אין לי כח יותר

tomertomer1

New member
אין לי כח יותר

הגעתי למצב שבו אני כותב כותרת כזאת ככה: נתחיל ברקע קצר , אני בן 16 , כיתה יא , קפטן בקבוצת כדורגל שבה אני משחק , ילד רגיש אמוד , בעל מצבי רוח. כל הסיפור התחיל לפני 3 שנים בכיתה ח', נפגעתי מאוד ( אני לא יכול לתאר את גודל הפגיעה במילים...) מחברים , עשו עליי חרם שהתוצאה שלו הייתה התפחות הפרעת חרדה - OCD או בעברית הפרעה טורדנית כפייתית. זו הייתה התקופה הקשה ביותר שעברתי , סבלתי ממחשבות אובססיביות מלוות בחרדה , הייתה לי תווית פסיכיאטרית ולא הייתי רחוק מאישפוז. אחד הדברים שאני יותר אוהב אצלי זה הכח הנפשי שלי - יצאתי מההפרעה הזאת תוך מאמץ עיקש. בסוף כיתה ט' ההפרעה הזאת כבר הייתה מאחוריי. שבתינו - יש אנשים שעשרות שנים סובלים ונפגעים מההפרעה הזאת. בכיתה י' כבר התחיל להיות לי טוב , אחריי שנתיים איומות התחלתי להרגיש עוד פעם תחושה של אושר, היו לי הרבה חברים חלקם היו מאוד קרובים אליי, הייתה לי הערכה עצמית גבוהה , הייתי שחקן חשוב בקבוצת כדורגל , ובקיצור השנה התחילה ממש מעולה. מה שלא ידעתי אז , שבעקבות הטרוואמה בכיתה ח' ( הריב עם החברים והחרם) איבדתי לגמריי אמון באנשים כל כך לא רציתי להפגע שוב ולכן היה לי חשוב מאוד שגם במקרה של ניתוק מולחט עם כל הסובבים איתי אני יסתדר . כלומר , לנסות לא להיות " פראייר של אף אחד " הייתה לי מין גאווה עצמית כזאת . זה לא האופי שלי אני רואה את זה בתור מנגון הגנה שהשתמשי בו אז.היו לי 2 חברים מאוד מאוד קרובים אליי , הם היו כמו אחים שלי פשוט נהנתי לדבר איתם על הכל לעשות איתם הכל ובנוסך הייתה לי ידידה מאוד טובה שגם היא הייתה כמו אחות בשבילי. פגעתי בכל כך הרבה אנשים רק כי כל כך פחדתי שאני ייפגע שוב , זה פשוט לא האופי שלי - אני לא כזה אני יודע ומאמין שיש לי לב טוב פשוט המצבבב הזה!.אחריי פסח המצב התחיל מאוד להדרדר התנתקתי משלושת האנשים שהיו הכי קרובים אליי זה גרם לי למועקה נוראית . אני בן אדם חברותי תוך כמה ימים רכשתי חברים חדשים אבל זו חברות בשקל זה לא שווה כלום זה סתם חיצוני ושטחי , אנשים להסתובב איתם. היום כעבור 7 חודשים התנלצתי והשלמתי עם כולם. אני והידיה חזרנו להיות ידידם כמו שהיינו או אפילו יותר טובים אבל אני ושניי החברים שביינתים מאוד התקרבו בינהם בקושי מדברים . יש לי הרבה חברים אבל אני מרגיש לבד אני מרגיש מועקה נוראית. אני יודע ומאמין שהכל לטובה , אני כבר רואה את הטוב פה - למדתי לקח למדתי שצריך לשמור על חברים קרובים.ועכשיו אני מרגיש שהם נוקמים בי על מה שעשיתי( אפשר לחשוב...)שהם די נהנים לבודד אותי כשאנחנו במסגרת של הרבה אנשים. אחד מהם פשוט כשאנחנו בחברת אנשים כל הזמן מושך תשומת לב ומנסה כמה שיותר לבודד אותי מאנשים , אין לי כח למלחמות האלה יותר חבל לי כבר על האנרגיות השליליות האלה . במשך השבעה חודשים שלא דיברנו והוא ניסה לבודד אותי הוא לא הצליח כי אני חברותי אבל אני כבר לא יכול יותר אין לי כבר כח. אז בואו נעשה קצת סדר, כיום השלמתי עם כולם , למדתי לקח , אבל אני מרגיש ממש לבד ואני לא יודע לאן להתקדם מפה אני מצטער על הריב המטומתם הזה שמתאים לילדים בגן יש לי הרבה אנשים לצאת איתם אבל זה ברמה מאוד שטחית החברויות שהיו לי מאוד חסרות לי ואני לא יודע מה לעשות . וזהו !

