אין לי co-sponsor - מה לעשות?

fnord0

New member
אין לי co-sponsor - מה לעשות?

אשתי היא אזרחית ארה"ב. שנינו חיים כרגע בארץ ונמצאים בתהליך הוצאת גרין-קארד עבורי. יש לנו הכל חוץ מעבודה (שם) ו-co-sponsor אמריקאי, דבר שנדרש כאשר ה-sponsor הראשי (אשתי) אינו גר בארה"ב. האם יש דרך כלשהי לעבור את התהליך גם בלי co-sponsor? הבנתי שחוזה עבודה בארה"ב (לי? לאשתי?) ו/או הוכחה שיש לנו הרבה כסף נזיל בבנק (כמה?) עשויים לעזור. האם זה נכון? האם אתם מכירים עוד אפשרויות? לא לכולם יש משפחה או חברים קרובים בארה"ב, וזה יהיה די מתסכל לגלות שבגלל זה לא אוכל לגור שם למרות אזרחותה של אשתי. תודה על עזרתכם.

doronf65

New member
מנהל
הפתרון שאני יודע

עליו הוא שאשתך תצא לפניך, תשיג עבודה, ואז תעביר לך את כל הניירות שאותם תגיש לשגרירות. זה מה שעשתה אחות של אשתי לפני 5 שנים. אני מאמין שזוהי אפשרות שקיימת גם היום. מצטער, זה לא נעים, אבל זו האופציה היחידה. היא היתה צריכה להיפרד מבעלה לכ- 4 חודשים. לי זה כבר היה יותר קל, כי אותה אחות חתמה לי כ- co-sponsor. בהצלחה, ואל ייאוש... דורון

fnord0

New member
תודה

תודה על התשובה המהירה. אם לא תהיה ברירה אחרת, אז אולי נצטרך לעשות סידור דומה, אבל האם זו באמת האופציה היחידה? האם מספיק כסף בבנק או עבודה במקום מסודר בארה"ב לא יכולים בנסיבות כלשהן לבטל את הצורך ב-sponsor נוסף פרט לאשתי?

doronf65

New member
מנהל
עד כמה שאני יודע אין תחליף לספונסר

שיכול לערוב באמת או co-sponsor במקרה שהספונסר לא יכול. פשוט אל תנסו לעקוף, לכו עם החוק. אין מה לעשות... :) דורון

fnord0

New member
שוב תודה

אנחנו כמובן לא מנסים לעקוף שום דבר, רק מחפשים את הדרך החוקית הכי פחות בעייתית עבורנו. תודה על עזרתך.

doronf65

New member
מנהל
אני מבין מאוד

ולא התכוונתי לרמוז על כך. אני בעצמי מחפש את הדרך החוקית הכי פחות בעייתית עבורי להיכנס ללא אשתי, ולא לגרור אותה ליו-יו בין ארה"ב לישראל עם תינוק בן 3 חודשים, כך שאני מבין היטב בהצלחה לכולנו! דורון

למעלה