אין לי כותרת,יש לי מה לומר...

אין לי כותרת,יש לי מה לומר...

אתמול בצהריים כשאמרתי לשושי ביי בסוף היום לא חשבתי שזו תהיה הפעם האחרונה שאני אומרת לה ´ביי´...לא תארתי לעצמי שמשהו כזה יקרה... אתמול כשלא רצתי לאוטובוס,לא ידעתי איזה נס זה שאני לא רצה לאוטובוסים... לא תארתי לעצמי שאני אנצל בגלל זה... אני וחברה שלי הלכנו לתחנה וראינו קו 25 מגיע,אז התחלנו ללכת מהר,וכמעט הספקנו אותו.אם היינו רצות 100% היינו מספיקות.אבל אנחנו לא רצות לאוטובוסים... אחרי דקה הגיע אוטובוס אחר.עלינו עליו.הגענו לצומת של הגבעה הצרפתית והיה שם פקק,בהתחלה לא הבנו מה קורה,אחרי חצי דקה ראינו מלא חיילים רצים ומלא משטרות,מייד הבנו שמשהו קרה...האוטובוס בנתיים הספיק להתקדם וראינו הכל...ראינו אנשים פצועים,דם,זכוכיות,זק"א...ראינו גם מישהו הרוג שוכב על הכביש...אחרי זה אמרו לנו שזה המחבל...לא הרשו לנו לרדת מהאוטובוס לראות מה עם החברות שלנו...(כולם היום באוטובוס חוץ ממני וחברה שלי ועוד 6 בנות...)ולא הצלחנו להשיג את חברות שלנו בפלאפונים...ניסינו גם להתקשר לשושי מלא פעמים,אבל הפלאפון שלה לא היה זמין...ואז קיבלתי הודעה משפרה,לא שמעתי מה היא אמרה,רק שמעתי את הקול שלה וסירנה של אמבולנס,אבל לפחות ידעתי שהיא חיה...בנתיים אישה אחת באוטובוס צעקה שהיא ראתה את המחבל בורח ושהוא מתחבא בבית אחד שבמרחק 2 מטר מהאוטובוס...פחדנו שהוא יתחיל לירות גם בתוך האוטובוס שלנו...קראנו לשוטר וסיפרנו לו מה ראינו והתחילו לנהל שם מרדף...בנתיים האוטובוס הסתובב ועלינו על הגשר(למי שמכיר את הגבעה הצרפתית...)מהגשר אפשר לראות מה קורה למטה,אז ניסנו לזהות בנות אבל לא הצלחנו,היו שם יותר מידי אנשים,ויותר מידי בלגן... כשהגעתי לבניני האומה חברה שלי התקשרה אלי וסיפרה לי מי נפצעה,אבל היא לא ידעה מה המצב שלהן,אז מיותר להגיד שזה הדאיג אותי פי אלף...אחרי קצת זמן אחות של שפרה התקשרה אלי והיא סיפרה לי ששפרה נפצעה קל ושאני אוכל לדבר איתה עוד כמה שעות....(וזה המקום להגיד תודה לאחות של שפרה שהתקשרה לכולם...).היא גם אמרה שהיא ראתה את שושי ושהיא מחוסרת הכרה. לא חשבתי שזה כ"כ רציני,חשבתי שאולי היא התעלפה מהלם או משהו כזה... אחרי זה קיבלתי את הידיעה ששושי נפטרה...זה פשוט לא מתקבל על הדעת...איך זה יכול להיות???20 דקות לפני זה עוד ישבנו,צחקנו והתחרפנו! בשיעור האחרון היא עוד הספיקה לומר שאם כבר מתים מוקדם,עדיף למות בידי ערבי...היא רצתה למות על קידוש ה´... אני זוכרת שכשהיא תלתה את התמונה של גנדי בכתה היא אמרה שהלוואי והיא היתה נהרגת במקומו.אמרתי לה לא לדבר ככה. בשיעורים משעממים אני כבר לא יוכל להריץ איתה קטעים...כבר לא נוכל לשים ראש על השולחן,לדבר ואז לחטוף מבט רצחני של איזה מורה... היום עמדנו ליד השולחן שלה ובכינו.על השולחן היא כתבה את התאריך של אתמול(י"ח חשוון תשס"ב)ומתחת לזה היא הדביקה טישו בצורה של מגן דוד וכתבה ´לעת הצורך´...היא לא ידעה שיהיה לנו צורך לזה כ"כ מהר... על השולחן שלה היה כתוב מלא פעמים שושי בן ישי וליד זה ´עם ישראל חי´,וI love israel...ועוד מלא דברים כאלה שכ"כ אפיינו אותה... שבוע שעבר היה יום אחד שהייתי בדיכאון,היא ראתה שאני בדיכאון וישר היא באה אלי לראות מה קרה ואם היא יכולה לעזור,ואז היא אמרה לי:תחייכי,תראי איך שהחיים יפים...כזו היא היתה,היא כ"כ רצתה לחיות,כ"כ אהבה את החיים,למרות שלא הכל בא לה כ"כ בקלות... עוד משהו שהיה חלק בלתי נפרד ממנה הוא החיוך שלה.אני לא אשכח איך כל בוקר היא היתה באה אלי ומחבקת אותי ומחייכת את החיוך הזה שלה ושואלת אותי מה נשמע.והיא היתה עושה את זה לכל אחת מביה"ס.כי באמת היה אכפת לה מכולם,והיא דאגה לכולם ואהבה את כולם.והיא רצתה שיהיה רק טוב לכולם,אפילו אם זה לפעמים בא על חשבונה. היא היתה פשוט מלאך...אין מילה יותר מתאימה... לפחות ביום האחרון של החיים שלה היא הספיקה לצחוק כ"כ הרבה...יותר מתמיד... שושי, אני מבטיחה לך שאני אנקום. הנקמה שלי תהיה שאני אמשיך לחיות... למרות הכל,ובגלל הכל. אני אמשיך לחייך ולצחוק,למרות שאת לא איתנו.כי אני יודעת שזה מה שאת רוצה.הם מנסים להרוס,ואנחנו נבנה.נבנה מחדש משהו יוצר חזק.יותר יציב. שושי,סליחה שלא שמרנו עלייך.כנראה לא היינו רואיים לזה.עכשיו אלוקים שומר עלייך.אני בטוחה שהוא יעשה את זה יותר טוב מאיתנו... תגידי לו שיתן לנו את הכח להתמודד,להמשיך ולחיות. אוהבת, קלמנטינה

