אין לי שום מושג...

אין לי שום מושג...

קודם כל שלום. וגם- אני מצטערת אם ההודעה הזאת היא הודעה חדשה במקום שבו היה צריך לנצל"ש. אם כן תרגישו חופשי לערוך אותי לאן שצריך... ועכשיו לעיקר: הצבא שיחרר אותי מטעמים רפואיים ואני מתכוונת לנסוע ללמוד באנגליה. לפני שאני עוזבת, הייתי רוצה לדחות את הלימודים ולהתנדב באיזשהי מסגרת. הבעיה היא- אין לי שום מושג מה האפשרויות העומדות בפניי. אני תמיד שומעת שהאפשרויות לשנת שירות הן בלתי מוגבלות כמעט, אבל אני לא יודעת איפה להתחיל במציאת המקום הנכון עבורי להתנדב בו. יש הרבה דברים שהייתי רוצה לעשות, ואני אובדת עיצות. מישהו יכול להלוות לי איזה עיצה? משהו?

hadasbaril

New member
אני חושבת על זרות לאומי

כי ש"ש זה לחברה שמתגיסים אחר כך.שרו לאומי זה במקום הגיוס.אני לא יודעת מי עוסק בזה כול כך אלא שישי עמותות,נראה לי בת עמי ויהודית,אבל אל תתפסי אותי במילה.כמו כן אני Zוכרת שיש אפשרות להתנדב ביד ושם.בהצלחה!

נ ו ם

New member
יש אפשרות

אבל בעיני מי שלא עושה צבא. לא חשוב מאיזו סיבה. צריך לעשות שירות לאומי. בקשר לשנת שירות, תנסי לחשוב מה הכיוון שלך - פנימיה/כפר נוער? מכינה? תנועת נוער? הדרכת טיולים?

אוקיי...

אני משערת שאני לא יכולה להגיד כאן כלום, כי אני לא באמת יודעת מה האופציות שלי במסגרת שירות לאומי, מלבד העובדה שאני יודעת שהרבה מסגרות בשירות הלאומי הן מסגרות בעלות אוריינטציה דתית (תקנו אותי אם אני טועה, כי באמת, כפי שאמרתי קודם, אין לי מושג), ועם זה אני *לא* יכולה להסתדר. מה שאני רוצה זה להתנדב ולתרום, ואם אפשר לחוות חוויה של חיי שיתוף במסגרת ערכים שאני מאמינה בהם.

רלמ

New member
אני חושב שמה שאמרו לך כאן זה שטויות

אני גם קיבלתי פטור מצה"ל מטעמי פרופיל נמוך (גופני) אני אמנם לא הולך ללמוד באנגליה בזמן הקרוב, אבל כן, יש לי (ואני מאמין שגם לך) את האפשרות לגשת לשנת שירות.. ככה אני עושה... אמנם את הלימודים באנגליה אני לא עושה, אני מתלבט, כנראה שלאחר השנת שירות שלי אני הולך להתנדבות בצה"ל, אבל גם אז - אף אחד לא מכריח אותי אחרי השנת שירות.. אבל נעזוב את זה - הנקודה היא יש לך את האפשרות לגשת לשנת שירות - מי שבא ברוך הבא, לא משנה לאן הוא הולך אחר כך, יש לך את הזכות לעשות שנת שירות בגרעין (במקרה ומקבלים אותך בגיבוש) עמי

Idan91

New member
תשובות:

נכון ששירות לאומי נועד למי שקיבל פטור מהצבא, אבל זה לא מונע מאף אחד לצאת דווקא במסגרת של שנת שירות. יש הרבה מקומות, אגב, שיש בהם גם אנשי שירת לאומי וגם ש"שנים. אם את מעדיפה לעשות ש"ש, את יכולה, גם בלי להתגייס אח"כ. בנוגע לשירות לאומי - זה לא רק לדתיים. עמותת "שלומית" היא האחראית על שירות לאומי לחילוניות. בפורום שירות לאומי תוכלי לברר על זה עוד. בכלל, כל הכבוד. ובהצלחה..

למעלה