אין לנו לילה

אין לנו לילה

שלום לכולם ! אני אימא לגלגלית שבקרוב תהיה בת שנה וחמש... והנה המצב: היא אוכלת מוצקים - אוכל של גדולים, לא דייסות וכדומה, אבל עדין יונקת..... עם המוצקים איןלנו הצלחה אדירה היא אוכלת כמו ציפור, היתה לנו כבר תקופה קשה של מחלות ואי עליה במישקל חצי שנה וכו´....... ואז מגיע הלילה: היא ישנה איתנו- מסרבת בתוקף אצלה במיטה - גם לא כדהיא נירדמת ומעבירים אותה היא מיד מארגישה שזוהי מיטה אחרת!,- אולי המזרן קשה? אחר??????. היא כבר נירדמת לפעמים בלי ציצי, כשאני עובדת בערב, בעלי מרדים אותה בשעה שמונה - תשע, בערך,ואז ישנם שני מצבים: 1)כשאני מגיעה היא מתעוררת ורוצה ציצי, 2) היא ישנה עד חצות וחצי ואז דורשת ציצי- בתקיפות! ובזה לא סיימנו את הלילה - בלילה שוב ציצי, ובבוקר מוקדם שוב ציצי ואז ארוחת בוקר מיד כשהיא קמה ציצי, ואחרי הציצי של הבוקר היא עוד אוכלת קווקר- שזה מצויין. מה שקורה שהיא - ואני לא ישנות יותר מ-4 שעות. אה ועוד משהו בעלי ממש נאבק איתי בללכת לישון, והיא נירדמת רק בניענועים / על הידיים וכומה.... מוכר?! יש רעיונות? עיצות?

meira

New member
../images/Emo24.gif לעידוד

אור אמנם נרדם רק עם ציצי אבל לפחות חצי לילה ישן במיטה שלו. מהציצי למיטה בלי התעוררויות (אני תמיד משאירה בחיבוק שלי עוד 5 דקות לבטחון) עד לפחות אמצע הלילה לפנות בוקר. אם הוא מתעורר בסביבות 4-5 אני מניקה שוב ומנסה למיטה שלו. מצליח ישר - מצויין. לא כל כך - מעבירה אותו למיטה שלנו (יש עדיין את התוספת שבנינו כשהוא נולד) והופה חרופה מצטערת שלא יכולה לתת הצעות לעזרה

Penina

New member
אין אוכל בלילה../images/Emo95.gif

אני הרגלתי את אורי מגיל קטן שבלילה לאמא אין אוכל, בלילות הראשונים הייתי נותנת לו מוצץ במקום אוכל והוא היה ממשיך לישון, אם היא לא לוקחת מוצץ אז לתת חיבוקים ונשיקות עד שתרדם! הלילה הראשון יהיה קשה וכך גם הלילה השני אבל אם תתעקשי היא תראה שאת חזקה ותתיאש! אני מקווה שעזרתי!
בהצלחה!!!

רותי ע

New member
לומדים מנסיון של אחרים ../images/Emo8.gif

תקראי את הסיפורים של ורד של שירה ושל שירי מהימים האחרונים. הפרטים הקטנים אולי שונים אבל המתכונת דומה. את צריכה להקנות לה הרגלי שינה. אם נוח לכם לישון איתה, אז שנו איתה כל הלילה. אם לא אז הרגילו אותה להרדם במיטה שלה. ובלילה אין אוכל ! וזה כולל ציצי. הקטע כאן הוא ציצי=מוצץ. ואם זה לא נוח ומפריע אז מרגילים אותה שבלילה יש רק מוצץ. אז שבו לידה כשהיא במיטה שלה, תנו לה מים, מוצץ, שיר...הכל חוץ מציצי ולהוציא מהמיטה. היא תבכה נורא. אתם תחזיקו מעמד. היא תבין שהתחיל עידן חדש. ותתרגל לישון במיטה שלה ורצוף. וזה עובד. אתם רק צריכים להאמין בזה...

בציצים אני לא מבינה כלום ../images/Emo3.gif

חוץ מלבחור חזיות, כי לא הנקתי מעולם. לכן בנושא הפרדות מציצי - קטונתי. מה שכן, כתבתי לפני כמה ימים סאגה איסלנדית קורעת לב על חינוך לשינה, אני מציעה שתדפדפי אחורה ותקראי. וכמובן, עשיתם לי עין רעה (סתאם) - ושלשום איה היתה ערה בלילה מ 1:30 עד 4:00 כשאנחנו נוהגים בכל הטכניקות הידועות, והיא צוחקת לנו בפרצוף... אבל נחישות זו מילת המפתח, ואתמול כבר היה הרבה יותר טוב.
שירלי

אולגה1

New member
מבינה אותך.

