2) כנראה שלא הבנת מה אתה רואה בטלויזיה: זאת מלחמה! (תקראו לה איך שאתם רוצים) הם רוצים שישראל תהפוך לפלסטין, וכל תושביה היהודיים יעופו לעזאזל!!! (וזה ממש, אבל ממש בעדינות). (וברור בצורה מדהימה!) אני לא גזען מטיבעי, וכל דעה גיזענית שיש לי אני תמיד מבסס על המציאות, ומשנה אותה בהתאם להתרחשיות. נ.ב אני בכיתה י``ב עם שכל של נער בכיתה י``ב. (אני מציע לך לנסות להבין את פרוש ההמנון)

FuneralDrum

New member
יש לך אמירות כאלה.....

``כל דעה גזענית שיש לי אני מבסס על המציאות``. טוב.... אז יאללה אבל תהיה משוכלל ונאור יותר- תבסס אותן על המדע. אז תמציא לך מדע שיצדיק דעות גזעניות (כמו שהמצאת מציאות שמצדיקה דעות גזעניות). יש לי תחושה של דז`ה וו.... shine

MiSheL

New member
בהחלט מגיע להם לחיות-אבל לא פה

אני באמת לא מבינה אותכם! אתם לא רואים את השנאה בעיניים שלהם?! אתם לא רואים את ההנאה שהייתה להם לרצוח במכות את החיילים ולהתעלל בגופותיהם!? (אני גם אזכיר את הרצח של הרב ליברמן שחוררו אותו בכדורים לאחר שחטף מכות רצח) אתם לא רואים את החיוכים שיאסר עראפת דופק ככה בלי חשבון?! (להזכירכם שהוא גם שחרר את כל המרצחים, יוצרי הפיגועים הכי רצחניים מהכלא) אז אני כן רואה !! ואני לא מצליחה לתאר לכם את תחושת החלחלה שלי ואת השוק! באיזה אנרכיה אנחנו חיים?! אני לא מבינה איך אנשים שרואים את התמונות האלו עוד יכולים לדבר על שלום ועל דו קיום בכלל,עם מי בכלל לעזאזאל?! כשאני רואה את התמונות האלו בא לי לבכות, יש בי כל כך הרבה כעס שאני לא יודעת איך לבטא, כי אני לא מבינה איך עברו שבועיים בלי שהמדינה עשתה צעד משמעותי, ולמה היה צריך לחכות עד לדבר נוראי שכזה כדי שיקרה סוף סוף משהו??????? (וגם מה שקרה, לפי דעתי זה לא מספיק בכלל!) שיחיו, שיחיו כמה שבה להם- אבל לא פה. יש כל כך הרבה מדינות מוסלמיות וערביות בעולם, שילכו לשם. תעיפו מבט באטלס, ישראל כזו פיצית, שיעזבו אותנו בשקט. אני יודעת שזה לא יקרה אבל אני אומרת , כי זה מה שהייתי רוצה. אני כל כך מפחדת , באמת מפחדת. ואני שוב אגיד לכם את זה - לפעמים צריך להסתכל למציאות המרה בעיניים!! אפילו אם זה קשה ! מישל

FuneralDrum

New member
המושג אנארכיה

נקלט בתודעה הקיבוצית כמילה נרדפת לאי-סדר. הפרוש הנכון של המילה אנארכיה הוא היעדר שליט או שלילה של השלטון וכדומה. אנארכיזם הוא רעיון מעניין להפליא שאפשר למצוא עליו מידע באתר שאני מוסיף להודעה. די בטוח שזה ישבור כמה סטיגמות על אנארכיזם לחלק מכם, ואני לא חושב שיש מישהו פה שיודע על אנארכיזם את כווול מה שיש שם עליו (גם אני לא עדיין). מצטער שאין בהודעה הזאת מספיק פסיקים. shine

Black Star

New member
מסכימה ולא מסכימה.

