אין לי כוח (מירנה)

אין לי כוח (מירנה)

שלום לכולן.
אני עם אדנומיוזיס מפושט. מקבלת דפו פרוורה וגם אתו לא מאוזנת. כמעט כל החודש דימום. אמנם בכמות מזערית שלא תמיד צריכה אפילו פד, אבל עדיין, זה מעיק, והכאבים חזקים בלי קשר לכמות הדימום.
ד"ר זולטי הציע לי מירנה כפתרון אחרון בעצם, כי לנתח אותי אי אפשר מסיבות שונות. עד שהסכמתי ללכת על זה לקח לי זמן. קיבלתי מרשם שכתוב עליו במפורש 'התוויה רפואית', ועוד המלצות משלושה רופאים, הגשתי את זה לאישור, והמִנהלת קבעה חד-משמעית "לא בסל" (קופ"ח כללית). אילו הייתי מעל גיל 49 היו מממנים לי אותו, אבל כל עוד אני מתחת לגיל הזה זה לא בסל, ולא משנה כמה המלצות אני אגיש להם. כזאת אטימות. הם כאלה אידיוטים, כי העלות של הטיפולים שאני מקבלת במרפאת כאב בשיבא עולה להם יותר (ואני נמצאת שם לפחות פעם בחודש), אבל לא מעניין אותם שום דבר, ואני צריכה עכשיו לקבל עירויים במרפאת כאב כי אני לא יכולה לסבול את זה יותר (יש לי גם בעיות בגב, אבל מן הסתם כאבי הבטן מטריפים אותי גם הם). והדימומים. נמאס לי.

ומעצבן אותי שד"ר זולטי אומר שבחודשים הראשונים עם המירנה זה יהיה בדיוק אותו דבר, דימומים מעצבנים וכאבים, עד שזה מתאזן, ולי ממש נמאס כבר. אחרי 3 מנות של דפו שאני מקבלת בבת אחת, אחרי איזה חודש וחצי אני צריכה עוד מנה שתעצור את זה. בינתיים השדיים שלי גדלים לממדים באמת איומים, גומרים לי את הגב, וכולי הפוכה רגשית ופיזית כאחד. יש לי גם הרבה מאוד מחלות אחרות ואסור לי לקחת הורמונים דרך הפה. המירנה יכלה, לפי הבנתי, לפתור לי את זה, אבל גם אז זו הייתה פרוצדורה (הייתי צריכה שיחדירו לי את זה בהרדמה מלאה בחדר ניתוח).

בקיצור, סמטוכה. אם למישהי יש עצות אני אשמח, כי תש כוחי מוויכוחים עם הדרגים הגבוהים.

תודה.

לואי84

New member

מצטערת לשמוע על כל מה שעובר עליך.
אין לי יותר מדי ניסיון עם מלחמות עם הקופה. בפעם ראשונה לא אישרו לי טופס 17 לתל השומר אבל אחרי שניגשתי למנהלת הסניף (לאומית) ודיברתי איתה ישירות היא אישרה לי. אולי למישהי אחרת תהיה עצה בשבילך.

אם הדפו פרוורה לא עוזר לך, אולי כדאי לנסות זריקות אחרות כמו הלוקרין או הדקאפפטיל? (אולי אי אפשר מיד לשנות סוג, לא מבינה בנושא...)
בכל אופן, גם לא מומלץ לקבל אותן לאורך זמן אז אולי באמת ההתקן יכול להיות פיתרון טוב.

תרגישי טוב!

אין לי בעיה עם טופס 17 למרפאה עצמה

ואסור לי זריקות אחרות בגלל מחלות אחרות.
&nbsp
ותודה.