מזדהה אית במאה אחוז. אצלנו אותו סיפור, רק שאצלי ישנה הנקה גם בצהרים, לפני השינה, אחרת היא לא נרדמת. וזה רק כאשר אני בבית. אין לה שום בעייה להירדם עם אחרים, ללא הנקה, אך היא מתעוררת בלילה בסביבות 11:30 כדי לינוק, וממשיכה להתעורר כל כמה שעות.

אצלינו כבר מזמן אין ציצי

וגם בתקופת הציצי הוא לא היה מכור ומשתמש בו כמו גל, אבל אני מזדהה איתך כי בעלי במילואים ואני עוברת עם תומר לאחרונה לילות קשים ולבנים... הממזר הקטן יודע לנצל את כל החולשות שלי, והלילה הוא אפילו ישן איתי קצת (למרות שאני מתנגדת לכך באופן חמור וכמעט לעולם לא מאפשרת את זה) ובדיוק כמו שאת מתארת - ברגע שהכנסתי אותו למיטה, הוא התחיל לצרוח, עד שבסוף נמאס לי, אמרתי לו שאני לא מרימה אותו, שיש חושך, אמא רוצה לישון, כל הבובות והדובים הלכו לישון, ותומר גם הולך לישון. הוא המשיך לצעוק במחאה, אבל בסוף נרגע ונרדם. זה לא אומר שהוא לא התעורר אח"כ עוד כמה פעמים, אבל לא לקחתי אותו למיטה שלי, אז הוא הבין את הקטע. בקיצור- במה שתחליטי, הכי חשוב להיות עקבית ועקשנית ולא לוותר, גם אם היא בוכה בכי קורע לב. ואת זה אני אומרת אחרי שישמנו את זה בעצמינו, היה בכי רע ומר, שלאחר 3 ימים נגמר, והיום תומר הולך לישון לבד, בלי נענועים, ליטופים, טלטולים. שמים אותו במיטה, הוא משחק קצת או שותה מים, ונרדם לבדו. בהצלחה.

../images/Emo24.gif למתוקות!

אין לי הרבה עיצות. אצלנו הצלחנו להגיע לאיזושהי תרגולת לילה שמספקת את כולנו, אבל אל תספרו לפרופ´ אבי שדה... גלי אוכלת איתנו ארוחת ערב בסביבות שמונה, אחריה אמבטיה, ואצלנו אמבטיה זה ארוך מאוד. בלי לשים לב כבר תשע וחצי. עוד חצי שעה של שעשועים שונים, בינתיים אני מסדרת את הבית, והיא כמובן מהפכת אותו חזרה. ואז אני שואלת אותה אם היא רוצה ללכת לישון. אם כן- היא מהנהנת, כמה חמוד - הולכות יחד למיטה שלנו. אם לא - עוד קצת שעשועים, או שאני הולכת למיטה לקרוא, ואחרי חמש דקות היא מצטרפת אליי בחיוך. במיטה היא יונקת או סתם שוכבת לצידי, או קוראת איתי בספר. תוך חצי שעה היא ישנה. תוך כדי היא כמובן מתיישבת, מספרת לי עוד כמה דברים שהיא לא ספרה עליהם במהלך היום, מנסה לשכנע אותי לקחת אותה עכשיו לגן שעשועים, אני מסרבת, וכו´. הכל כמובן בחיוך נישוק וחיבוקים. אחרי שהיא נרדמת, כבר לא אכפת לה איפה היא. אם בא לי על אבא- אני מעבירה אותה למיטה שלה, שעל המזרון הנחתי שמיכת צמר, וככה הוא ישר, אבל רך ונעים, ומאז היא מוכנה לישון שם יותר מחצי שעה.. אם בא לי עליה- היא נשארת. אם היא היתה מחזיקה את הפטמה בפה גם מתוך שינה- הייתי מטיסה אותה למיטה שלה. היא לא, וככה נחסכה ממני ההתאכזרות הזאת. זה מה שעובד אצלנו- מצד שי- גלי ממש לא מסתמכת רק על הנקה. היא אוכלת המון אוכל, כל היום. רינת- אם לא נוח לך, וככה זה נשמע- תתחילי בשינויים. אם השינויים יהיו קטנים, אבל יעשו מבחינתך את ההבדל, לא תצטרכו להשתמש בשיטות ה"רעות".