קלמנטינה יקרה

כאב גדול שעובר דרך המסך. ועוד בגיל כל כך צעיר. מאחלת לך שתצליחי "לנקום במוות" תחיי. תחייכי. תבני.. ושבאמת תקבלי כוחות להתמודד. להמשיך ולחיות. בשביל עצמך. בשביל החיים שלך. לא כנקמה באף אחד. אחת בלי צד

בר-אור

New member
זה בסדר מבחינתי

זה בסדר גמור מבחינתי שחשדת בי שכתבתי את הודעתי שלשום בלילה על מנת לעורר מהומה, אף על פי שאינני מבין מדוע. יש כאלה שיש ביכולתם לתת כתף לאחרים הזקוקים לכך. אני אמנם קורא כאן (בלילות בדרך כלל), אך איני מאלה המסוגלים לעזור. לעומת זאת, מקרה כמו ההודעה של תהילה, צרם לי עד כדי הצורך להעיר את תשומת ליבכם, (ולא מתוך רצון לפגוע, בוודאי שלא ברחל 27), בדיוק כפי שצורם לי חוסר ההתייחסות להודעה זו ממש! אמנם זו הודעה של כאב שחווה חברה קרובה, (שאיני רואה הבדל בקריטריון של התמיכה בה), אך אין הודעה אוטנטית יותר הימנה. זו הודעה שנכתבה על מקרה טרי טרי שקרה יום קודם, ועדיין, חוץ ממך, איש לא טרח לומר מילה וחצי מילה. ראי מה קרה לאותה הודעה אומללה של תהילה שנותרה מיותמת כל כך הרבה שעות, ואף לא אחד מאלה שביקרו כאן טרח להתייחס אליה. הרי לא ייתכן שאף לא אחד מכל החברים המופיעים כאן, לא ימצא מילה אחת לומר. הסליחה עימך, זאת מהצד, אך אותי זה פשוט מקומם !

זה גם בסדר מבחינתי

אם באמת כתבת את הדברים בתום לב. ואני שיחסתי לך כוונות לא נכונות מצטערת ומתנצלת ומבקשת את סליחתך. יחד עם זאת, חייבת להגיד שההודעה שלך מצליחה לגרד לי מקום מעצבן. כתבת שאתה קורא את הדברים כל הזמן, אך אינך כותב כי אתה לא מרגיש שאתה יכול לעזור. אז דווקא אתה צריך להבין שלא תמיד יש מה לכתוב, וגם לא תמיד יש חשק לכתוב. ואין פה חובות. וכל אחד כותב כשמשהו נוגע בו או כשמרגיש צורך. ונכון שאם אני מכירה משהו/י, ואת הסיפור שמאחוריו, החשק להתייחס, או האמפתיה, יבואו לי יותר בקלות. מה לא טבעי והגיוני בזה? כשאתה כותב ש"אף אחד לא טורח להתייחס", זה נשמע לי כמו הטפת מוסר. ואני.. מה לעשות. נסתמות לי האוזניים כשאומרים לי ככה דברים. אז זהו. ממש לא מעוניינת לפתח פה את הדיון הזה. אבל מזה שאתה כבר פעמיים חוזר על המסר הזה חשבתי שחייבת לבקש ממך, אנא איש יקר, אל תנסה לחנך אותי. או לגרום לי להרגיש לא בסדר אם לא הגבתי על הודעה כזו או אחרת. ובנוסף להכל. מאוד מסכימה עם מה שאמרת על זה שאין הבדל או קריטריונים לכאב. ולכל אחד הכאב שלו הוא הכי גדול. ולא משווים ולא עושים תחרות ואין אובדן שנחשב יותר או פחות, אלא ההרגשה הסובייקטיבית של המאבד. שיהיה לך רק טוב אחת מהצד

