אין למי להצביע

SupermanZW

Well-known member
אין למי להצביע

עדיף לנצל את הזמן לדברים אחרים. ממילא אף מפלגה לא מקיימת את הבטחותיה לבוחרים וכולן רק דופקות את האזרחים. לא שווה להצביע לאנשים שרק יחממו כיסאות ולא יעשו שום דבר למען האזרחים, השחיתות רק הולכת וגוברת והאזרחים רק נדפקים.

ZEEVS1970

New member
אם אתה חושב שכל המפלגות גרועות

במידה שווה אז באמת אין לך סיבה ללכת לקלפי אבל אם בכל זאת יש מפלגה שהיא פחות גרועה בעינייך עדיף לך ללכת להצביע עבורה כדי שהיא זו שתהיה חזקה יותר ולא זאת שמעוררת בך יותר סלידה. זהו כל ההגיון שמחייב בדרך כלל כן ללכת לקלפי. חוץ מזה,בינינו,אני לא מכיר תומך מפלגה אחד שלא מבקר גם את מפלגתו לפעמים. ההבדלים בין הבוחרים הם בסך הכל במינון אבל לא הייתי רוצה שהבוחרים יהיו יסמנים ויסכימו עם המפלגה שבה הם תומכים בכל דבר בלי להפעיל שיקול דעת אישי.

SupermanZW

Well-known member
היתה מפלגה שהסכמתי עם רוב המצע שלה

הצבעתי עבורה אבל היא לא טרחה לקיים את רוב ההבטחות שלה לבוחר ובמקרים מסויימים אף פעלה באופן המנוגד להבטחותיה, שמתי לב שגם שאר המפלגות נהגו ונוהגות באותו אופן, אז לשם מה אבזבז את הקול שלי אם ממילא לא אשפיע?

SupermanZW

Well-known member
לא בפעם האחרונה

דווקא הצבעתי למפלגה אחרת שמנתה מספיק מנדטים כדי לקיים את הבטחותיה לבוחר אך אכזבה, בבחירות הלפני אחרונות הצבעתי לליכוד וגם אז כמו היום שום הבטחה לא התקיימה.

shades of blue

New member
זכור דבר מאוד חשוב

המאבק האנטיקלירקיסטי הוא מתמשך, אין לראות בשום הישג כמובן מאליו, כל חוק ניתן לשינוי כך שגם לשימור המצב הקיים ומניעת רגרסיה יש משמעות, זה שלש"ס כבר אין 17 מנדטים כמו פעם לא אומר שהסכנה חלפה. ראשי ממשלה חוששים לשתף פעולה עם שינוי נגד החרדים מפני שהם חושבים ששינוי היא תופעה חולפת ואילו החרדים ישארו לנצח, כשראשי ממשלה יראו ששינוי אינה תופעה חולפת הם יתחילו להעדיף אותה על פני הדתיים ואולי אם היא תרכיב את הממשלה ההזדמנות לקדם את מצעה יעלה. מתי הייתה לשינוי בקדנציה הזאת הזדמנות לקדם את מצעה? הייתה ממשלה והייתה התנתקות, כחלק מקואליציה עושים משא ומתן, מוותרים על חלק מהדברים ומקבלים חלק אחר, זאת טבעה של פוליטיקה במיוחד בדמוקרטיה, וכמו שנאמר המאבק ארוך וישנם הישגים מסויימים ויש הישג גם בשימור המצב הקיים ומניעת רגרסיה. הייתה התנתקות היה כמובן אפשר לנצל אותה לקידום מצע אנטיקלירקיסטי, אבל אתה באמת חושב שמתנגדי ההתנתקות היו מקדמים את מצע שינוי בתמורה להתנגדות להתנתקות? לא היה לזה כל סיכוי לכן עסקה כזאת מעולם לא עלתה, מתנגדי ההתנתקות המובהקים לא היו תומכים במצע של שינוי גם כדי להציל את גוש קטיף מחורבן.

SupermanZW

Well-known member
תמצא לי הבטחה שקוימה ע"י שינוי

מה עשתה סיעת שינוי בכנסת כל הזמן? התחנפה לשרון? מה עם קצת פעילות למען בוחריה?

SupermanZW

Well-known member
חס וחלילה

נתניהו הוא זיגזג, כל יום הוא מסוגל להפוך את החלטותיו, הוא לא אמין בכלל.

למעלה