אין לי מושג מה קורה איתי

dletzter

New member
אין לי מושג מה קורה איתי

אני סובל כל חיי מגמישות יתר במפרקים. לפחות כך אמרו לי. אבל אני חושב שיש יותר מכך. כשבמקרה גיליתי את השם "פיברומיאלגיה" הסתכלתי במפורט על התסמינים שמופיעים בכל מיני מקורות באינטרנט, וזה היה כמו להסתכל על ראי. כל מה שהיה כתוב שם, התאים לי אחד לאחד. עוד לא יצא לי ללכת לרופא כי גיליתי את הדבר רק לפני יום, אבל אני בטוח כמעט ב- 100% שיש לי את הדבר. הבעיה העיקרית שלי היא שאני חייל, ורופאים בצבא מתיחסים לחיילים כמו אל שבויי מלחמה. איך אוכל לגלות אם יש לי את התסמונת? האם יש טיפול לתסמונת? האם אוכל לקבל הקלות מסוימות בצבא? תודה רבה! דורון

לדורון וג'וליה-צבא ופיברומיאלגיה../images/Emo41.gif

אני אמנם חליתי רק לאחר שירותי הצבאי, אך קראתי בפורום של רפואה ומשפט לגבי צבא ופיברומיאלגיה.אני מצרפת לכם קישור אני מקווה שזה עוזר קצת, שירלי

shirely

New member
אם כבר אז כבר...

קודם כל שלום לכולם. לא הייתי פה יותר מדי לאחרונה, כיוון שיש לי אורח מחו"ל שבא לחודש לפני שבועיים ואני עסוקה איתו כל הזמן. אתחיל ב"התבכיינות" קטנה, שכן שאני באמת מרגישה על הפנים... אנחנו מטיילים די הרבה ואני יודעת שזה זמני ומשתדלת לגרום לו להנות, כי אני בעצמי הזמנתי אותו לבוא לפני כשנה, מי ידע אז על החדשות הנוראיות שאגלה כמה חודשים אח"כ... בכל מקרה, כיוון שאני עובדת יומיים בשבוע (חייבים קצת כסף.. וגם זה אני בקושי עושה) ואת סופי השבוע שלי אני משתדלת להקדיש לחבר שלי (לא רוצה לאבד אותו) נותרים לי בס"כ 3 ימים "שלי" ואותם אני מקדישה רק לאורח, כי גם ככה זה לא הרבה זמן והוא - מסכן - בס"כ בא להנות... והכאבים והעייפות גומרים אותי. יש ימים סבירים אבל יש ימים נוראיים. עייפות נוראית שממש אי אפשר לזוז. ואם זה לא זה, אז הכאבים ה"רגילים" וכאבי רגליים (שלא היו לי עד עכשיו, זה חדש אצלי יחסית) וחזרו כאבי הצוואר "בגדול" מה שנקרא... ולצערי גם בחודש הבא יהיה לי עמוס כי כאמור קיבלתי מלגה לגרמניה ולא ארצה לוותר עליה... ועכשיו לאחר הקיטורים, אגש לעניינו. ראיתי שהזכרתם תביעות כנגד הצבא... לא חשבתי להעלות את הנושא בעצמי אבל כיוון שהוא הועלה, אשאל את שאלותי. לפני בערך 4 שנים, לאחר שעזבתי את הצבא, שמעתי על מקרה של בחורה שהיתה באותו התפקיד שלי בצבא באותו החיל, שתבעה את הצבא על "תשישות, כאבים, אובדן זכרון, כאבי ראש" וכו'... לא זכור לי שראיתי שם של מחלה, אלא שכבר בזמנו זה הדליק לי נורה אדומה, שכן כל הבעיות שלי התחילו כבר בזמן הצבא, אלא שאז זה לא כלל כאבים, אלא בעיקר עייפות, אובדן זכרון וכאבי ראש מרובים. לא ידוע לי מה קרה עם התביעה שלה בסופו של דבר, אבל תהיתי אם בכלל יש טעם להתחיל עם הלבאגן הזה, אין לי כח ואולי מוטב לוותר על כל הכאב ראש של התביעות, שסביר להניח לא יניבו שום תוצאות, ולנסות להתמקד בלרפא את עצמי? מה אתם אומרים? וגם איך בכלל אתחיל להוכיח שהמחלה החלה בצבא?!?! שיהיה לכולם יום מצויין!

