"אין לי חברים"

מזל לי

New member
"אין לי חברים"

שלום, אני אם לתאומים בני 7 וחצי, בן ובת, ומגדלת אותם לבד ללא נוכחות בן-זוג, מזה ארבע שנים. השנה הם לומדים בכיתה א´. זה זמן רב שהבן מתלונן על כך שלא אוהבים אותו ושאין לו חברים לשחק איתם. בשיחות איתו על העניין הוא מספר שילדים אחרים אינם אוהבים אותו ואת רעיונותיו למשחק, או שמעוניינים לשחק משחקים שהוא אינו טוב בהם, כמו כדורגל (הוא מעט שמן ומסורבל). הוא מספר גם על הרבה מקרי לעג. לדבריו, הפעמים הכמעט יחידות שהוא משתתף במשחק כלשהו הם עם בנות, ולרוב בנות חברות של אחותו התאומה הלומדת בכיתה מקבילה (היו מקרים שהבת סיפרה שהבן מפריע לה במשחק עם חברותיה, והוא "נדבק" אליה בכל ההפסקות). ביקשתי מהמורה המחנכת שלו לנסות ולעזור באיתור חברים למשחק, אך עד עתה לא נראה שנוצר קשר שמחזיק מעמד יותר מפעם פעמיים, והוא מתאכזב בכל פעם מחדש שהקשר לא נשמר. לרוב, כשאני מנסה למצוא לו חברים למשחק לשעות אחר הצהריים הוא מתחמק ומעדיף משחק עם אחותו או משחק עם עצמו. בפעמים שכן ביקרו חברים, היה לו קשה מאד לשחק במשותף והוא נגרר למצבי כעס והתפרצויות על החבר עד כדי העלבה, או שזנח אותו לטובת משחק עם אחותו. מבקשת מאד לקבל עצה כיצד לנהוג, שכן הילד נמצא במצוקה יומיומית שנראה שהיא רק מתגברת כל הזמן.

keren1

New member
מזל לי- קודם כל ברוכה הבאה

לפורום זה. קרנושה כרגע לא פה אז אני שולחת בשמה
גדול. תשמעי מה שאת מתארת זה ממש קשה. תאום או לא תאום. לראות ככה את הילד שלך סובל בטח מענה. האמת שלי יש ילדים קטנים (הגדולה בת 3.5) אז אני לא בקיאה בחומר. אבל לפי דעתי ישנם ילדים/אנשים שהם מאד חברותים (אולי כמו בתך) שמוקפים בהרבה חברים וישנם ילדים/אנשים שמספיק להם חבר טוב אחד או שנים. אולי יש לו חבר טוב אחד שאיתו הוא יכול לשחק. מה דעתך לשלוח אותו לחוג כלשהו בנושא שמעניין אותו. אולי שם הוא ימצא משהו אם אותם נושאי עניין ותבצר חברות. חוץ מזה ישנו פורום של "הורים לילדים ביסודי" אולי שם ישנם אנשים שנתקלו בבעיה זאת ויוכלו לעזור לך. בכל אופן נשמח אם תשתתפי איתנו פה בדיונים. דרך אגב מה שמם של התאומים?

nonana

New member
היי מזל לי ברוך בואך../images/Emo20.gif

הסיפור באמת עצוב. אני יכולה קודם כל להשתתף בעצבותך ולאמר לך שכמעט לכל דבר יש פתרון. אם יש לו תחומי עניין מעניינים שאת יכולה לחברם לחוגים אני חושבת שזה יהיה לטובתו כך הוא יכיר ילדים שכן מתענינים בתחביביו. מעבר לכך תתפסי איתו שיחה ותלבנו דברים שקורים אצלו. תנסי לדרבן אותו לשוחח איתך ולאמר לך מה באמת מציק לו. אם ישנה יועצת בבית הספר תפני אליה בבעיה או ישנו/ה פסיכולוג/ית של ביה"ס שאת יכולה לשוחח איתה/ו אין לא אפילו חבר אחד שאיתו הוא יכול להיות? מה לגבי ילדים של חברות / חברים שלך? לגבי אחותו אני מאד מבינה אותה תעשו שיחה משותפת ואם ישנם פעמים שהם רוצים להיות יחד שיתאמו מראש ע"י משא ומתן בינהם. (כמו יום ספציפי בשבוע שיהיו יחדיו). תבררי גם עם הבת לגביו והיא תראה לך תמונה מזוית אחרת שתוכל לעזור לך. מה לגבי שכנים? אין לו גם שם חברים? אם אחרי הכל את לא מוצאת תשובה ועדיין חסרת אונים אני ממליצה ללכת ליעוץ עם מומחים יכול להיות שהבעיה פחות חמורה ממה שנראה לך. בהצלחה

קרנושה

New member
מזל לי-ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif לפורום.....

אני מסכימה עם נונוד וקרן1 שעל פניו הבעיה נראית לא מורכבת...מסכימה עם הצעתן..צריך לינקוט בצעדים מהירים כדי לצמצם את הפער החברתי... חוג זה אכן דרך טובה גם למצוא חברים וגם למצוא עניין.... ויועץ/פסיכולוג של ביה"ס גם יוכל להיסתכל על הדברים המתרחשים בביה"ז הרי את לא שם .....ילדיי שלי קטנטנים ואין לי נסיון בנושא.....מקווה שהבעיה תבוא על פיתרונה ומהר!!
קרן

ברוכה הבאההההההה../images/Emo65.gif

אני אגיב בקצרה כי עדיין אין לי מחשב אני אב לתאומות שיהיו בנות 11 בחודש הבא 13/2/91 [ואני מצפה למתנות] הבעיה שאת מתארת קוראת גם אצלי ויותר מזה זה תהליך שמחליף תפקידים פעם אחת טוענת שאין לה חברים ולאחר תקופה מתחילה השניה זה יותר עניין של למי יש יותר חברים פעילים ברגע נתון ואז הקינאה משלימה את החסר ונוצרת הרגשה של "אף אחד לא רוצה לשחק איתי" אנחנו נעזרים בעיקר במורות שישימו עין ויהיו ערות האם אכן מתפתח מצב של בעיה חברתית. מקווה שהוספתי משהו במעט המילים שכתבתי ולכלכ חבי הפורום אני אשוב ברגע שיתקנו לי את המחשב [הסנדלר הולך יחף בשדה קוצים] יושב על הגדר

למעלה