תודה- אבל המצב לא כ"כ פשוט

תודה לכולכן! כבר ניסינו אצלה במיטה- ממש לא הולך- היא מרגישה אולי אי נוחות במזרן?????. בכל מקרה ניסינו היום בדרך של טלי של גלי אמנם נירדמנו לקראת חצות! אבל היא היתה איתי ואח"כ עם בעלי במיטה..., קישקשה לידו ובסוף נירדמה- ננסה את זה בינתיים- לא שאני יודעת לאן זה יוביל כי זה לא פותר הכל! אבל אולי ככה ניתן לה להגיע להתמודדות עם שינה לבד! ולהזכירכם- הרבה מהשיטות טובות לפני גיל שנה וקשות יותר אחרי גיל שנה וקרוב לגיל חצי שנה! היא מבינה הכללללללללל - על מה שעשינו בהתחלה אנחנו משלמים עכשיו

iris and ben

New member
גם לנו......./images/Emo8.gif

אבל מסיבות אחרות כרגע... יכןלה להציע לך רק עידוד

שירי ל

New member
קודם כל מוכר ../images/Emo24.gif

ואם היא ישנה איתכם- את לא יכולה לישון תוך כדי הנקה? כי אז לפחות תוכלי לפתור את עניין העייפות! אגב, איך אצל בעלך היא נרדמת? אולי כדאי שבתקופה הקרובה, אם זה אפשרי, בעלך ייקח על עצמו את עניין ההרדמות עד שיווצר הרגל. מעבר לכך, כמה רעיונות: אם המזרן קשה, תנסי אולי לשים עליו שמיכה ועל זה את הסדין, או להרדים אותה על כרית רכה שתוציאי אחר כך. שמעתי גם על כאלה שמרדימים על הידיים בתוך שמיכה ואז מעבירים עם השמיכה למיטה כשהילד מגולגל בה טוב- ככה הוא לא מרגיש את הבדלי החום וממשיך לישון. אגב, גם אצלינו אופיר עדיין דורשת ציצי בלילה ולא מוכנה בקבוק- אני מוציאה אותה מהמיטה עם השמיכה שלה, עוטפת בשמיכה, מניקה בישיבה ואח"כ מחזירה עם השמיכה למיטה. ללילות קלים...

פטל22

New member
לא מבינה הרבה בגמילה מציצי../images/Emo9.gif

לא מבינה הרבה בגמילה מציצי אני הנקתי את התאומים חודש שאימי הייתה איתי לאחר מכן כשהייתי לבד נשברתי ועברתי מהר מאוד לבקבוק ואת הקטן שלושה חודשים ולא הייתה כזו תלות בציצי היא לוקחת
? אולי תנסי לתת לה בערב
(סתם חיפשתי ציור של בקבוק ולא היה... ואז לפחות בלילה היא תיתנתק מהתלות לציצי לא? חוץ מזה בקטע של השינה את צריכה לעשות מה שנוח לך אם נוח לך שהיא יושנת איתכם אז תלכי על זה כל הלילה ואז את גם יושנת טוב יותר ,ככה אני עשיתי עם התאומים כי לא הייתה לי עזרה בכלל בלילה מבעלי ואני חושבת שרק בגיל שנתיים העברתי אותם לחדר שלהם דבר שלקח להם להתרגל אליו חודש בערך לי היה נוח אם לא נוח לך עם הרעיון שהיא תישן לצידכם אז מתחילת הערב את צריכה להרגיל אותה במיטה שלה בהצלחה

גל ישנה ונירדמת עם אבא- אבל לי ../images/Emo103.gif

אין תנאי לילה לשינה - אז אני משוטטת פה........ אחרי בדיקה של הימים האחרונים: היא מקבלת ציצי ואז עוברת לאבא- בלי לחץ של שעות, בערך בשעה תשע-עשר, והם שניהם במיטה שלנו! עד שהיא נירדמת לידו! הוא משתדל לא לנענע וכו´.....- עד כאן הכל טוב! כשאני מגיעה למיטהבשני הלילות האחרונים היא מתעוררת- "מריחה אותי"- אז החלטתי היום לא להגיע למיטה- ועכשיו אמצע הלילה! ואני "מחכה" לראות מתי היא תתעורר- וכמובן אתן/םשואלים למה אני לא ישנה ?! אז התשובה היא: שמרוב ה"לחץ" וההתרגשות שאולי היא תישן יותר מארבע שעות( בגילה המופלג- שנה וחמש כמעט) אני לא מצליחה להירדם! טוב מחר אני אתמוטט בעבודה! ואיתה! אבל העיקר שתישן! עד כאן העידכונים והתמיכה שלכן/ם עוזרת המון המון המון תודה!!!

למעלה