אין לי חברים.

on and on

New member
אין לי חברים.

"כמה חברים יש לך?" שאלו אותי במבדקים לקצונה לפני זמן רב...
"8? 10?" יכולתי לומר יותר. יכולתי פחות. לא ידעתי מה לומר.

מצחיק להסתכל על הסיטואציה הזו מנקודת המבט שלי עכשיו.
אין לי חברים.
איזו תחושה מעצבנת.

היינו חבורה של חברות בתיכון, שמרנו על קשר כל תקופת הצבא.
חברים מהצבא נשארו כזכרון רחוק לתקופת הצבא...
חברים מהעבודות הזמניות שעבדתי בהן עד עכשיו - לא היו מעבר לחברים לעבודה.
חברים מהקורס שאני נמצאת בו עכשיו - לא ממש נמצאים בדרג גבוה מעבר לחברים לקורס.

איכשהו חבר שלי נהיה החבר היחיד שלי.
הוא היחיד שיודע מה עובר עליי ומה קורה איתי.

חברות שהגדרתי בעבר כ"חברות הכי טובות שלי", לא הרימו אליי טלפון כבר יותר מחודשיים-שלושה. ואני לא מגזימה.
אז למה אני לא מתקשרת? כי אני מרגישה שאני לא מעניינת אותן.
כל אחת כל כך מרוכזת בחיים שלה. בחבר, בעבודה, בלימודים... במה שקורה לה ביומיום...
אז אם אני אתקשר ואני אגיד למישהי מהן "נעלמת." היא תגיד "וואי נכון..." ואז תתחיל להסביר לי למה ומה. או שתגיד "מה פתאום, זה בכלל לא נכון, אני פה כל הזמן הזה..."
ואז נשמור על קשר ליום-יומיים, ושוב הקשר יתנתק. זה ככה כבר שנה-שנתיים.

הבעיה היא שלא בא לי להתקשר אליהן.
לא בא לי לשמוע את התירוצים שלהן.
הבעיה היא שבא לי מישהי, אחת, שתיים, שאני אוכל לסמוך עליה.
שאני אוכל להרגיש שאם אני צריכה חברה, היא שם בשבילי.
ולא מישהי שאין לה מושג מה קורה בחיים שלי, והיא לא יודעת מעבר לשם שלי, או מעבר לזה שהיינו ביחד בכיתה ג' 1 ולמורה ראו רבקה והיו הרבה צחוקים בשיעורים שלה.

בא לי לדבר עם מישהי.
מישהי שהוא לא חבר שלי.
מישהי שאני מרגישה אליה קירבה ויודעת שהיא תבין אותי.

בא לי להרגיש שגם להן בא שנהיה חברות.

בא לי להפסיק להרגיש להיות בודדה כל כך.

togi12

New member
אני כ"כ מבינה אותך

גם לי זה קרה כשהיה לי חבר.
עכשיו אין לי חבר, וגם אף אחת לא מעניינת אותי, ואין לי חברים קבועים. למעשה, אין לי חברים בכלל... יש איזה ידיד רחוק שמדי פעם אנחנו יושבים לקפה, אבל הוא לא חבר קרוב...ואימא שלי שהיא חברה קרובה- אם אפשר להחשיב את זה בכלל...
אבל במקום לשקוע במרה שחורה אני אופטימית ומתכוונת ללכת להכיר אנשים חדשים במסגרות, החל מהשנה הבאה, בעבודה חדשה, ועכשיו אני נהנית לי בקיץ עם מפגשי couchsurfing אם את מכירה .

וכמובן שבכל הנוגע לתמיכה וירטואלית.... נעים מאוד, אני ליאור :)

spaysi8

New member
אדירררהההה

אני גם רוצה לעשות! האמת שיש לי דירה בול בשביל זה!

togi12

New member
אז באמת למה את מחכה?

קאוצ'סרפינג זה אחד הדברים היותר גאוניים וטובים שיש בעולם הזה.

זה נשמע כזה מגניב!!

חבל שאני גרה אצל ההורים אז אין לי בדיוק איפה לארח..

