אין לי כוח יותר לכלום

אין לי כוח יותר לכלום

שבוע כל כך קשה שהתחיל כאופטימי משהו החלטתי להילחם בפחד שלי ממחלת הסרטן והלכתי עם חברתי לטיפול כימותרפי. הגעתי לאותו מקום בו הייתי הולכת לקבל עם אימי את הטיפולים יצאתי מהמעלית כל הזכרונות שטפו אותי עמדתי שם ולא יכולתי לזוז הראש רוצה אבל הגוף מסרב, התעשתתי מהר והייתי עם חברה שלי נתתי לה כל כך הרבה כוח גרמתי לה לצחוק, גרמתי לה לשכוח ולו לכמה דקות את המחלה הארורה. יצאתי משם חסרת כוחות, ישבתי שם מחוץ לבית החולים והגוף שלי צמרמורות מכמות האנשים שחולים, הפחד מהמוות שהיה ניכר על פניהם, הרצון הכל כך עז להישאר בחיים, הגוף הרזה שלא עומד יותר בטיפולים, הנפש שלי היתה כל כך עמוסה הרגשתי שאני עומדת להתפוצץ התחלתי לבכות כמו שלא בכיתי מעולם רוצה להפסיק ולא יכולה, מסתכלת למעלה בשמיים ואומרת לו אם הוא נמצא שם בכלל דייייייייייי מספיק לקחת כבר יותר מידי אנשים שלא עשו כלום למה?????????? כל הזמן אני אומרת לעצמי בראש את לא מתרסקת, תירגעי, אני לא נופלת לאותה תהום שהיית בה הכל בסדר עכשיו, רציתי להתקדם עוד צעד אחד קדימה, סוף שבוע הייתי לבד עם הילדים כבר המון זמן שלא העזתי לישון לבד לתפקד לבד לעשות הכל לבד ללא עזרתו של אישי. הסתדרתי נפלא, זה כל כך מילא אותי יצאנו ביחד הילדים היו כל כך מאושרים, והחלטתי לצעוד עוד צעד אחד קדימה נוסעים עם הילדים למקום הרבה יותר מרוחק חשבתי שאני גדולה כזו ומסוגלת בעצם רציתי להרגיש ולו לכמה דקות שאני מסוגלת, שהחרדה אולי נעלמה והיא לא קיימת, הנסיעה הלוך היתה פשוט נפלאה לא חשבתי לא פחדתי הכל הסתדר כל כך טוב, בדרך חזרה הביתה אני עם הילדים ברכב תקף אותי פחד התחלתי לפחד כמו שלא פחדתי כבר 13 שנה הרגשתי שעוד כמה דקות אני נותנת את נשמתי לבורא ושיעשה בה ככל העולה על רוחו, הלב שלי דפק כל כך חזק במהירות שאין לי מושג איך לא קיבלתי התקף לב התמונות התחילו לרוץ בראש שזה קורה ליד הילדים שהילדים מתחילים לצרוח ולהיבהל ממני, שאני לא מסוגלת לתפקד כאמא שהכל כל כך דפוק אצלי ולא יעזור כלום כל מה שאני אעשה גם אם ארגיש שאני מתקדמת מעט הרי בסוף תהיה ירידה והיא תהיה כל כך חדה שלא אצליח לזכור שהייתי פעם במצב אחר. מנסה להירגע אבל זה מרגיש לי שלא יעזור כלום היום פשוט יהיה לי התקף חרדה כאן ועכשיו וליד הילדים פתאום הפלאפון מצלצל אני משוחחת בטלפון ולאט לאט חוזרת לעצמי מבקשת לעצמי רק להגיע בשלום הביתה עם הילדים. זה לא פייר, זה לא צודק למה דווקא אניי קיבלתי את המתנה הזו שנקראת חרדה?? מה עשיתי בחיי כדי לזכות ולקבל מתנה כזו?? שום דבר לא יעזור אני אשאר כל חיי תקועה עם הפחד שלא יתן לי מנוחה לא רוצה לעשות כלום יותר לא רוצה להילחם בפחד רוצה להיכנס למיטה ולא לצאת ממנה לעולם!!! לא רוצה להעז להסתכל לפחד בעינים הוא מנצח אותי בכל מקרה. חרדה יקרה, אז היום ניצחתי אותי נצחון מוחץ את בהחלט צודקת חשבתי תמיד שאני מסוגלת לשלוט עליך אבל סתם חלמתי דמיינתי את זו ששולטת בי את זו שמחליטה את קצב חיי, את זו שמחליטה מתי לתקוף אותי ואני עומדת מהצד ולא מסוגלת לעשות כלום כדי להתנגד לך. בוזי חמודה אני מתנצלת שלא הגבתי לדברים שכתבת כאן השבוע לא היה לי כוחות להתמודד ולהיכנס לכאן, אני כל כך שמחה שהשבוע היה קצת יותר טוב עם הבוס שלך. סליחה שיצא לי כל כך ארוך

בוזיקית

New member
ברח לי המסר אז אנסה שוב:

