אין עולם מושלם !!!!!

תומילי

New member
אין עולם מושלם !!!!!

מתנצלת מראש אם אשמע צינית אבל מוכרחה להגיב על מודעות הפחד והחרדות לגבי חד הוריות שקראתי בימים האחרונים. הסתכלו סביבכן בנות והגידו לי האם ראיתן עולם מושלם ומאושר כמו באגדות??? דימוי עצמי של ילד ואדם מבוגר לא נקבעים רק ע"י ההרכב הפיזי של משפחתו. אני עוסקת בחינוך כבר שנים רבות ורואה ילדים שבאים ממשפחות שכולנו אולי היינו רוצות " אבא אמא כלב חתול ציפור וכו"והילד עם דימוי עצמי נמוך, לא מתפקד, מציקים לו, עצוב לו,לא בא לו ללמוד, משתמש בסמים כדי להפוך את עולמו יפה יותר........... אני מתענינת רבות אצל המורה של תום איך הוא בקבוצת הילדים, האם מציקים לו וכו - ואני שומעת רק דברים טובים.בעקבות מה שקראתי כאן לאחרונה שאלתי אותו היום האם מציקים לו על כך שאין לו אבא ואמר לי שלא, אבל מתענינים איך זה יכול להיות. והוא עונה ומסביר מה שיודע ויכול. לא נוכל להבטיח לילדנו חממה כי העולם איננו כזה, לא נוכל לעטוף אותם בצמר גפן כי זה יעיק עליהם, לא נוכל להגן עליהם מכל ילד מציקן וכו. אבל אם ניתן להם הרבה אהבה, גבולות, צחוק,תמיכה,נדאג שתהיה להם סביבה תומכת - הסבירות היא שהילד יגדל באופן בריא.מישהי אמרה כאן שהיום משפחה חד הורית (מבחירה ו/או שלא)איננה חריגה, בנים/ות יחידים יש רבים ( עליה מרוסיה) כלומר ילדינו אינם חריגים באופן קיצוני.את מקום האב אפשר למלא בתוכן ולא במסכנות.ילדים שיש להם חיים דפוקים באים מכל סוגי המשפחות לאו דווקא מחד הוריות. כדי להחליט לעשות ילד לבד צריך להיות שלם שכרגע זה מה שאני רוצה או יכולה מעצם הנסיבות ואעשה הכל כדי לתת לילד שלי את החיים הטובים ביותר שאני יכולה. לכל המתלבטות הפוחדות אני אומרת הסתכלנה סביבכן תבדקו את חברת הילדים שיש בסביבתכן ותראו ש"משפחה מושלמת" היא לא בהכרח מתכון לילד מאושר.הפחדים הם לגיטמיים - קשה להתמודד עם הכל לבד, הקושי הכלכלי ועוד,אבל התשובות שתתנו לילדכם הן אותן התשובות שנתתן לעצמכן כשהחלטתן לעשות ילד לבד. השלמות שלך היא השלמות של ילדך - לא תרחמי על עצמך=לא תרחמי עליו. יש עוד המון מה להגיד אבל שבת באה ודורשת את שלה ... שבת שלום רעיה

diruli

New member
לא צריכה להתנצל - הכל נכון ../images/Emo57.gif

כל מה שכתבת אמת לאמיתה. את לא צריכה להתנצל על כלום. וסכמת זאת בצורה הכי נכונה וברורה שיש "השלמות שלך היא השלמות של ילדך" ולטעמי בזה מסתכם הכל. ועושה רושם שיש לך, כמו שכתבת גם, עוד המון מה להגיד. אנא שתפי אותנו. תודה ושבת טובה ומחוחייכת

