אין לי כוח אליה!

Elsewhere

New member
אין לי כוח אליה!

אם אני לא אנקה את הבית עכשיו, בשנייה זו, מתי שהיא רוצה שאני אנקה - סוף העולם הגיע! פתאום אני כפוי טובה, ואני "גורם לה להוציא 1000 שקל סתם ככה". על היומולדת שלי, כמובן. כאילו, מה זה בכלל, סתם יום ההולדת של הבן שלך. היא רק נותנת ונותנת ולא מקבלת טיפת הערכה, לא משנה כמה "תודה" נגיד. וזה לא כאילו אמרתי "לא רוצה לנקות את הבית, לא רוצה לעזור לך", אמרתי "אז תני לי לסיים את הפרק, ואני אעלה לעזור לך לנקות". אבל לא, היא צועקת, קוראת לי כפוי טובה, ואומרת שאני מרוכז רק במה שחשוב לי, ושכל השבוע לא עושים כלום בבית הזה, וכל השטויות האלה שלה. ואי אפשר לדבר איתה כשהיא במצב הזה. לא משנה כמה ננסה לעשות כלים כל השבוע, ולנסות לדאוג שיהיה מסודר - זה לא יהיה ככה בסופו של דבר, כי זה בית של פאקינג שישה אנשים. וכל כמה זמן יגיע היום הזה שבו היא תסתכל על הבית, ותחטוף קריזה, ותתחיל לצעוק על כל הבית, ועל אבא, ועל האחים הקטנים, ותהיה במצברוח רצחני כל היום. וזה, כאילו שהיא מצפה שמה שהיא אומרת יתבצע ברגע זה. סליחה באמת שאנחנו לא היחידה שלך, ואת לא המפקדת שלנו. החיים זה לא צבא. וברור לי שעוברת עלייה תקופה לא-משהו, והדבר האחרון שהיא רוצה זה לעמוד ולנקות עכשיו ארבע שעות. אני מבין אותה. אבל מה זה משנה אם מה שביקשת יקרה עוד 20 דקות, במקום עוד דקה?! וזה גם כאילו לא עזרתי לי כשהיא ביקשה. ביקשתי כמה דקות, היא אמרה לי לעלות, שאבתי את החדר, הוצאתי את המצעים, וירדתי למחשב. ואז היא צעקה עליי לעלות למעלה, להכין את החדר לשטיפה. סבבה. הכנתי את החדר לשטיפה וירדתי למטה. ואז היא צעקה עליי לעלות למעלה, כי היא רוצה, אנערף. אין לי כוח אליה יותר. זה כאילו השיחה של לפני חודש וחצי בכלל לא עזרה. [אגב, כן, דיברתי איתה לפני חודש וחצי והייתה שיחה נהדרת. לפחות ככה חשבתי.] אוך. סתם הייתה פריקת עצבים. אתם לא חייבים להגיב.

Drorrrrrr

New member
רז, תראה

יש מצב שאני אכתוב דברים שאתה בטח לא מצפה לשמוע, אבל אולי זה ייתן לך נקודת מבט שונה: אף אחד לא אוהב לנקות, במיוחד כשמבקשים את זה ממנו וכשזה לא בא ממנו. אבל מה לעשות שגם את זה צריך לעשות? אמא שלך, לפי מה שאני רואה, כן באה לקראתך ומנסה לתת לך את מה שאתה רוצה [ולהוציא 1000 שקל על משהו שאתה רוצה זה די והותר, אני חושב]. אז מה היה קורה אילו היית מסיים לראות את הפרק יותר מאוחר? תחשוב על הדברים הקטנים האלה שיכולים לשפר את היחסים בניכם. אז היא כעסה שלא באת באותו הרגע, אז ברגע שאתה שומע אותה כועסת, לך אליה, תעזור, זה בטח לא ייקח יותר מ-10 דקות, היא תהיה מרוצה, אתה תהיה עוד יותר מרוצה אחר כך כשהיחסים בניכם לא יהיו עכורים. וכל זאת במיוחד שאתה יודע שעוברת עליה "תקופה לא משהו", אז נסה להקל עליה, זה יעזור לשניכם.

Elsewhere

New member
אהמ. בסוף כן עשיתי מה שהיא רצתה,

ברור. אבל הציק לי ש, ארג. למה דווקא _עכשיו_? האבק יהיה שם גם עוד 20 דקות. לא הייתה לי בעיה אם זה היה כל פרק שהוא, באמת. אבל זה היה הפרק האחרון לגמרי של מכושפות, ורציתי את ה-45 דקות האחרונות האלה שיעברו בשקט. וזה אולי נשמע מטומטם, אבל אם ראית את ההודעה שלי בפמ"ח - אשכרה ישבתי ובכיתי חצי שעה ברגע שהפרק נגמר, ולו מהמחשבה ש... זה נגמר. אבל זה קרה, עבר, אין טעם לדבר על זה יותר. ההודעה ההיא הייתה סתם פריקת כעסים. אה, אני מצטער אם נשמעתי כזה "אויש שתוק מה אתה יודע בכלל", אני דווקא נורא מסכים עם מה שכתבת. חוץ מהקטע הזה של "אפחד לא אוהב לנקות". אני נוראנורא אוהב לנקות. פשוט.. בזמן שלי, שכזה. בכל מקרה, תודה.

כל הדחיפות

לא הייתה בגלל הניקיון בכלל. דע לך להבא, שכשאנשים מבקשים משהו בלהט בלתי סביר ולא בפרופורציות לבקשה עצמה, קיימת איזו הטענה רגשית שלא קשורה לאבק, אלא לדברים אחרים... מה אתה יודע? אולי בכלל היא התעצבנה על עצם זה שהיא צריכה להשקיע זמן ואנרגיה בניקיון הבית כשבדיוק מה שבא לה לעשות זה לשבת רגל על רגל? כשרוצים לשבת רגל על רגל ובכל זאת מגייסים כוחות מאיפה שהוא לנקות, זה נורא מרגיז שרואים שמישהו אחר כן מרשה לעצמו לשבת רגל על רגל... זו סתם השערה שיכולה להיות ממש לא נכונה בתוכן, אבל זה בטוח נכון בצורה. כשכועסים בלי פרופורציות זה תמיד על משהו אחר/נוסף.

למעלה