אין לי מושג מה להכין

אין לי מושג מה להכין

יש לי מאתמול תבשיל נזידי חום, של עדשים בשלל צבעים, מאש ירוק ועגבניות.

הבית מלא, השבח לאל, בירקות ופרות טריים. שומר מעולה- שיא העונה,גזר, פלפלים בשלל צבעים מתוקים להפליא, זוקיני צהוב, קישואים בהירים קטנים וקשיחים, תפוחי אדמה, בטטות, חצילים , בצל ירוק סגול לבן, תפוזים תפוחים משני זנים, בננות, אגסים אדומי לחי, אפרסמונים, תות שדה...

טופו קדיתא, גבנ"צ משו משו 16% מגוון קטניות ודגנים בשלל צבעים וצורות.
שבבי סויה שהשריתי במים...
אין לי השראה בכלל

עוגת גבינה מגילוי הקרם גבינה המרשים מאתמול עם השקדיה, אני נרעשת מהתגלית.
 
התחלתי

מתבשיל סלרי, פרסה, בצל ירוק , זוקיני צהוב וקישואים בהירים בקוביות.מעט שמן זית. מלח. פלפל שחור.

אורז בר מעורב באורז מלא אפויים עם אפונה ירוקה.

לזניה אורז עם שבבי סויה , חצאי עגבניות שרי שרוככו עם שום במחבת ומעל תערובת משו משו מגוררת, בצל מגורר, קישוא בהיר מגורר, שמנת סויה, ומעל כל זה שמרי בירה.

טחינה

עוגת גבינה פרורים עם קרם מטופו מיצלימון ושקדיה

סלט כרוב ירוק עוד לא החלטתי עם מה.

סלט עגבניות שרי עם כוסברה ובצל סגול. מעצלימון שמן אבוקדו.

סלט קוביות ירקות קשים- קולרבי, גזר, שומר, צנונית, אפרסמון. רוטב מיצלימון שמן זית נענע ופטרוזיליה. אם יש בחוץ עלי אזוב-גם. מעט סוכר חום.

ומה עוד?נחיה ונראה
 
אז ככה

את החצילים הקלויים קלפתי וטחנתי בבלנדר עם טחינה גולמית, מלח, סילאן, צרור פטרוזיליה, נענע וכוסברה, פלפלת חריפה ושום.
יצא טעים

לכרוב הוספתי קוביות תפוח פינק ליידי , בצל ירוק, הרבה עלי קורנית ואזוב, מיצלימון, מלח פלפל שחור, רכז רימונים,שמן זית.

במקום סלט עגבניות סלט ירקות רב צבע

המרק מאתמול הושמש בדילול קל ותוספת תיבול בהתאמה.

יש אורחים. נראה לי שיהיה די מזון

מעל תבשיל הקישואים והסלרי זלפתי חמאת בוטנים.
 

Dr T noki

New member
נראה טעים! איך הכנת ? זו עוגה קרה או אפויה?

המלית נראית קרה.
 
כמו שעושים גבינה פרורים

בצק אפוי שממנו מגרדים כוס פרורים ומפזרים על מלית לא אפויה
 
מתכון

לבצק:
שתי כוסות קמח- אני השתמשתי בטף בהיר כוס, חצי כוס אורז מלא, חצי כוס תפוחי אדמה.
1/2 כוס סוכר חום,
זסט לימון,
50 גרם שמן קוקוס
כוס שמן צמחי נוזל,
שקיק אבקת אפיה,
1/3 כפית קסנטן גאם.
לערבב הכל לשטח בתבנית 26 ולאפות.
אחרי האפיה לצנן מעט. לגרד במזלג כוס פרורים מפני השטח.
למלית:
במקביל לאפיה מכינים קרם- בערך חצי ק"ג טופו רך, אני השתמשתי בקדיתא,
4 כפות שקדיה,
שמנת סויה אלפרו אחת,
מיץ מלימון שלם,
כוס סוכר,
סוכר וניל 1 אפשר תמצית במקום.
הכל במעבד מזון למרקם חלק ואחיד. אם אוהבים יכולים להכניס זסט הדרים. טועמת ומתקנת אם צריך. לשטח על הבצק שבתבנית לפזר פרורים מעל ולהכניס לקרור לפחות לארבע שעות.
 

Dr T noki

New member
תודה! נשמע טעים


לאור ההצלחה של הלימונית הבחושה (האיש טרף אותה וזה לא קורה הרבה)
כשזו תגמר אנסה את הגבינה פירורים.
כמה יציב יוצא הקרם?
 