למה הכנסת את עצמך למצב שידעת מראש שעלול להיות לך טריגר להתקף חרדה? עם כל הרצון הטוב לעזור לחברתך, ישנן דרכים אחרות לעזור לה מלבד ללכת למקום שמעורר בך זכרונות קשים וסוחט ממך כל טיפת אנרגיה אפשרית. מה הפלא שאת על סף התמוטטות? הרי כבר דיברנו איתך על זה, אמרנו לך מלאכית יקרה, תעזרי לה באלף ואחד דברים אחרים, רק אל תלכי לשם אם זה לא מאסט. תראי מה שזה עשה לך, ולמה? למה את מנסה להיות כמו אותו אדם שאינו יודע לשחות וקופץ להציל את הטובע בים? מה את רוצה? ליפול יחד איתה? לטבוע יחד איתה? עם כל הצער והכאב, את לא אמורה לעולל את זה לעצמך ולילדיך! איך את רוצה שיוותרו בך כוחות בשבילך ובשבילם, וכן, גם בשביל החברה, אם את עצמך מתמוטטת? את צריכה ללמוד להפסיק לקחת על עצמך דברים שאינך יכולה לעמוד בהם (תיראי מי שמדברת, אני אלופה בלייעץ לאחרים ותיראי מה איתי)! את יודעת, כשאמא שלי נפטרה ציפיתי מכל מיני אנשים שיבואו להלוויה, שיהיו איתי שם, שיתמכו בי, אבל הם לא התביישו להגיד: "תשמעי, אני לא יכול/ה לעמוד בזה, אני אבוא לשיבעה" ויש כאלה שגם את זה לא עשו. אז נכון זה הכעיס אותי בהתחלה, אבל אחר כך הבנתי מאיפה זה בא - יש אנשים שאינם מסוגלים לעמוד בזה וזה גורם להם חרדות, אז מה כל הקטע - שגם הם וגם אני ניפול לנו ביחד לתהום??? טוב מה זה משנה אני מקווה שתלמדי מהנסיון המר שלך עכשיו. החברה שלך לא תאהב אותך פחות אם תתרמי לה בדרכים אחרות, פחות טראומטיות עבורך. סליחה על הטון הקשה שלי, אבל כואב לי לראות אותך ככה.

דולידול

New member
מלאכית יקרה ../images/Emo23.gif

מלאכית, אני יחזור למשפט הקבוע שתמיד אומרים לנו אותו, יש ירידות ויש עליות בחיים צריך לקבל את שניהם תחשבי שהתקף החרדה זה סוג של ירידה וישר אחר כך תבוא עליה תחשבי תמיד שאת תעברי את זה ותעלי חזרה. להיות בבית החולים, גם אנשים שלא עברו דברים קשיים כמו שאת עברת המקום הזה שהיית בו עושה משהו, משפיע עם נרצה או לא נרצה קשה להיות שם ולא לחשוב על החיים, הגוף, השאלות שמתרוצצת לנו בראש, הפחד הנורא הזה מפני המוות, זה כל כך כואב לראות שאין מילים לתאר. משהו הביא את החרדה ולדעתי זה הביקור בביה"ח, יקרתי, אל תכריחי את עצמך ללכת למקומות שעושים לך רע, נכון זאת חברתך ואת רוצה לעזור, אבל קודם כל תחשבי על עצמך, הילדים ומשפחתך, אם לא טוב לך ללכת לשם אל תלכי אני בטוחה שחברתך תבין. הספקתי להכיר אותך כאן ולראות שאת לא בדיוק נותנת לחרדה לנצח, קדימה מלאכית עוד כמה צעדים קדימה את יכולה, כמו מקודם את תצליחי לקום חזרה אני בטוחה בזה יש בך המון כוחות. עכשיו הפחד נמצא מולך, קבלי אותו, תזמיני אותו, תני לו מקום בביתך ואז תשלחי אותו לדרכו. אל תפחדי מהפחד הוא בא לפעמיים להגיד שלום ולא יותר מי זה, אל תתני לו יותר מידי מקום המחשבות שלך יזמינו אותו ליותר זמן אם תתני להם. תזכרי את יכולה, את חזקה.

מלאכית יקרה..

ראשית רוצה לציין שיש בך עוז, למרות כל החששות והידע בדבר הקשיים שלמולך החלטת ללכת, לנסות.. כן את בדרך גם אם יש נפילות, גדולות או קטנות.. יש בי צורך להזכיר שהחרדה היא חלק מחיינו, לפחות בהווה הנוכחי, ומכיוון שהיא חלק יש בנו עוד חלקים ואל לנו לשכוח אותם.. נסי להזכר, לתרגל שוב ושוב את הרגעים שהיו בך לפני ההתקף, ההחלטה ללכת עם חברתך למרות הכל, ההחלטה לנסות עם הילדים, התחושה הזו, היא חלק ממך, היא שלך !!!!! נסי לחזק אותה, להעצים את הרגעים הללו, כשהחלק הזה עוטף אותך, מזכיר לך שאת מסוגלת, מסוגלת גם ליפול, מסוגלת להחלש ולהתחזק.. מסוגלת לטעות..לנוח ולנסות שוב, אמצי אליך, את כל החלקים שבך, אלה שאת מרגישה אוהבת יותר ואלה שפחות, קבלי אותם, בלי מלחמות.. הם שלך, את לא חיה רק עם החרדה, גם אם לעיתים יש תחושה כזו.. וזיכירי,להעיז וכמובן, בין לבין מכלול החוויות, הנסיונות, החיים.. תרשי לעצמך מנוחה, תפרגני לך על האומץ.. שולחת אליך חיבוק.. היי תגא בך!!