TWEETY =^.^=

New member
פחדים אינם נשלטים על ידי ההגיון

אני מסכימה שמאוד קשה למצוא כיום משפחה מושלמת של אבא-אמא-ילד-
-
-
ואת ה
שכחת
. אבל מה לעשות, איננו חיים על אי בודד אלא בחברה שבה המשפחה ממודל זה היא עדין הרוב ולכן מאוד לגיטימי שפוחדים לעשות את הצעד הזה. הפחד הוא מהדברים הפחות נשלטים של חיינו, והוא לא תמיד תואם את ההגיון והשכל הישר ולראיה אני יכולה לספר, שאני מתה מפחד מהחושך, מה אני לא יודעת שאין מכשפות? ושאבוללה לא מתחבא לי מתחת למיטה?, אני בהחלט יודעת שזה בולשיט, ויחד עם זאת ממשיכה לפחד. העניין הוא מה אנחנו עושים עם הפחד - האם אנחנו נותנים לא להשתלט עלינו ולקבוע את אורח חיינו??? או שאנחנו הולכים עם הפחד וזו הגדולה לדעתי. אז אני מאוד מבינה את המפחדות והמתלבטות, ואני ממש לא חושבת שיש אחת מאיתנו שהגיעה להחלטה כזו גורלית ולא עברה וביכרה את מדרגת הפחד, ולכן זה לגיטימי ואפשר להבין את המניע לפחד. יחד עם זאת, אני מאמינה שלא הפחד ימנע מאיתנו להגשים את הכמיהה הכה חזקה של להיות אמא. ונכון שרק השלמות שלנו, והבסיס האיתן שניתן לצאצאנו, יעזור להם לגדול באופן בריא ויציב, אם כי אני עדין מאמינה שאפוא שהוא, תהיה איזו שהיא צלקת נפשית.מה שבהחלט לא ימנע בעדי מלהביא צאצא בדרך זו, אבל ינחה אותי בחינוך ובהקנית הערכים במטרה להגיע למינמום פגיעה ולעידונה.

תומילי

New member
לטוויטי

את צודקת שהפחדים הם לגיטימיים. אבל בכל זאת אני חושבת ואני מקבלת חיזוקים מנשים שיש להן כבר ילדים בדרך הזאת שהפחדים מתגמדים כשיש ילד. לא שאין חששות ופחד מהעתיד אבל אני מרגישה וחושבת ממה שאני קוראת כאן שאישה שבוחרת לעשות צעד כזה ( וגם מי שבלית ברירה נשארת לבד)תמצא את הכוחות להתמודד עם הענין.כשאת מטופלת בילד הכח שאת מגלה שיש בך הוא עצום. אני אמנם חיה במקום מוגן מבחינה כלכלית וחברתית, אז זה מאד עוזר. בקצור - אני ממליצה בחום למרות הפחדים והחששות. זה בהחלט אפשרי!!! רעיה

מתה מפחד מתמקדת על המפחיד ביותר...../images/Emo66.gif

עוד על פחדים ועל התגברויות... להזכירכן, אני חד הורית לגוזל בן כשלוש וחצי, ושוקלת הורות לילדה הבאה (בת, שמעתן?) עם בחור הומוסקסואל שהכרתי. דיברתי עם כל העולם, שמעתי המון דעות, אזהרות, תמיכות וזה. בשבוע שעבר מתתי מפחד, ובטח קראתן את רשימת הפלוסים והמינוסים... היום אני כבר די ממוקדת על מה שבאמת מפחיד אותי:
איך זה להיות דו-הורית ?
אני רגילה להיות חד-הורית, טוב לי ונוח לי. אבל - אני מאמינה שיש יתרון באבא ברקע. אני מאמינה שהבחור יהיה אבא נהדר. קשה לי הרעיון של הורות משותפת. אני פוחדת לסמוך על מישהו אחר, בוודאי בכל הנוגע לילדים. (כנראה שבאמת אני לא במקרה חד-הורית...) אחרי שדיברתי עם שאר העולם, דיברתי על זה עם המיועד. הוא נ ד ה ם מזה שאני מדברת על זה עם כל העולם ולא איתו. הוא צודק... דיברנו ודיברנו ודיברנו, הסכמנו על הרבה דברים ולא הסכמנו על חלק אחר, אבל שום דבר נורא עוד לא קרה... בקיצור - החלטנו ללכת על זה. אז מה, מסלקים אותי לפורום אחר? משהו כמו - דו-הוריות-חצי-חד-מיניות? מבקשת רשות להישאר
עוד דבר - אני יודעת שזו החלטה די הפוכה למקובל בפורום שלנו, אז ממש אל תקחו דוגמה אישית - אני מגדלת את הראשון לבד, זה כיף, זה סבבה, הילד מבסוט ומאושר, מומלץ בחום...

תומילי

New member
לכי על זה !!