Dr T noki

New member
גם לי אין מושג מה להכין ואין לי כוח להכין

אבל אחרי ניקוי ועיצוב הגינה ושתילת כל מיני... קטפנו גם שלל לימונים שיהפכו ללימונית הבחושה של מיקי ולימונדה או אולי פודינג פירות הדר. נראה.
ברור שמרק.
תפו״א בתנור.
איזושהי פסטה או פשטידה. בא לי מוקפץ אסייתי עם אטריות אורז נבטים וירקות.
למחר חמין.
תכננתי למלא קישואים עגולים ופלפלים אדומים אבל לא בטוח שיהיה לי כוח או סבלנות, אז נראה...
 

Dr T noki

New member
האמת שהיה מצומצם אך איכותי


מרק ירקות מעולה, מכל הירקות שהיו במקרר (והיו הרבה)

עם קוסקוס מחיטה מלאה

כרובית וברוקולי מושחמים בתנור עם שמן זית וקצת סילאן טחינה גולמית מלח גס

המתכון הקבוע האהוב על הילדים של תפוחי אדמה פרוסים בתנור עם שמן זית , מלח, פלפל מסוגים שונים, שום גבישי, פפריקה סילאן וקצת טחינה גולמית

תבשיל בסגנון הודי של ברוקולי, כרובית, אפונה, תרד, בצל, ג׳ינג׳ר, תפוחי אדמה ברוטב חלב קוקוס כוסברה ושלל תבלינים הודיים. יצא ירוק וטעים.

על אורז מלא

שתיה - לימונענע באדיבות עץ הלימון שלנו ובתי הקטנה שהכינה


ולקינוח - הלימונית הבחושה של מיקי, הכנתי נטול גלוטן בשביל החוויה
לא היתה לי ריבה ביתי אז השתמשתי בריבת פירות יער קנויה אך באיכות טובה. עשיתי ככתבו וכלשונו עם קמח טף בהיר, קמח תפוחי אדמה, שקדים טחונים וכו׳, רק לנוזלים הוספתי קצת חלב שקדים שיהיה בסמיכות הרצויה. הלימונים, כאמור, מהעץ שלנו שסוף סוף החל מניב פירות . קטנתי שמה את הריבה ועשתה סוג של עוגת שיש עם הריבה

יצא להיט!
וכל בני הבית זללו. יתרון נוסף שזה שתי דקות להכין אם יש את כל החומרים.
 

Dr T noki

New member
ולמחר - פסטה או מוקפץ עם אטריות אורז

חמין
בורגר/קציצות בצל מטוגן, עדשים שחורות מונבטות ופטריות
אולי פשטידה?
בטוח ממולאים עם בורגול/קינואה/שבבי סויה. נראה.
לא בא לי על סלטים בקור הזה.


ראיתי מתכון של גריסי פנינה אפויים במיץ תפוחים ועליהם פטריות מוקפצות. מעניין אותי לנסות. או אולי פריקי עם קינמון ופירות יבשים (לט״ו בשבט הקרב ובא).

לקינוח לט״ו בשבט אולי חטיפי שוקולד עם קוביות פירות יבשים.
 

Dr T noki

New member
בסוף היו בורגרים בצל עדשים שחורות ובטטה

עכשיו לערב -
לחם שום
מרק עדשים כתומות וירקות עם בורגול
חמין
מקלובה עם תפוחי אדמה וחצילים, דלעת (נגמר הגזר
)
לקינוח - סלט פירות עתיר פירות הדר ותותים (למרות מחירם השערורייתי )
 

Ofericko

New member
מאיפה אתם מביאים את המגוון הזה?? את ומיקי והשאר...

כשאני מבשל, יוצא לי מקסימום תבשיל אחד או שניים.
 

Dr T noki

New member
אני? מקבלת השראה ממיקי


אוהבת לבשל ולהמציא מתכונים. קיבלתי גם יותר אומץ לנסות מתכונים שהמצאתי או שדרגתי.
יש לציין שזה בעיקר מאז הפסקתי לאכול בשר , מה שגרם לי לחפש ולפתח מתכונים מענינים שגם הילדים יאהבו וגם יהיו בריאים. כל ילד אוהב ולא אוהב משהו אחר אז צריך להתאים את התפריט ושיהיו מספיק אפשרויות (״אמא, אז מה *עוד* יש לאכול״?

יש גם נער מתבגר שפחות או יותר עבר לגור במקרר...
הבעיה העיקרית - הרבה שעות במטבח, הרבה כלים לשטוף ומעט מדי מקום במקרר לאחסון התוצרת
 
למעלה