זואילי

New member

גם אני עם מירנה, ולא זוכרת שהיתה איזו בעיית אישור. שילמתי עליה הרבה. מן הסתם זה היה בגלל הביטוח המושלם, חלק ההשתתפות שלי.
וגם אני הכנסתי אותה בהרדמה מלאה.
הכספים שהוצאתי עליה ועל ההכנסה מבחינתי היו שווים את זה.
אב אומרת מראש, לא כולן מגיבות טוב למירנה. אני מכירה הרבה נשים שבשלב מסויים העדיפו להוציא אותה...
אני מאוד מרוצה.
השלב הקשה אצלי היה בחודש הראשון. בעצם מההכנסה היו לי כאבי תופת. ולהם התווספו גם כאבי שדיים. הייתי מתוסכלת מאוד וממש שקלתי להוציא את ההתקן. אבל הרופא הצליח לשכנע אותי להתאזר בסבלנות. 4 שבועות בדיוק אחרי ההכנסה - כל כאב נעלם כלא היה.
אני כשלוש שנים עם המירנה.

מציעה לך לרכוש אותה עם הביטוח המשלים, לתאם הכנסה בהרדמה ולגמור עם זה, בתקווה וזה ישפר את מצבך.

שרוני1ש

New member
ווי, אימל'ה...

זה ממש מפחיד מה שאתן אומרות... הרדמה מלאה?...
גם אני מוזמנת להתקנת מירנה ביום שלישי השבוע, כ"קו אחרון" לפני ניתוח (כנראה הוצאת רחם... :0), אני עם אדנומיוזיס מפושט וללא דימום כבר מס' חודשים. בגלל שאין לי דימום כלל, הרופא אמר לי לקחת 6 שעות לפני התקנת המירנה 2 כדורים להרחבת צוואר הרחם (כנראה ציטוטק, לא בטוחה).
עכשיו אני מבועתת שזה כואב ברמה בלתי נסבלת...
מה עושים??...
(האם למישהי הכניסו מירנה לא בזמן דימום ועם כדורים להרחבת צוואר הרחם, או שזו עוד המצאה שנפלה דווקא עלי?...
( )
וכמה עולה מירנה בכלל ללקוחות כללית מושלם?...
אוףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף.............................

לא חייבים הרדמה מלאה, להפך

לי יש דימומים קטנים ומעצבנים כל הזמן, עם פה ושם הפוגות של איזה יומיים, אבל הכאבים בזמן הדימום הקטן בלתי נסבלים.
מירנה ללקוחות כללית מושלם עולה 520 ש"ח, אלא אם יש לך התוויה רפואית ואת בת 49 ומעלה ואז זה 100 ומשהו שקל. לא עזר לי כל ההמלצות הרפואיות שהבאתי להם כי זה "לא בסל" וזהו. ראש בקיר. אידיוטים.
&nbsp
גם לי יש אדנומיוזיס מפושט וגם לי זה קו אחרון לפני ניתוח (מצדי שיוציאו לי את הרחם, ממילא אני לא מתכוונת לעשות בו שימוש פרודוקטיבי), רק שאי אפשר לנתח אותי מסיבות שונות, אז זה בעצם קו אחרון. זה, או לקחת עד ימי חיי דפו פרוורה ולהמשיך לסבול מדימומים ומכאבים לאורך שבועות בחודש. איזה ייאוש.
&nbsp
בכלל לא ידעתי שיש אפשרות להכניס את זה בהרדמה מלאה, כך שחשבתי שזו המצאה שלי. בהצלחה לך.

שרוני1ש

New member
תודה אלומה,

נרגעתי...

אבל וואו, זה יקר! (את כותבת בעצמך שזה ממש לא משנה להם ההתויה הרפואית שאגב, יש לי) ואני בת 43. אולי אחכה ל - 49... סה"כ עוד 6 שנים...

וסתם שאלה - כשהכניסו לך את זה, היית בבי"ח? היית תוך כדי ניתוח אחר? או שהורדמת הרדמה מלאה רק בשביל זה?... (שואלת מסקרנות)
ותודה!