dletzter

New member
יש טעם

מפני שבצבא אני מקבל שירות רפואי שמצטער על הביטוי- שבויי מלחמה מקבלים שירות טוב יותר. יש לי המון כאבים וכל מה שנלווה לסימפטומים, וממש קשה לי לעבור את היום, שלא נדבר על השמירות! סתם לדוגמא- כבר כמה ימים אני מנסה לקבוע לי תור לרופא כללי, ניסיתי הכל החל מלהתקשר ועד לללכת לשם אישית, ניסיתי ללכת למסדר חולים- וכלום לא עזר! אני לא מצליח לקבוע תור לרופא! ועד שלא אמצא תור, לא אוכל לקבל הפניה, ולא אוכל לדעת מה יש לי, ואצטרך לעשות את השמירות, שאחריהן אני חוזר שבר-כלי שכולי עייף מאוד ורועד בכל הגוף...

dorgad

New member
לחייל עם המפרקים הגמישים

אני לא יודעת לגבי המפרקים, אבל אם אתה חושד בפיברומיאלגיה, חשוב שתאובחן באופן מסודר. מאחר שאתה בשירות צבאי, מן הסתם אין לך ברירה אלא להתחיל שם. מציעה לך להתלונן אצל הרופא הצבאי על כל הסימפטומים שמטרידים אותך. אם "יתמזל מזלך" והוא יגיע לאבחון של התסמונת, תוכל להמשיך בהליכים הרפואיים הצבאיים (שאיני בקיאה בהם). אם לא, ואם בקופת-החולים שלך לא יהיה מענה, אני מניחה שלא יהיה לך מנוס מלפנות לאבחון אצל רופא באופן פרטי. רשימת רופאים מומחים תוכל לקבל בעמותת אס"ף (יש אתר ברשת). בהצלחה!

אתה גם יכול לבקש מהרופא לבדוק באופן

ספציפי אפשרות של פיברומיאלגיה, ולו רק כדי לשלול אותה. אם הרופא ספקן, בקש הפניה לראומטולוג שמתמחה במחלה. הכל לגיטימי!! נכון שבגלל שאתה כרגע "רכוש צ.ה.ל." אסור לך לקבל טיפול רפואי ע"י גורם שצבא לא מאשר, אבל כאמור, אתה יכול להפעיל בתוך המערכת כל לחץ אפשרטי לקבלת אבחון הולם

ששרון

New member
הי דורון החייל, אתה בחברה טובה ../images/Emo13.gif

גם לי יש היפר לקסיטי של המפרקים. נמצא כי יש שכיחות גבוהה מאוד של חולי פיברו הסובלים מזה. למעשה, בעתון העמותה האחרון הכנסתי שאלה על הנושא לד"ר אבלין שעונה שם על שאלות חולים, ותשובתו היתה שחולים ראומטיים ובתוכם חולי פיברו, נוטים לסבול הרבה יותר מהיפר לקסיטי שםן המפרקים גם, לעומת אוכלוסיה רגילה בריאה. אני לא זוכרת בדיוק מה הוא אמר, נדמה לי שמצאו של-70 אחוז מחולי הפיברו יש גם היפר לקסיטי של הפרקים, לעומת אנשים בריאים שם זה מעט מאוד שכיח. בקיצור, כמו שאתה רואה, הדברים הללו נוטים לבוא יחד. לי היו אורתופדים שטענו שאין לי פיברו, אלא רק היפר לקסיטי ושהיא המקור לכאבים בכל הפרקים שלי לעומת זאת הראומטולוגים שראיתי טוענים שהכאבים נובעים משניהם גם יחד, למעשה הראומטולוג אצלו אני היום אומר לי כל פעם בנפרד על כל מפרק לפי בדיקות-זה כואב מההיפר לקסיטי, זה מהפיברו, וכך הלאה....
בקיצור, כדאי שתלך לאבחון לנושא של פיברו. רשום לי במסרים או פה את המייל שלך, ואני אשלח לך את רשימת הרופאים המאבחנים שעמותת אס"ף מרכזת. לגבי הצבא, אני מציעה שתצור קשר עם עמותת אס"ף להתייעצות בנושא, אולי יש להם מידע ספציפי. למיטב ידיעתי בצבא יש סעיף ליקוי לסי אף אס, אנילא יודעת מה המצב בפיברו. באתר העמותה יש פרטים על העמותה כמו טל וכו: www.asaf.org.il

למעלה