אין לי כותרת

sweet virginia

New member
אין לי כותרת

הרבה זמן לא כתבתי. זה גם לא "פורום הבית" שלי, סתם החלטתי לגוון. לא כתבתי כי אין שינוי בכלום ואני נמצאת בדיוק באותו מקום והתחושות הן אותן תחושות.
קיצור הפרקים הקודמים: לקראת סוף העשור הרביעי שלי, בלי זוגיות, בלי ילדים, בלי חברים, ולאחרונה גם בלי עבודה.
זוגיות- תחום שאף פעם לא הלך לי בו ובשנים האחרונות גם הרמתי לגמרי ידיים. גם ככה הנסיון שלי כ"כ דל שזה כבר פתטי לנסות ולהכיר עכשיו.
ילדים- אני מאוד אוהבת אבל לא רוצה להביא לבד, למרות שיש קצת לחץ מהמשפחה.
חברים- גם חברים אף פעם לא היו לי בעשרות. רק כמה ספורים פה ושם אבל כשהם התקדמו עם הקמת משפחה ואני נשארתי מאחור, הרגשתי שאני כבר לא משתלבת איתם. וגם תחושת ההחמצה האישית שלי התעצמה כשהייתי איתם. אחת הבעיות היא שהרגשתי שנמאס להם לשמוע ממני את אותן בעיות. כך שלאט לאט ניתקתי קשרים, פשוט הפסקתי לטרוח. היו כמובן גם כאלה שניתקו איתי. בכל מקרה, השורה התחתונה היא שאין לי חברים היום. אין לי עם מי לדבר בכלל.
מהעבודה פוטרתי לפני כמה חודשים ומאז אני בבית.

אני ממורמרת מהחיים, גם לא מתה עליהם בכלל, מתוסכלת ממצבי, עצובה, כועסת ומאוד מאוד משועממת כי לא קורה אצלי כלום. העבודה, עם כל הקשיים שהיו לי, היתה עוגן די חזק עבורי כי מאוד אהבתי את מה שעשיתי. היא סיפקה לי תירוץ להתחמק מהתעסקות עם כל שאר התחומים שלא עבדו אצלי.
אני מפתחת שנאה עזה כלפי מי שהיתה הבוסית שלי והביאה לפיטוריי. אני פתאום חושבת עליה וכועסת כ"כ!! פשוט שונאת אותה!
עכשיו אני גם לא יודעת בכלל מה לעשות ולאיזה כיוון ללכת. התחום שבו עבדתי הוא די מצומצם ואני לא מצליחה למצוא מקום חדש, וכנראה אצטרך לחפש כיוון אחר, אבל אין לי מושג מה בא לי ומה מעניין אותי.

רוב הזמן בא לי פשוט להרים ידיים. זה משהו שאני מאוד טובה בו. לעבור לאיזה מקום שבו אוכל להיעלם, לעבוד באיזו עבודה סתמית וככה להעביר את הזמן.

טפו טפו, באמת טפו טפו, אין לי צרות גדולות או משמעותיות ואני בהחלט מברכת על זה. יש לי משפחה תומכת ואוהבת אבל הבעיה היא בי. תמיד היתה בי ולא משהו חיצוני. איזשהו פגם באופי או משהו כזה. שונות שכזאת. אני יודעת שאני צריכה טיפול אבל אני לא רוצה. ניסיתי כל מיני סוגים ולא היה שום שינוי. ומה שאני רוצה היום זה שינוי של המציאות שלי, לא שינוי של הדרך שבה אני רואה את המציאות..
אגב- למשפחה אני לא מספרת מה עובר עלי. לא יכולה. נראה לי שזה מאוד יצער אותם לשמוע מה באמת אני חושבת על עצמי.

אני עייפה מהכל. אין לי כוח או חשק לחפש עבודה ולעשות דברים פרודוקטיביים. סתם מעבירה לי את הזמן בלי כלום.

יש לי עוד הרבה להוציא. כבר כמה ימים שאני מריצה לי בראש את ההודעה שאני אכתוב, ומשום מה עכשיו זה לא יוצא כמו שחשבתי
. אולי אמשיך אח"כ כשיחזרו המילים והתחושות.
(ואני מקווה שהדברים יצאו ברורים כי ערכתי כמה פעמים את מה שכתבתי ואין לי כוח לקרוא שוב ולתקן).