שרוני1ש

New member
היי שוב אלומה,

אני רוצה לעדכן אותך, הייתי כאמור הבוקר אצל הרופא - הייתי אמורה להתקין את המירנה.
אבל... המחיר הגבוה (הרבה יותר מדי!) הרתיע גם אותי. סיפרתי לרופא שאני חוששת שלא אוכל לעמוד במחיר (וגם כאשר זה בכלל לא בטוח שזה מה שיעזור לי...) והוא להפתעתי הצדיק אותי! ואמר שכותב מכתב לועדת התרופות של קופ"ח (כללית). הוא כתב להם והסביר שזה למטרה רפואית ולא למניעה, וכן גילי, ובקצרה את ההיסטוריה הרפואית שלי. אמתין לתשובתם וזה בטח יקח זמן, כי החג בפתח, אבל כשתהיה לי תשובה אעדכן אותך, ואולי תוכלי לעשות את אותו הדבר (לערער לועדת התרופות של קופ"ח).
שרון.

מחכה לעדכון. שיהיה בהצלחה.

אצלי מכתבים משלושה רופאים עם המלצה רפואית לא עזרו.

זואילי

New member
הי שרוני

מתנצלת שלקח לי זמן להגיב.
אני לא חושבת שהכנסת מירנה כואבת ברמה בלתי נסבלת. אני מכירה המוני נשים שלהן זה היה כמו פאפ...
לי אישית - אחרי מה שעברתי - אז לי הכל כואב.
ולכן עברתי את זה בהרדמה - לבקשתי.

וכן, יודעת שמבקשים ליטול משהו להרחבת צוואר הרחם לפני כן, כשעושים את זה "רגיל".

את אחרי?

האמת שלא הבנתי מה כתבת

לא הייתה לך בעיה לקבל אישור אבל שילמת עליה הרבה??? כלומר לא קיבלת אישור בעצם... האישור שאני מדברת עליו הוא סבסוד במקום 500 ש"ח 100 ש"ח, אולי דיברת על אישור של משהו אחר...
&nbsp
אפשר לשאול מדוע עשית את זה בהרדמה מלאה?
&nbsp
תודה.

זואילי

New member
כן... את צודקת

בכלל לא בדקתי על סיבסוד. פשוט רכשתי דרך המושלם במחיר הפסיכי.
לצערי לא יכולתי להרשות לעצמי להיות ללא דיכוי כי במצבי זה מאסט. ולכן מוכנה לשלם על דיכוי כל מחיר. גם מופקע.

ועשיתי את זה בהרדמה כי אחרי סאגת ניתוחים ואנדו קשה ושלל סיבוכים - אצלי כל דבר פולשני עדיף לי בהרדמה... גם החזרות עוברים בחרתי לעשות מורדמת.

וגם איך עושים את הפרוצדורה של ההרדמה?

למי מגישים טפסים? אילו טפסים מגישים?
&nbsp
תודה.

זואילי

New member
אם את עושה את זה אצל רופא פרטי

אז מזכירתו מטפלת בפרוצדורה המינהלתית.

kikona126

New member
מה בקשר להורמונים במדבקה?

יש גלולות שהן בצורת מדבקה ולכן לא נלקחות דרך הפה.
אני פעם קיבלתי את זה, זולטי ניסה לתת לי גלולות משולבות (אסטרוגן ופרוגסטרון) שיעקפו את הקיבה.
אצלי זה לא החזיק מעמד הרבה זמן, המגרנות היו חזקות מאוד בגלל הגלולות האלו ועברתי למיקרולוט (גלולה של פרוגסטרון בלבד, קצת מזכיר את הפרוברה) מה שעצר לי את המחזור היה תוסף שזולטי נתן לי בשם אנדרוקור. (שבכלל קיבלתי לתופעות הלואי של הפרוגסטורון)
&nbsp
דברי איתו על זה, אולי זה פתרון. מה שכן צריך לבדוק איך מביאים את זה שלא בבליעה...

למעלה