אין סוף לחוצפה!!!

• פותח הנושא naja
  • פורסם בתאריך

naja

New member
אין סוף לחוצפה!!!

שמעו סיפור ממש מרגיז: אתמול הזעיקו אותי דחוף לגן ילדים שבאחריות אחת המועצות שאני עובד איתן. לטענתם הם מצאו ביצים של צפע בארגז החול. הגעתי למקום בטיסה למרות שלא היה לי ספק שלא מדובר בביצי צפע, אבל לא רציתי שהביצים יושמדו, ולהפתעתי גיליתי שבחור צעיר מב"ס סמוך שהיה במקום הציג את עצמו כמומחה לזוחלים(הוא גם כנראה מדריך טבע בב"ס-הוא מציג את עצמו כמורה לטבע למרות שלהערכתי הוא בוגר 4 שנות לימוד בקירוב...), קבע שמדובר בביצי צפע, לקח אותן ונעלם!!! דבר ראשון סרקתי את כל הגן כדי להרגיע את ההורים והגננות(ברור שלא מצאתי כלום) ואח"כ הרמתי אליו טלפון וביקשתי לקבל את הביצים לידי כדי לקבוע של איזו לטאה הן ולהרגיע את הרוחות(הביצים היו קבורות בארגז החול בעומק 20 ס"מ ולכן לא היה לי ספק שמדובר בביצי זיקית או חרדון). להפתעתי הבחור סרב!!!! הוא טען שהוא מומחה ומבין לזוחלים ואלו ביצי צפע והוא מדגיר אותן. לאחר שהסברתי לו שיש לי פה אחריות כבדה כלפי הגן וכלפי המועצה הוא הסכים שאני אגיע היום לקחת את הביצים. ומה אתם חושבים-5 ביצים של חרדון(אני יודע שהיו 6 ואין לי ספק שהוא פתח אחת ) 3 מהן פגועות קשה(מתות) ושתיים שאולי עוד יבקעו(אני לא מאמין אבל אני אדגיר אותן). את הביצים הטיפש הזה שם על מצע חול יבש חשופות לאור ובלחות של 30-40 מעלות. בקיצור כל הסיפור הזה ממש מרגיז אותי. ה"מומחה" הזה גרם לפאניקה מיותרת בגן ובנוסף אני רואה בו אחראי למותן של 6 הביצים. מה אתם אומרים?

1צחי

New member
חבל על האנרגיה

חבל על האנרגיה העולם מלא במטומטמים,תבהיר למעורבים מה קורה ותחייב אותם בתשלום ואת השאר כבר הם יעשו-או שלא.

naja

New member
את זה אני יודע מזמן...

זה שהעולם מלא מטומטמים ושרלטנים אני יודע מזמן. אבל זה שלא מעט מהם קשורים לחינוך ילדים בקשר כזה או אחר-זה כל פעם מרגיז אותי מחדש. בכל מקרה את התשלום המגיע לי אני אקבל וזה ממש לא מטריד אותי......

1צחי

New member
תשלום

הכוונה שברגע שכואב הכיס אז דברים משתנים ובמקרה הזה אולי לא יקראו לו יותר!!!

naja

New member
פספסת פה משהו....

אני הלוכד שהמועצה הזמינה. הוא בסה"כ בחור טיפש ומתלהב שכנראה מועסק בבית הספר הסמוך והוא "עזר" להם ללא תשלום. הוא ניסה להיות גיבור ו"להציל" אותם ולכן הוא טען שמדובר בביצי צפע אבל כאשר הוא הבין שהזמינו אותי הוא עשה הכל בשביל להכשיל אותי בעבודתי כדי שאני לא יוציא אותו קטן. בכל מקרה מחר אני אגיש דיווח מלא למועצה ההיא בנושא ואני אדאג להסביר להם את חלקו של "המומחה" בפרשה.

פנה לרשות הטבע והגנים

על פניו, נראה שהצעיר הנ"ל לא מוסמך להתעסק בנושאים אלו ואני מציע לדווח את פרטיו לרשות שיהיו מודעים לכך (הפעם זה חרדון, פעם הבאה מן הסתם ייגרם נזק גם למינים מוגנים).

naja

New member
מנסיון שלי עם הרשות....

הם לא ממש מתרגשים מדיווחים כאלה ואין להם כ"כ מה לעשות בנידון. אין להם מספיק כוח אדם לטפל בכל בעיה שצצה ולכן פניות מהסוג הזה לא יעילות.

יש חשיבות לדיווח גם על פעילות הרשות

בפורום שמירת טבע, אחד מהדברים שאנו מנסים לעשות זה מעין מעקב על פעילות הרשות עצמה, וביקורת על פעולותיה במטרה להביא לשינוי המצב הקיים. לא את הכל ניתן לייחס למגבלות כח אדם בלבד.

naja

New member
מסכים איתך בהחלט אבל....

אחד הדברים שלדעתי הכי פחות מעניינים את הרשות זה זוחלים!!! וגם אם כן היה מעניין אותם קשה לי להאמין שהיה להם מה לעשות עם הטיפש ההוא. הריי הביצים כבר לא אצלו אז מה ניתן לעשות לו?. אם הוא לא היה מוכן למסור לי את הביצים הייתי מערב את הרשות. בכל מקרה נתת לי רעיון לדיון מעניין שאני אפתח בפורום שלך היום.

למעלה