מישהי1632

New member
מבינה אותך

את תחושת השוני וההרגשה שמשהו פגום. אני מרגישה אותו הדבר.
ניסית לחשוב במה היית רוצה לעבוד? לאיזה מקום עבודה היית שמחה לקום בבוקר? את יכולה לפנות ללשכת התעסוקה שישלחו אותך לקורס על חשבונם. זה מגיע לך כמובטלת.

sweet virginia

New member
תודה מישהי

אני רוצה לעבוד במה שעשיתי... אבל זה כבר מת. אני כל כך לא סגורה על עצמי אז אין לי מושג מה אני רוצה.
חשבתי על הקורסים של לשכת התעסוקה אבל לא יודעת אם יהיה שם משהו שיעניין אותי.

אופירA

New member
מנהל
מאוד ברור מה שאת מתארת

זה קושי עצום למצוא את עצמך באמצע החיים בלי העוגן שנשענת עליו עד כה. העבודה, העיסוק, המקום שגרם לך הנאה.
אין לנו שליטה על המציאות ויכולת לשנות אותה כפי רצוננו. אנו יכולים לשנות רק את המעשים שלנו, מה שאת לא רוצה כרגע.

אולי המציאות באה ומראה לנו שאין לנו כל כך ברירה, אלא להסכים לשנות את עצמנו. לעבור טיפול. לזהות את הקשיים שלנו ולחפש את הכוחות לגבור עליהם.
אני לא מאמינה בלהיעלם באיזה מקום, בעבודה סתמית שרק מעבירה את הזמן. את חושבת שתרגישי מאושרת בצורה כזו? לדעתי זה דמיון.
כשהמציאות טופחת בפנים, חייבים למצוא את האומץ לעמוד ולהרים את האתגר שהיא שולחת. במסגרת הכוחות והיכולות. אבל לנסות אולי לצאת מהקופסה. אין לי ידע מה טוב בשבילך. רק אספר לך שכאשר אני נאלצתי לעזוב את העבודה האחרונה שלי, עלה בדעתי להפוך לעצמאית בתחום בו עבדתי, ולו רק בגלל שלא היו לי הכוחות לחפש שוב עבודה ולעמוד בראיונות עבודה. מסתבר שהשינוי הזה הצליח לי מאוד.

מקווה שתצליחי למצוא את השינוי הנחוץ לך, ולהחזיר את התעסוקה הפורייה לחייך.

sweet virginia

New member
אוף. כתבתי תגובה די ארוכה והכל נמחק

בגדול מה שכתבתי:
ניסחת דברים בצורה נכונה ומעניינת. ואין לי הסבר להתנגדות שלי לטיפול ושינוי. זה לא יותר מאשר הרמת ידיים.
בעניין ההעלמות- זה לא אמור לספק לי אושר כי על זה ויתרתי. אני רואה את זה פשוט כדרך להעביר את הזמן וקבלת הייאוש באופן מוחלט.
הלוואי שיכולתי לעשות בעצמי שינוי משמעותי בחיי. אני מעריצה אנשים כאלה, אבל אני לא טובה ביוזמות ואתגרים אישיים.

כתבתי גם שבזבזתי היום די הרבה כסף על רכישות ממש לא נחוצות לבית, בטח שלא כשאין לי הכנסה. המוזר הוא שזה שיפר לי קצת את המצב רוח . מצד אחד התבאסתי על ההוצאה המיותרת ומצד שני .. לא יודעת.. שיפר מצב רוח. וזה מוזר כי אף פעם לא הבנתי למה קניות עושות טוב לאנשים.

וזאת בדיוק אולי התקדמות, וירגיניה,

לתת לעצמך.
ולהינות מזה.
אולי זה שיעור שלך עכשיו?...

הי

קניות גורמות לאושר כי הן נותנות תחושה של שפע וחידוש לפחות חיצונית כך שרגעית החלל והריקנות הפנימיים באים על סיפוקם מידי פעם זה חיובי לעשות שופינג אבל לא כתרופת קבע. לגבייך את אולי מתייאשת כל פעם מחדש אבל את כן מצליחה להנות ולזרום עם דברים חדשים כשאת כן מרשה לעצמך להתנסות ולהפתח לדבר כך שהפיתרון נראה לי ברור מאוד. לא משנה כמה התנגדות לשינוי יש לך הפיתרון הוא למצוא תחומי עניין או עיסוק חדשים כי את צריכה את זה לא משנה כמה משפטי יאוש תפריחי לאויר. תמיד אפשר ללמוד לאהוב דברים חדשים ולהכניס אותם בהדרגה לתוך החיים גם בבית. השקעה פנימה תמיד מעשירה עוד קצת את העולם הפנימי ונותנת עוד סיבה לקום בבוקר.

למעלה