אם הבחור הוא בן אדם טוב ומוכן להיות חלק מחיי ילדך - ל כ י ע ל ז ה !! הרי זה הכי חשוב שיאהבו את הילד ויהיו מוכנים לתת לו ולספק לו את צרכיו. מה חשוב אם הוא לא אבא במשרה מלאה!? בעיני החשוב מכל שיהיה מוקף באנשים שהוא חשוב להם ומוכנים לתת מעצמם בשבילו. את בטח בקטגוריה הזאת, ואם יש לך גם מישהו שמוכן לחלוק זאת איתך - זה נהדר. לא תהיו משפחה רגילה אבל שימי ------------------ על כל העולם!! שבוע טוב רעיה

TWEETY =^.^=

New member
../images/Emo123.gif תגידי,,,,,,,,התחלקת על הקופסא??

או שקפא לך המח????? אנחנו לא מסלקים אף אחד
ואין דבר כזה - "החלטה מקובלת בפורום"
כל אחד ואחת אחראי/ת להחלטותיו/ה,,,ואין דבר כזה - החלטות גורפות. מה שלא תחליטי ולאיזה כיוון שלא תלכי, תמיד נאחל לך מזל טוב מכל ה
הבחירה של כל אחת מאיתנו היא אישית וליגיטמית ביותר. כמו שלגיטימי להסכים עם הדרך שלך או שלא להסכים. אני שמחה ששיתפת אותנו בהתלבטויות שלך, ושמחה ששיתפת אותנו בהחלטות שלך ועוד יותר אשמח שתשתפי אותנו במהלך כל התהליך. ואני באמת מאחלת לך לבנך ולבתך העתידית המון המון אושר וכייפפפפ בחיים.
אגב,,,,,אני יודעת שאת משלנו, אז רק אם תגלי לי מה הכינוי שלך האמיתי, אני ארשה לך להשאר

diruli

New member
מזל טוב!!! ../images/Emo57.gif

מזל טוב על ההחלטה, בהצלחה לדרך בה החלטת ללכת. נשמע מדבריך שאת עושה את הדבר שהכי טוב לך. אשמח להמשיך לקרוא מהגיגיך, מעשיך, הצלחותיך ו....כן גם על קשייך. שבוע מחוייך לך דינה

תודה !

אהלן לכולן, תודה על התמיכה והסימפטיה. כן, אני אלך על זה, וכן - אמשיך לשתף אתכן בכל שלב... אכן, פורום מקסים! להת´ כבר-לא-כל-כך-פוחדת ולטוויטי- הבעיה היא שאני אף פעם לא זוכרת את בסיסמא שלי, אז כבר הייתי: ענת-ענת מתה-מפחד עדיין פוחדת...

betya

New member
לעדיין פוחדת ../images/Emo49.gif והמון ../images/Emo50.gif

נראה לי שחשוב ביותר זה לנסות ולסגור עם המיועד את כל הקצוות האפשריים (עד כמה שניתן) ואפילו לחשוב על תסריטים פחות מוצלחים, לא מתוך פסימיות, אבל כדי שהדברים יהיו ברורים לשניכם, ו"חוזה" שכזה בין אם הוא כתוב ובין בע"פ, מיועד כדי לפתור בעיות שאולי תתעוררנה. גם אני מאוד התלבטתי במהלך מס´ חדשים האם לעשות את זה לבד, או עם שותף ברקע, החלטתי ללכת על הלבד, פשוט משום שלא מצאתי שותף מתאים, והזמן רץץץץץץץץץץץץץץץץץץץץ. אז אני לא מאמינה שבשל כך אני יותר מקובלת בפורום
, ממה שהבנתי טוויטילה שלנו מחבקת את כולם ללא קשר למין, דת, גזע, אורח חיים, והחלטות אישיות. וכך גם אני שולחת לך
. ב ה צ ל ח ה, אני אשמח לשמוע ממך בעתיד. אגב, סיפור קטן: ידיד שלי התחתן עם אלמנה שבאה עם ילד, במהלך הנישואים נולדה להם בת, ידידי זה אימץ רישמית גם את הבן, היום הם גרושים והידיד משמש אב בדימוס לשניהם ללא הבדל, כולל מזונות והכל - חומר למחשבה. שבוע טוב לכולם

למעלה