אין מכינים פפריקה מתוקה/חריפה

  • פותח הנושא otn
  • פורסם בתאריך

otn

New member
אין מכינים פפריקה מתוקה/חריפה

שלום,

יש לי 4 שיחים של פלפלים חריפים. חשבתי להכין מהם פפריקה חריפה.
איך עושים זאת?
ואיך עושים פפריקה מתוקה?
האם יש עוד אפשרויות לשימוש בכמות של פלפלים חריפים?
תודה.
 

שרי 55510

New member
פפריקה להכנה בבית:

מניחים על מגש גדול פילפלים אדומים קטנים מתוקים,
ומגש עם פלפלים קטנים אדומים-חריפים,
ומשאירים במרפסת-שמש,לכמה ימים לייבוש, ולאחר שיתייבשו היטב,טוחנים אותם.
&nbsp
 

TCHM

New member
4 שיחים זאת לא כמות ששווה מאמץ...

לדעתי ואני מגדל כמה סוגים מהחריפים ביותר...
קיטום, ייבוש, עיקור וטחינה במטחנת תבלינים של כמות כזאת לא שווה את
המאמץ.
מחיר פפריקה חריפה מסוג מעולה ומעוקרת הוא בסביבות 28 ש"ח ל-1 קג'
וזאת כמות עצומה.. זה המחיר גם לפפריקה מתוקה מסוג מעולה (צבע וטעם).

מכמות פרי של 4 שיחים כדאי להכין רוטב חריף או סחוג.
לשיקולך.
 
כבוגר בית ספר חקלאי אומר לך רק שזה אפשרי

שלום לך
עם שיח פלפל מקבל מים מטפטפים ברצף הוא יכול להני כמות גדולה .
פעם ביקרת בורד הגליל מסעדת בוקרים וראיתי שם כמה שיחי פלפל ליד ברז דולף והכמות אדירה.
אספר לך בעת שחתי הצבאי בחיפה היו ארבע שיחי פלפל חריף שגם גדלו ליד ברז דולף והיתה שם כמות פלפלים ענקית ,מה עשיתי לא אספר לך .
בקיצור כאחד שנולד בהודו ואוהב חריף ולך יש שיחי פלפל חריף מאוד אשמח עם תשלח לי זרעים במעטפה .
תודה מאיר כרמיאל
 

TCHM

New member
כתבתי "לא שווה"(כדאי) לא כתבתי "לא אפשרי".

וזה אכן לא כדאי וחבל על המאמץ.
 
שבת שלום לך

יש אפשרות מ4 השיחים להכין את הפפריקה החריפה.
שלב ראשון להשקות פעמים ביום את בשיחים ולהשאיר את הפלפלים בשיחה שהם אדומים אפשר לקטוף וליבש ככה בכל פעם ליבש את האדומים רצוי לאגד אותם ולקשור בחוט ולתלות אותם עד שיתיבוש לגמרי.
או פשוט לקנות פלפלים יבשים בחנות ככל שהם קטנים יותר הם חריפים יותר .
יש לקוטע את החלק הירוק ולשים במגש לפחות יום בשמש ואז לטחון.
אפשר לטחון במטחנת קפה .
יש לקנות פלפל גדול מתוק ובאותה השיטה לטחון אותם.
יש אפשרות לטחון במכונת בשר , אבל יש לשמן מידיי פעם .
בהצלחה מאיר כרמיאל
 

פוקסי99

New member
אני עושה כך

למרות שיש לי בגינה מספר שתילים של פלפל חריף אני לא חושב שאני מומחה לייבוש נכון של פלפל .לכן אני הולך לשוק נתניה לדוכן של תבלינים וקטניות בוחר מתוך שקי הפלפל החריף היבש את הפלפלים החריפים וכמו כן את הפלפלים המתוקים. יש לי מטחנת תבלינים מתפרקת כך שהראש ללא המנוע נכנס למדיח ואין מעבר ריחות בין הטחינות. מכניס את הפלפלים למטחנה וטוחן עם הגרעינים .
בפלפלים מהגינה אני משתמש לבישול ולהכנת סחוג.
 
למעלה