אין לי פשוט מילים לתאר את התנהלות צה"ל

battlefield

New member
אין לי פשוט מילים לתאר את התנהלות צה"ל

לפני כשבוע, כזכור לכם, הייתה לי ועדה למקצועות נדרשים ובה נקבע לי פרופיל 30 ותנאים מיוחדים: לינת בית, פטור מתורנויות, קל"ב, יחידה עורפית.
היחידה שהייתי בה לא התאימה לי, ולכן נפלטתי ממנה והיום הגעתי למז"י כדי לקבל שיבוץ חדש.
היה ברור לי שאני משרת במקצוע שלי ופשוט משנים לי לשיבוץ שיתאים לי. מה הסתבר לי מהקצין מיון? פסלו לי מקצוע!!!! את אותו מקצוע שבגללו נשארתי בצבא פסלו לי!
רוצים שבמקום טכנאי מערכות תקשורת נתונים מתקדמות - אני אהיה רכז קישור וגיוס.
מבולבלים? גם אנחנו.
מה עושים עם זה?
שלחתי כבר פקס לענף רת"ם ובו כתבתי את דעתי החריפה ביותר וביקשתי הסברים בהקדם. מתאר לעצמי שעכשיו אני כבר לא נחשב מקצוע נדרש.

battlefield

New member
רק כדי לברר

מי בכלל פוסל מקצוע? מי אחראי על זה?
אני לא מבין איך פוסלים מקצוע בלי לעדכן אותי אפילו.

נ ו ע ה 12

New member
בעיקרון מגישים בבקשה לפסילת מקצוע

אצל מש"קית הת"ש... על מקרה שפסלו בלי ליידע את החייל בכלל עוד לא שמעתי

Run for a Fall

New member
פסילת מקצוע

אהלן...

בעיקרון פסילת מקצוע (למי ששאל פה) זה עניין שלישותי... במידה והחייל אינו מתאים למקצוע מבחינה רפואית (סתם דוגמה - לוחם שקיבל פרופיל 64... ישנו לו את המקצוע למשהו שתואם את הפרופיל העורפי) או שהוא לא מועסק במקצוע מזה זמן רב - פוסלים לו את המקצוע ונותנים לו מקצוע אחר.

הדבר שעשו לך נשמע לי אבסורדי... פשוט לא להאמין שקורים דברים כאלה. אם אני לא טועה, יש פקודה שאומרת שאם אתה לא מועסק במקצוע הנדרש אתה רשאי להתיר את ההתנדבות (כמו לדוגמה עתודאים שלא מועסקים במקצוע שהם למדו - יכולים להתיר את הקבע) אבל אין לי איך לבדוק את זה כרגע כי אני לא בבסיס. אני אנסה לבדוק לך ביום ראשון.

בכל מקרה - לפנות מיידית לתא מתנדבים, יום ראשון על הבוקר.

battlefield

New member
לא נראה לי שאני משוייך לתא מתנדבים

בכל מקרה, פניתי בפקס אתמול לענף רת"ם, ואני אתקשר לשם ביום ראשון.

Run for a Fall

New member
צודק

אני באמת לא יודע למי אתה משוייך...
אבל בכל מקרה תנסה לדבר עם כל מי שיכול להיות שקשור... מקסימום יגידו לך שאתה לא שייך אליהם.

מצב בהחלט אבסורדי... מחכים לעדכון שלך.

battlefield

New member
עדכון לא משמעותי מדי

קודם כל היום שינו לי את המקצוע באופן סופי ונאלצתי לקבל תפקיד של רכז קישור וגיוס.
הודיעו לי מענף רת"ם שקיבלו את הפקס שלי ושהם רואים את זה כערעור על החלטת הועדה (כמו שצריך להיות) - תשובה כשבועיים משליחת הפקס.
בנוסף, הודיעו לי מנציב קבילות החיילים שקיבלו את הקבילה שלי בנושא והיא בטיפול וייצרו איתי קשר בהמשך.
נקווה לבשורות טובות.

battlefield

New member
שום דבר משמעותי

ענף רת"ם לא יצר איתי קשר - מראה כמה אכפת להם שם. העיקר להשאיר אותך בצבא כדי שתשרת במקצוע, אבל אף אחד שם לא באמת יבדוק מה קורה אחר כך ואם שלחת פקס אחרי הועדה את אף אחד זה כבר לא יעניין.
נציב קבילות חיילים - לא יצרו איתי קשר מאז הפעם האחרונה, שזה ממש מוזר.
ובקשר לתפקיד - כשהגעתי ליחידה שלי, ראו שיש לי ידע במחשבים והחליטו להכניס אותי למדור מחשב במקום להפוך אותי לרכז קישור גיוס. אבל עדיין כתוב לי בתיק אישי רכז קש"ג.

נ ו ע ה 12

New member
באמת מוזר... ומסתכל.

שמחה בשבילך שלפחות התפקיד משמעותי יותר עבורך. כמובן - תעדכן כשיהיה מה....

למעלה