../images/Emo101.gif

דחפת את עצמך רחוק מלאכית. הלכת לשם, הצלחת להצחיק אותה בתוך כל זה. בכית, הרגשת מרוקנת, בלי כוחות ועוד החלטת לקחת את הילדים למקום רחוק במיוחד וכשהאיש שלך איננו... וואוו! יש לך בהחלט ביצ___ם מלאכית! היא נצחה אותך החרדה רק פעם אחת מתוך כמה סיבובים, היום. היא הצטברה עד שהיא פרצה. היא לא פרצה מיד. ועכשיו- לכי, תשתקמי לך
תרגעי. מחר מתחיל יום חדש ומצטרפת לאחרים שכתבו לך שאולי דחפת קצת יותר מדי את הגבולות... אבל זו את, מלאכית קוראתת תגר שכזו!

../images/Emo24.gifבוזי, דולידול, חלודה גילה

אחרי מה שעברתי אתמול החלטתי שהיום אני לא יוצאת לעבודה אני נשארת במיטה ולא מענין אותי שכולם ימשיכו לחיות אני רוצה להיות חייה מתה לא לעשות כלום לא לנסות כלום כדי שלא אצטרך לפחד. נכנסתי לפורום בשעה 6 בבוקר קראתי את ההודעות שלכם גרמתם לי להתרגש, להבין שזה באמת לא נורא, ושדחפתי את עצמי יותר מידי חזק ומהר. החלטתי ללכת לעבודה למרות שאני מרגישה כאילו הגוף שלי לא יכול לעמוד בזה יותר ואני צריכה לגרור את עצמי יש לי מין "מיני חרדות" מאז הבוקר, כל הזמן כתבתי כאן שאני לפני טיפול תרופתי בפעם השניה אבל כל הזמן דחיתי אותו לא רציתי לקבל תרופות הפעם הראשונה היתה פשוט זוועתית חשבתי שאצליח להתמודד לבד אז היום לקחתי את את עצמי בידים וקבעתי תור לפסיכיאטר כי אני מרגישה שאני נמצאת בתחילת מערבולת שמאיימת עלי ורוצה לקחת אותי איתה, דיברתי עם אחותי בבוקר היא שאלה מה קורה לי שאני לא נשמעת טוב לא רציתי לספר לה פחדתי, אחרי שעה החלטתי שאני מספרת כי אם לא אני פשוט אתפוצץ עם כל מה שקורה לי התחלתי לספר לה את כל מה שקרה אתמול והיא אמרה לי עיזבי הכל צאי החוצה תנשמי כמה נשימות עמוקות ותחזרי לדבר איתי היא ישבה שם הקשיבה לי, שאלה אם אני רוצה שהיא תבוא ואני התחלתי לבכות כאילו "איזה כיף לפחות יש לי משהו שאני יכולה לשתף אותו ולא לפחד ממנו". תודה רבה רבה רבה לכם אנשים יקרים המילים כאן על המחשב לא יכולים להביע את תודתי והערכתי אלכם.

בוזיקית

New member
מלאכונת...

איזה יופי שיש לך אותך, איזה יופי שיש את אחותך! בסוף הלכת לעבודה או נשארת ואחותך באה אליך?

בוזיקית

New member
מלאכונת...

איזה יופי שיש לך אותך, איזה יופי שיש את אחותך! בסוף הלכת לעבודה או נשארת ואחותך באה אליך?

../images/Emo24.gif../images/Emo51.gifסגולה

ההשפעה שלך כאן על אנשים היא בדיוק כמו אותה השפעה שיש לקשת בענן מדהימה מחממת, כל כיף לי לקרוא את התגובות שאת כותבת כאן לאנשים את ובוזי פשוט מדהימות אותי כל פעם מחדש כל הכבוד לך על האומץ והתושיה על זה שאת טורחת תמיד לחמם כאן את הלב, יש כאן אנשים שהפורום הזה כל כך משמעותי בשבילם כל כך חשוב להם ואת נותנת להם סיבה להרגיש שהם יכולים להיפתח וזה לא כל כך נורא קבלי ממני חיבוק ענקיייייייייייי על זה ואני מקווה בשבילך שתמשיכי לצעוד צעדיים ענקיים ולהתקדם ככל האפשר.

|אמן סלה וסלעים ומיני.. אבני קסם :)

חיממת את ליבי מלאכונת, תודה
כולנו יחד נצעד אל האור.. :)

למעלה