אין מספיק חלב??

avinusha

New member
אין מספיק חלב??

התינוקת שלי תיכף בת 4 חודשים, ניזונה מהנקה מלאה. ביומיים האחרונים קצת לא רגועה, יש פחות יציאות קקי, ואני חוששת אולי אין לי מספיק חלב והיא צריכה יותר. ניסיתי לשאוב בלילה כשעתיים לאחר שסיימתי הנקה איתה ויצא לי ממש מעט האם זה אינדיקציה למשהו? אני כמעט לא שואבת כלל. השאלה היא מה ניתן לעשות? אני רוצה להמשיך להניק אך מה מומלץ לעשות בשלב זה? , האם לשלב לה משהו נוסף להנקה? האם יש דרך להגדלת כמות החלב? תודה מראש, אורנית

כמות חלב

שלום אורנית,
קשה מהתאור שלך להבין האם באמת ירדה כמות החלב. צריך לדעת האם עולה מספיק במשקל, האם עושה מספיק פיפי. קקי זו לא האינדיקציה היחידה ובגיל כזה לעיתים יש פחות קקי. גם שאיבה היא לא אינדיקציה כי לתינוקת יש יכולת יניקה יעילה יותר משאיבה ולרוב היא מצליחה להוציא יותר מאשר בשאיבה.
במידה ואכן יש ירידה בכמות החלב ע״י שאיבות תכופות ניתן להגדיל את הייצור.
אני מציעה שתתייעצי עם יועצת הנקה ותשקלי את התינוקת ותפעלי לפיכך.
שיהיה בהצלחה.

avinusha

New member
בהמשך

תודה על התשובה, היא אכן עושה פיפי והחוסר רוגע הוא לקראת הערב. אם אשאב במהלך היום זה לא ירוקן לי מהר יותר לארוחה הבאה שלה? האם יש שיטות להגברת ייצור החלב בנוסף לשאיבות? שמעתי שיש כדורים האם הם מומלצים? תודה

המשך

בעיקרון שד ריק לגמרי מתמלא מהר יותר משד שהוא ריק חלקית, לכן אין בעיה עם שאיבות לאחר הנקה, זה יגביר את הגירוי ויגרום לייצור נוסף של חלב.
אפשר לקחת גם כדורי חילבה שמגבירים את ייצור החלב בשילוב עם הגברת שאיבות.
אני מציעה שתראי קודם אם היא עולה מספיק במשקל ואם יש צורך בכלל להגביר את הכמויות.
בהצלחה.

למעלה