אין לי שאלה- סתם רוצה לפרוק...

joejoe268

New member
אין לי שאלה- סתם רוצה לפרוק...

אני נמצאת בזוגיות פרק ב'. לי יש שניים קטנים וחמודים ולו יש שניים יותר גדולים וגם חמודים. הילדים שלי גרים איתנו. הילדים שלו טסו לחו"ל בעיקרון לשנה עם אמא שלהם. הייתה הבטחה היא תחזור אחרי שנה וכרגע היא הודיעה שהיא כנראה לא תחזור.
בן זוגי הוא אבא מדהים, מעורב ואוהב לילדיו. הוא הסכים מלכתחילה שייסעו כי הוא הבין שאם גרושתו רוצה להתקדם (נסעה לצורך לימודים), הוא לא יכול לעצור בעדה. יחד עם זאת, הובטח שמדובר בשנה.
בן זוגי פשוט שבור מהמצב הזה. הוא מבין שכנראה הוא יצטרך לנקוט בצעדים משפטיים קשים ושהילדים נמצאים באמצע.
אמא שלהם בכוונה מדברת איתו בנוכחות הילדים ורבה איתו בנוכחות הילדים. והגדול, היא ממש מנתקת אותם ממנו ומהמשפחה המורחבת יותר.
המצב קשה ועצוב. הוא מתגעגע ומרגיש שהוא מאבד את הילדים שלו.
אני מנסה לתת כמה שיותר תמיכה והבנה והכלה. הוא לא ישן בלילות ובקושי מתפקד בעבודה ובבית.
עצוב לי שבן זוגי צריך לעבור את זה...פשוט לא מגיע לו- הוא פשוט אבא מדהים.
הקושי שלי הוא באמת בתקופה הארוכה הזו שעברנו ושעוד לפנינו ובחוסר הוודאות- אני משתדלת לתת כל מה שאני יכולה, אבל לפעמים מרגישה לבד...
פשוט רוצה לעזור לו לעבור את זה. קשה לי לראות אותו כך...

mother cat

New member

נשמע קשה ואני מבינה את המצוקה של בעלך. יפה שאת תומכת בו ורגישה אליו.

יש אפשרות שהילדים יגיעו אליכם בחופש הגדול? אמנם זה יהיה זמני, אבל לפחות כהפוגה בגעגועים?

האם גרושתו מתכוונת להאריך שם את השהות לתקופה ידועה, או שבלתי מוגבלת?

joejoe268

New member
תודה

הילדים היו אמורים לבוא בחופש, אבל כרגע היא אומרת שהם לא יגיעו בגלל הריב נוצר בינה לבין בין זוגי...
לא ברור לכמה זמן היא מתכננת להישאר- זה נראה כאילו היא לאט מעבירה ת חייה לשם- היא מכרה את הבית בארץ ואת העסק שהיה לה...
הוא נסע לבקר שם פעמיים (פעם אחת גם אני הצטרפתי)- זה אמנם הפוגה קלה לגעגועים שלו, אבל הוא לא מרגיש שהוא אבא. הוא רוצה להיות איתם ברגעים משמעותיים בחייהם, וכמובן גם בשגרה...לחבק לפנ השינה, להקשיב כשמשהו קשה...
נוצר גם משבר אמון- הוא בטח בה והאמין לה כשהיא אמרה שהיא תחזור אחרי שנה- אז זה לא ממש משנה מה היא תגיד עכשיו- הוא כבר לא מאמין לה...

mother cat

New member
הבנתי. בעייתי ועצוב

ואני ממש לא יודעת מה להציע. לא יודעת מה אומר החוק לגבי זה... ומה עוד אפשר לעשות. הרבה חיבוקים לשניכם - נשמע ממש לא קל!

מחזקת אותך

את אישה אמיצה ומכילה ורואים כמה את אוהבת אותו. הוא באמת נמצא במצוקה קשה, אני מכירה מקרה כזה מקרוב.
חשוב שידאג גם לעצמו. הוא מוטרד מככ הרבה דברים ובדרך שוכח לטפל בעצמו (כך זה נקרא ממה שכתבת). אולי תוכלי להציע בעדינות שיעשה גם דברים בשבילו (כל מה שעושה לו טוב, ריצה,יוגה,מדיטציה,טיפול מקצועי וכו'). והכי חשוב לדבר ולדבר, על הכל.

TatyBar

New member
הוא צריך עורך דין

מה שהוא צריך זה לפעול על פי אמנת האג.
על פי האמנה, לא רק "חטיפה" נחשבת להפרה של אמנה, אלא גם נסיעה שאושרה על ידי האבא אבל האמא לא חוזרת, וגם הפרה של הסדרי ראיה.
זה שהיא לא תביא אותם בחופש הגדול כמו שסוכם - גם זו הפרה של אמנת האג.
הוא חייב לפנות לעורך דין.

השאלה היא באמת, מהי טובת הילדים.
בני כמה הם..?
ומה הוא מוכן לעשות בשביל זה..? האם הוא מוכן להיאבק שהם יחזרו לחיות איתכם?
זה שהיא מסיתה אותם או מונעת מהם קשר נורמלי - זה לא לטובתם.
ואפשר להפעיל סנקציות.
האם יש להם הסכם כתוב כלשהו?
האם יש לכם ערבויות כלשהן?

joejoe268

New member
תודה על התגובה...

הוא לקח עו"ד ובאמת נתנו לו ייעוץ להפעיל את אמנת האג...
הילדים בני 12 ו 9 ובאמת יש דילמה גדולה לגבי מה טוב יותר בשבילם ואיך כל זה ישפיע על מצבם הרגשי.
בן זוגי מאמין שהכי טוב להם זה שיהיו בחייהם גם אבא וגם אמא- כפי שהיה עד לפני שנה.
הוא מוכן שהם יגורו איתנו ויש לנו בית מספיק גדול כדי להכיל את כולם.
לצערי, אין להם הסכם כתוב לגבי הנסיעה- הם ניסחו משהו לפני הנסיעה שלה ובסוף היא לא חתמה (יש לציין שהיא בעצמה עורכת דין וכנראה שתרגילים משפטיים כאלה ואחרים לא בטוח יעבדו...), הוא פשוט האמין לה.
עכשיו שהיא הודיעה שהיא מתכוונת להישאר, הוא ביקש ממנה לשים בטחונות בצד ולחתום על הסכם שזה יהיה רק לעוד שנה אחת נוספת- והיא לא הסכימה בשום אופן. גם לא מסכימה לממן לו כרטיס טיסה...
אני מניחה שצפוי לו מאבק משפטי ארוך ולא פשוט בכלל...

למעלה