יש לי 4 שיחים של פלפלים חריפים. חשבתי להכין מהם פפריקה חריפה.
איך עושים זאת?
ואיך עושים פפריקה מתוקה?
האם יש עוד אפשרויות לשימוש בכמות של פלפלים חריפים?
תודה.
מניחים על מגש גדול פילפלים אדומים קטנים מתוקים,
ומגש עם פלפלים קטנים אדומים-חריפים,
ומשאירים במרפסת-שמש,לכמה ימים לייבוש, ולאחר שיתייבשו היטב,טוחנים אותם.
 
לדעתי ואני מגדל כמה סוגים מהחריפים ביותר...
קיטום, ייבוש, עיקור וטחינה במטחנת תבלינים של כמות כזאת לא שווה את
המאמץ.
מחיר פפריקה חריפה מסוג מעולה ומעוקרת הוא בסביבות 28 ש"ח ל-1 קג'
וזאת כמות עצומה.. זה המחיר גם לפפריקה מתוקה מסוג מעולה (צבע וטעם).
מכמות פרי של 4 שיחים כדאי להכין רוטב חריף או סחוג.
לשיקולך.
שלום לך
עם שיח פלפל מקבל מים מטפטפים ברצף הוא יכול להני כמות גדולה .
פעם ביקרת בורד הגליל מסעדת בוקרים וראיתי שם כמה שיחי פלפל ליד ברז דולף והכמות אדירה.
אספר לך בעת שחתי הצבאי בחיפה היו ארבע שיחי פלפל חריף שגם גדלו ליד ברז דולף והיתה שם כמות פלפלים ענקית ,מה עשיתי לא אספר לך .
בקיצור כאחד שנולד בהודו ואוהב חריף ולך יש שיחי פלפל חריף מאוד אשמח עם תשלח לי זרעים במעטפה .
תודה מאיר כרמיאל
יש אפשרות מ4 השיחים להכין את הפפריקה החריפה.
שלב ראשון להשקות פעמים ביום את בשיחים ולהשאיר את הפלפלים בשיחה שהם אדומים אפשר לקטוף וליבש ככה בכל פעם ליבש את האדומים רצוי לאגד אותם ולקשור בחוט ולתלות אותם עד שיתיבוש לגמרי.
או פשוט לקנות פלפלים יבשים בחנות ככל שהם קטנים יותר הם חריפים יותר .
יש לקוטע את החלק הירוק ולשים במגש לפחות יום בשמש ואז לטחון.
אפשר לטחון במטחנת קפה .
יש לקנות פלפל גדול מתוק ובאותה השיטה לטחון אותם.
יש אפשרות לטחון במכונת בשר , אבל יש לשמן מידיי פעם .
בהצלחה מאיר כרמיאל
למרות שיש לי בגינה מספר שתילים של פלפל חריף אני לא חושב שאני מומחה לייבוש נכון של פלפל .לכן אני הולך לשוק נתניה לדוכן של תבלינים וקטניות בוחר מתוך שקי הפלפל החריף היבש את הפלפלים החריפים וכמו כן את הפלפלים המתוקים. יש לי מטחנת תבלינים מתפרקת כך שהראש ללא המנוע נכנס למדיח ואין מעבר ריחות בין הטחינות. מכניס את הפלפלים למטחנה וטוחן עם הגרעינים .
בפלפלים מהגינה אני משתמש לבישול ולהכנת סחוג.