כמה זמן את כבר בעסק הזה? איך זה?
את גרה לבד לגמרי, בגלל זה מתאפשר לך?

togi12

New member
גם אני גרה אצל ההורים

אני טיילתי בדרום אמריקה ואמריקה הצפונית 9 חודשים, בחצי השני של הטיול שלי (ארגנטינה ברזיל אר"הב וקנדה) רק גלשתי על ספות.
גיליתי שזאת הדרך המועדפת שלי לטייל- קודם כל אין מה לדבר בכלל על היתרון הכספי העצום (לצורך העניין טיול של 9 חודשים כולל הכל הכל הכל- טיסות ציוד ביטוח והכל- עלה 12 אלף $ שזה ממש כלום יחסית!)
וחוץ מזה, אנשים הם כל כך הרבה יותר מעניינים ממקומות וכשזה משתלב עם הזווית האישית שלהם... הגעתי עם המארחים שלי למקומות שבחיים לא הייתי מגיעה אליהם לבד... אין, זה פשוט הדרך האולטימטיבית מבחינתי לטייל, וכמובן לבד! לא עם עוד מישהו.

בגלל שאני גרה די מרוחק מהעיר ביישוב קטן, אין הרבה פניות, אבל אני בטוחה שאם יהיה מישהו שיצטרך ההורים שלי יסכימו. בשישי שעבר רצינו לארח אנשים משם לארוחת שישי, אבל נזכרנו מאוחר מדי, נעשה את זה בהמשך.
וחוצמזה- שאני הולכת עכשיו גם למפגשים בירושלים, נראה לי שהיום יש אחד אפילו... זה אדיר.
קיצר.. מומלץ.. תכנסי לאתר ותתחילי להשתתף בדברים. :)

סורי על החפירה חחח

togi12

New member
המצאה גאונית לאנשים שאוהבים לטייל

רשת חברתית של מטיילים, שמאפשרת לך להתארח אצל מישהו (כביכול על ספה, אבל זה רק דוגמא מטאפורית), או שמטייל יתארח אצלך, או למטיילים לפגוש מקומיים ולהפך.
זה אדיר.
אני עשיתי חצי מהטיול הגדול שלי דרך קאוצ'סרפינג (בארגנטינה, ברזיל, ארה"ב וקנדה). וזה פשוט מושלם, מבחינתי אין שום דרך אחרת לטייל עכשיו, אחרי שגיליתי אתזה.

מוזמן להיכנס לאתר ולראות מה יש בעיר מגורייך!
couchsurfing.org

Purple Mushroom

New member
מגניב!

מאוד מהפכני
.
נרשמתי. אבל קשה לי עם אנגלית באינטרנט. אולי בהזדמנות. מגניב ביותר :)

asafi6

New member
אני חושב שיש פה הטעיה

להרבה מאוד אנשים אין חבר ש"תמיד יהיה שם בשבילי". לרוב האנשים יש חברים מהמסגרות בהם הם נמצאים או מאיזור מגוריהם. ובדרך כלל כשמתחלפות מסגרות קשרים מתנתקים. ככה זה עובד. אני מבין שאנשים רוצים חברים קבועים אכפתיים מבינים מתעניינים וכו וכו. אבל מה לעשות שכולנו בני אדם וכמו שלך לפעמים נמאס או שאת מרגישה לא בנוח עם מישהו או מישהי גם לאחרים זה ככה.

הכי מזדהה איתך בעולם

אני רואה עוד ועוד אנשים עם התחושה הזו של הלבד, רק בדף הזה של הפורום יש שרשור של מישהי שכתבה על זה.

אני חושבת שתרבות הניכור מכלה לנו את הנפש, ואנשים לאט לאט מתחילים להבין שעד כמה שהוא שחוק, המשפט "לא טוב היות האדם לבדו" הוא פשוט נכון, ומתחילים לחפש איך לחזור לחיות יחד, בשותפות אמיתית עם אנשים.

אני יודעת שלפחות בשבילי, הדרך הנכונה היחידה לחיות היא בצורה שיש סביבי אנשים שאני אוהבת, שיש לי 'גב' חברתי, קהילתי, מעבר למשפחה, ולכן אני מתכוונת להצטרף לעמותת 'איילים' שמקימה כפרי סטודנטים בגליל ובנגב, מיישבת את הפריפריה, עושה מעשה חלוצי, הסטודנטים שם חיים יחד. לא בקטע קומוניסטי, אלא פשוט גרים בשכנות, פועלים יחד בקהילה למען הקהילה ובעצם יוצרים קהילה, כי לאנשים היום פשוט נמאס מהלבד, וכולם מתחילים להבין שזה לא נכון, שיטת ה'הפרד ומשול' הזו היא פשוט לא טובה לנו.

תירגעו, זו לא פרסומת לעמותת איילים, פשוט הייתי בכפר שלהם השנה ביחד עם קבוצת תגלית מארגנטינה ופשוט בכיתי מהתרגשות, זה מדהים בעיניי, וזו התשובה.