את צודקת, הם באמת פשוט לא פרטנר לשלום ודו-קיום, וחבל. הם באמת לא ראויים ליחס צודק אחרי מה שהם עשו. זה גועל נפש, להתאכזב ככה אחרי שחשבנו שבאמת אפשר לעשות איתם שלום... אבל יש לך טעות גדולה כשאת אומרת ``שיילכו לאחת ממדינות ערב האחרות``. כי לא כל הערבים אותו דבר, ורוב המדינות לא רוצות אותם יותר ממה שאנחנו רוצים אותם. הם רואים את זכות הקיום שלהם פה כמו שאנחנו רואים את שלנו. הבעיה היא, שהם לא רואים את שלנו, ואנחנו כן רואים גם את שלהם. אבל את צריכה להבין- הם לא יילכו סתם למקום אחר כמו שכל הישראלים לא יעברו. הם רואים את הארץ הזאת כשייכת להם.

the me and i 16

New member
לאהוב את המכלילים

פשוט צריך לאהוב אותכם האנשים שמכלילים כי אחרת היו צריכים לשלוח אותכם למדינות ערביות אפישהו מזרחה מפה... אם הייתם עם והיו שואלים אותכם איפה המדינה שלכם בטח הייתים עונים להם איפה שהו שמה (עם נפנוף של אצבע לכל מיני כיוונים). תפסיקו להכליל לא כל הערבים אותו דבר, לא כולם רוצים לרצוח... לא כולם גם רוצים שלום וזה נכון אבל אל תחשבו שבגלל שוליים( אולי בבמקרה הזה גם שוליים רחבים) אפשר לקבוע. ושמתם לב שרוב המתפרעים הם יחסית צעירים?? כאלה שמושפעים בקלות? העובדה הפשוטה היא כזאת: אין שלום כרגע... וגם לא יהיה בזמן הקרוב ,אנחנו רחוקים מאוד משלום ,אבל ככה זה בחיים פעם אתה למעלה ופעם למטה. תנסו תמיד להוציא את המירב מכל מצב... ``די לאלימות`` ושמתי לב שכנראה נעל שוב התחילה עם בולמוס של מחיקת הודעות אז תסלחו לי שאני לא יודע על מה בידיוק אני צריך להגיב...

Black Star

New member
לא התכוונתי להכליל בהודעתי.

דיברתי על הפלשתינאים א. כשלטונם, כלומר ערפאת וכו`, שמאוד איכזב ואכן קשה מאוד לעשות שלום עם האנשים העומדים בראש כרגע. הם אכן לא ידעו לכבד את ההסכמים. וב. על רוב האספסוף הפלשתיני, ואצלם, מה לעשות- זוהי לא הכללה- אכן יש שטיפת מוח בדרגה מאוד גבוהה, ורבים מהם שטופי מוח לחלוטין. לא התכוונתי להכליל על כולם, כמובן, אך מה לעשות שהקול הנשמע אצלם הוא כמו זה הנשמע אצלנו- הקבוצה האלימה, הצעקנית, המוסתת ושטופת המוח. אני ממש מקווה שאצלם יש שכבה מספיק גדולה של אנשים אחרים, שחושבים בשביל עצמם ולא רק מה שהכניסו להם לראש, ולא מעוניינים להילחם לעד. ידוע לי שהשכבה זאת קיימת אצלנו, ואצלם הרבה יותר קשה לי לדעת אם היא ועד כמה היא קיימת. זה הכל. אל תקרא לי מכלילה!!

MiSheL

New member
אני מודעת לזה, בגלל זה אמרתי

בגלל זה אמרתי ``אני יודעת שזה לא יקרה`` כי זו הייתה תגובה אינסטיקטיבית,הרי ברור שאני רוצה שהם יעופו מכאן, וברור לי באותה מידה שזה לא יקרה. מישל

MajoR_ToM

New member
צודקת בכמה נקודות

נכון - אין כבר תיקווה לשלום גם אני זועזעתי מתמונות הלינץ` בהיתי במסך בתדהמה זה היה אולי אחד מהדוגמאות המדהימות ביותר שראיתי אי פעם לרוע שיש באדם . זה היה גרוע פי מיליון מצילומי הילד - לא היה שום רוע בארוע ההוא , רק תאונה מצערת . זה היה רוע טהור . מפחיד .

MajoR_ToM

New member
השאלה היחידה שלי היא - למה ?

למה אין לך ארץ אחרת ? מה רע בלגור בכל ארץ אחרת בעולם ? העם הסבל והכאב שווים את האדמה ? נימאס לי מקיצונים לכל צד , משמאלנים מתפלצים מאהבה לעולם ומהזדהות לערבים המסכנים , ומימנים מפגרים וערסים שרק יודעים שזה טוב להרוג ערבים .

למעלה