noor נור

New member
בר-אור: אשתדל להיות מאופקת.... ../images/Emo117.gif

אבל כשמי כן אני- הצתת בי להבה אבל לא "מהסוג" הנכון.... לא אמשיך- אבל רצית תגובה, אז בבקשה!

בר-אור

New member
ואת בטח חושבת

ואת בטח חושבת ומסתובבת עם ההרגשה המטופשת שיצאת ´גדולה´ נכון? ואת בטח חושבת שאם הגבת כמו שהגבת, כיסית בזה על האמת? לא, אש/נור, האמת נשארה. ולא באתי לעורר מהומה ולא לעשות בלגאן כאן. זה פורום קדוש בעיני. ואת, שמנסה להיראות חכמה, מוטב היה לך להגיב לקלמנטינה במקום להתנצח איתי, ולנסות ללבות פה את הלהבה שלך. וטוב שלא המשכת. אני לא מתכוון לתת לך יד להמשכים. תהיי בריאה.

benni (mac)

New member
נו , נו , נו באמת...נור

קחי לגימונת ...ושימי בקומפקט את אני לנוקס,לא עדיף? במידה ולמישהו/י בעיה , בקשר להודעה/ות ,שלא זוכה/ות , לתגובה , שאותו/ה, מישהו/י , יגיב או תגיב.

benni (mac)

New member
סנטנה?!...

יפה! לכבודו אפילו אני אקח לגימונת...אבל מהגלן , לא לשכוח נור,מומלץ!

noor נור

New member
אתה לא שומע את שיקשוק הנוזל לתוך

הכוס? מה שלומך חבר? התגעגעתי....אולי נפתח הודעה חדשה שלא "יתנפלו" עלינו שאנחנו מערבבים שמחה בששון?

benni (mac)

New member
את יודעת נור...?

אפילו עכשיו ,כלומר ,כתבת "ערבוב שמחה בששון" והבנתי משהו... לא במובן הפשטני , אבל אכן כל קרות קורותיי ,ומאז שאני זוכר את עצמי , הערבוב הזה , עדיין ב"בלנדר" החיים שלי.

benni (mac)

New member
סנטנה?!...

יפה! לכבודו אפילו אני אקח לגימונת...אבל מהגלן , לא לשכוח נור,מומלץ!

DEARABBY

New member
לבר-אור החכם

בר-אור יקירי, מה הבעיה חמודי? נור לא חכמה בשבילך מתוק שלי? יש פורום של דפי-זהב אולי תנסה שם תחת חכמים? תמצא שם חברים לרמה שלך. אנחנו הפסיכים שמנסים להראות חכמים נשאר בצד ולא נפריע לך כי חלילה להרוס את 17 ה-IQ שלך שעדיין מנסים לקבל משמעות לכל דבר.

נ.תהילה

New member
קלמנטינה יקרה,

ההודעה שלך היא אחד מהדברים הכי עצובים, אמיתיים, מרגשים וכואבים שקראתי אי פעם. ובחיי שרציתי להגיב ולכתוב לך משהו מנחם ומעודד, וישבתי המון זמן מול המסך וכתבתי דברים, ומחקתי אותם, וככה שוב ושוב. ופשוט, לא היה לי מה להגיד שיעזור וינחם אותך. פשוט כלום. אז העדפתי לשתוק, כי כפי שכבר כתבתי- כשאין מה להגיד, לדעתי עדיף לשתוק. מה שכן יש לי להגיד, זה שאני שמחה שבזמן מועט יחסית לאחר הרצח, כבר הגעת למסקנה שחייבים להמשיך - לחיות ולצחוק. כי זה מה שהיא היתה רוצה. אני יכולה הלגיד לך שלי לקחו המון שנים להגיע למסקנה הזאת. מאחלת לך המון כוח, חוזק, ותקוה תהילה

למעלה