גם אני היום מרגישה את כל הדברים שאת מתארת, ואני מרגישה את זה בעוצמה ובחריפות כי כל החיים הייתי חלק מתנועת נוער, מקבוצה, יצאתי לשנת שירות עם הגרעין שלי, עם החברים הכי טובים שלי, התרגלתי מתחילת גיל הנעורים לשתף אנשים בחיים שלי בצורה הכי עמוקה שיש, לחיות יחד איתם באמת, ולא רק כשנוח וזוהר.
אבל זה נגמר בשלב מסוים, והיום אני כל כך לבד, לבד עד הגעה לכדי דמעות.
אבל החלטתי, שאני לא אתן ל'נורמה' לנצח אותי, כי יקירה :
"כולנו זקוקים לחסד,
כולנו זקוקים למגע.
לרכוש חום לא בכסף,
לרכוש מתוך מגע.
לתת בלי לרצות לקחת
ולא מתוך הרגל. "

פשוט רובנו מפחדים להגיד את זה.
בואי ניתן לנורית גלרון להגיד בשבילנו את מה שהלב יודע אבל המוח מסרב להכיר בו.
http://www.youtube.com/watch?v=l2KJPV7D9eU

קדימה, לעבודה!
למצוא חברים לחיים זו משימה לא קלה!

Lady In Blues

New member
זה לא מדע טילים.

כולה צריך להיות אדם נחמד. זה לא קשה, פשוט לחייך לאנשים.

יש הרבה הודעות כאלה בזמן האחרון ואני מנסה להבין מה המכנה המשותף בכולן. נדמה לי, ותקנו אותי אם אני טועה, שמה שבאמת צועק מכל ההודעות האלה זה הרבה "אני רוצה שיקשיבו לי, שיהיו שם בשבילי, יתמכו בי".
סוג כזה של חברות- חברות אמתית ובונה לוקח שנים לבנות. מעבר לזה- חברות היא עניין הדדי. צריך גם "להיות שם" בשביל הצד השני.

אולי כשתפסיקו לחפש אנשים שרק מקשיבים ותומכים ושם בשבילכם ותתחילו להפגין עניין -אמיתי- בחיים של אנשים שסובבים אתכם (ולהפגין עניין זה לא לשאול "מה קורה?") תראו שזה יבוא בטבעיות.
בקיצור- נשמע כאילו אתם מחפשים פסיכולוג/ אקססורי לבילויים ולא חבר אמת.

togi12

New member

הניסוח שלך איז פרייסלס D:
(וייאמר לזכותי שכבר בהתחלה אמרתי שאף אחד לא מעניין אותי!) (חחחח).

choco2602

New member
האמת..?

אצלי זה היה טיפה שונה.
אני התחלתי ללמוד ולעבוד, כנ"ל עוד 2 חברות (שרק איתן נשארתי בקשר אחרי התיכון ועד עכשיו כי רק הן עניינו אותי).
בהתחלה התאמצתי שנשאר שלושתינו ביחד (הן החליטו שהן רוצות כל אחת איתי לבד.. לא ביחד, הפסיקו להסתדר אחת עם השניה).
ואז כל פעם ניסיתי לקבוע דברים, ניסיתי לעשות וכלום. זאת אומרת גם קרו מקרים שהציעו לי ואני לא יכולתי.
אבל אחת החברות החליטה לשחק משחקי נקמה ואם אמרתי לה פעם אחת שאני לא יכולה להפגש באותו יום אז אנחנו חוזרות לכיתה ג' והיא אומרת לי בחזרה "אני לא יכולה".
והשניה פשוט שקעה בלימודים עבודה וחבר, ולא היה לה שום זמן לפנות לחברות שלה.
דווקא את הבעיות שלי הייתי שומרת לעצמי רוב הזמן, ועוזרת להן בדברים שלהם.

rasmus girl1

New member
עם כל ההודעות האלו,

נראה לי שאנחנו חייבים לארגן מפגש פורום ואולי יצמחו פה חברויות חדשות.

מזדהה איתך, גם אני למרות שיש לי כמה חברות מהתיכון מרגישה רוב הזמן בודדה כי אלו חברות שכל אחת בעיסוקים שלה, אין להן חשק כמעט אף פעם לצאת, וזה מבאס..
החבר שלי נהפך גם להיות החברה שלי..

מבאס אותי גם לראות בנות שיש להן חברות טובות לשפוך איתן את מה שעבר עליהן במהלך היום או לזרום ביחד ליציאה.. זה תמיד גורם לי להרגיש יותר בודדה כשאני רואה כאלו מהצד..
הבאסה שככל שמתבגרים יותר ויותר קשה למצוא חברות..
מאיפה את?

למעלה