אוקיי

כל קודם כל הכבוד שיצאת מהתקופה שהיית בה פעם. בכל מקרה לוקח קצת זמן לתקן השלכות של טעויות שעשית בעבר, עכשיו זה מעולה שאתה בן אדם חברותי ,תתן לזה קצת זמן אולי בהמשך תכיר אנשים שהם יהיו מעבר לקשר שטחי. אם באמת החברים הטובים שאתה מספר עליהם שמנסים לבודד אותך ,אז זה מראה שהם לא חברים כל כך טובים אחרי הכל ובעצם טוב שהתרחקת מהם ,חברים טובים לא עושים דברים כאלה ,לא משנה אם רבתם או לא. לפחות חזרת להיות בקשר עם הידידה..ואפילו לפי טענתך אתם בקשר יותר טוב מפעם אז זה טוב אחרי הכל ? לפי דעתי אתה לא צריך לנסות להחזיר את החברויות שהיו לך עם 2 החברים האלה,כי לפי דעתי אם מנסים לגרום לרעתך זה לא שווה את הטרחה לנסות ולתקן את המצב איתם ,זה רק מראה עד כמה הם שיטחיים ולא האנשים האחרים שאתה מכיר. בסך הכל העיקר שיצא מכל מה שהיה לך פעם,אנשים אתה עוד תכיר ,ולאט לאט אתה תתחבר אליהם ותפתח חברויות טובות ,אני בטוח.תנסה לתת אמון באנשים ולהתקרב לאנשים יותר,למרות הסיכון לפגיעה ,תנסה להתעלם מזה,אף אחד לא יכול לפגוע בך אלא אם כן אתה מרשה לעצמך להיפגע.פשוט תזרום. עזוב את החברים הישנים ,הם לא שווים את זה. זה בסדר שיש לך הרבה חברים לצאת איתם ,עם הזמן אתה תכיר את כולם יותר טוב ותדע למי להתקרב יותר ולפתח חברות קרובה יותר וממי להתרחק ולהשאיר את כמו שאמרת .."שטחי " בהצלחה :) יהיה טוב.

Tabacco 19

New member
זה לא נכון אחי...

לדעתי זה שהחברים שלו מנסים כביכול להחזיר לו על מה שעשה להם,זה רק מראה שהם אנושיים והם בעצם פגועים ולא שיטחיים, אל תשכח שהם עדיין ילדים.

בסדר אבל עדיין

אולי השטחיים לא היה כל כך מה שרציתי להגיד אבל לפי דעתי חברים אמיתיים לא אמורים לעשות דברים כאלה. כנראה שהם לא באמת כאלה .

Tabacco 19

New member
אתה צודק באיזשהו מקום..

ואני מבין מה אתה מנסה לומר,אבל תנסה להבין גם את הצד שלי קשה למצוא חברים טובים ובתקופה שהם עוד דיברו הם היו חברים ממש טובים כמו שהוא אמר,אז הם מקבלים את זה קצת קשה שהוא פגע בהם ובכבוד שלהם,עדיין אני אומר זה משחקי כוחות של ילדים חבל להפסיד חברות כזאת...

Tabacco 19

New member
אז ככה...

טוב שהכרת בטעות שלך,כמו שאומרים ידיעת הבעיה היא חלק מהפתרון...אבל מצטער,לא הבנתי אם השלמת איתם או לא?

Wishmaster2

New member
הייי ../images/Emo13.gif

ואווו הרגשתי כאילו אני קורא על עצמי..... כל ההתחלה זה אחד לאחד מה שקרה/ קורה לי... בכיתה ח חברים שלי פגעו בי מאוד... פיתחתי OCD ודיכאון קליני.... וגם אני בגלל שאני טיפוס דיי חברותי..
אחרי שנה או שנתיים התחברתי עם חברים חדשים שעד עכשיו הם החברים הכי טובים שלי... וכמו שזה נראה אני בדיוק באמצע התהליך שאתה עברת.. כי אני בזמן האחורן מתרחק מאוד מהחברים הטובים שלי... ואני מבין שזה לא הצעד הנכון אבל זה לא תלוי בי אני פשוט לא יכול להיות איתם יותר... (היום אני בכיתה יב' - סתם בשביל הפרופורציות..) אז אממ רק רציתי להגיד שאני מבין אותך ומזדהה...
ואממ זהו... יהיה טוב... יום טוב..

tomertomer1

New member
צרבת רבים חצי נחמה

... , אגיב יותר מאוחר פשוט יש לי מבחן מחר בהיסטוריה

tomertomer1

New member
תגובה...

תלמד מהטעות שלי , חח אני נשמע כאילו אני עומד למות.. ושמור על חברך הקרובים אל תתן לחששות להשתלט עליך. אגו , מאבקי כח וכל הדברים האלה הם שטויות זה כלום , לא סיבה למריבות ועוד משהו בנושא אחר , הצלחת להתגבר על הOCD? ובאיזה נושא הוא היה?.

Wishmaster2

New member
אמממ אני אשתדל.. ../images/Emo13.gif

אממ תרופות..!
ומה הכוונה באיזה נוזא זה היה?

למעלה