אין עונה.

ron sealad

New member
אין עונה.

במהלך החודש וחצי האחרון הייתי בשתי חברות לראיון עבודה עבור משרת פיתוח. חברה ראשונה - לאחר ראיון מקצועי עם ראש הצוות, נתבקשתי להגיע לבחינה. המראיין ביקש שאגיע למבחן כמה שיותר מהר כי הוא צריך להגיע להחלטה. עשיתי את המבחן. לאחר שבוע , התקשרתי לשאול מה קורה. ראש הצוות אמר לי כי עברתי את המבחן בהצלחה וכי אני אחד המועמדים המובילים. בנוסף לזאת הוא אמר שבעוד שבוע יתקיים סבב שיחה נוסף למועמדים שעברו את המבחן. התקשרתי לאחר שבוע. אמר - "כולם נמצאים בחופשה לרגל החג". לאחר סוכות התקשרתי. ראש הצוות אומר לי שאין לו תשובה - שאלתי אם יש לו הערכה של זמן לגבי תשובה - הוא עונה לי שאין. בנוסף הוא אומר - "אתה רוצה שאני אתן לך תשובה שלילית? אם אתה רוצה תשובה עכשיו, אז אני אתן לך תשובה שלילית." בקיצור, חודש וחצי החברה הזאת הופכת לי את המעיים ועדיין אין לי תשובה וכיוון. חברה שנייה שהייתי לפני שבועיים, הבטיחו תשובה תוך שבוע. גם מהם, אין זכר להתייחסות. מבין השורות, ברור לי, שבסופו של דבר, הסיכוי לקבל את העבודה, קלוש. למה הם מתנהגים בצורה הזו? הרי השקעתי מאמץ בתהליך ואני זכאי לקבל לפחות, תשובה.

mandana1

New member
רון אל תיקח ללב

רון אל תיקח ללב זה פשוט שוק של מעסיקים אז מעסיקים מרשים לעצמם את הכל בחברה שאני עובדת בה משנים לנו את נוהלי ותנאי העבודה באופן חד צדדי כל שני וחמישי וכמובן לרעתנו הם מקצצים לנו בשיטת הסלמי כל פעם פרוסה דקה נוספת כי יודעים שאף אחד לא יעזוב במצב הנוכחי. באשר לתשובות אני מכירה את זה מהתקופה שחיפשתי עבודה הייתי נוסעת למקום עבודה לשניים או שלושה ראיונות ובסוף לא היו מודיעים לי כלום או מודיעים לי במכתב תשובה שלילית לאחר מספר שבועות ארוכים. אבל לא לעולם חוסן ויום יבוא והמצב יתהפך והעובדים יהוו כוח שאי אפשר לזלזל בו. ורק לידיעתך יש היום כל כך הרבה אנשים שמוכנים לעבוד שאפילו מי שרוצה להיות נחמד מתקשה בכך אני עובדת בחברת הדרכה שעושה מיונים למועמדים- פרסמנו מודעה לתפקיד של מנהל תפעול ותוך שעה קיבלנו קרוב ל400 קורות חיים. אז כמובן שאנחנו לא יכולים להתקשר לכולם או לדבר עם כולם. בינתים בהצלחה בחיפוש העבודה.

ron sealad

New member
תודה על התשובה ואני שמח לשמוע

שמצאת עבודה. אני לא בטוח שהבעיה היא בעיה של זמן כביכול של החברה לענות לכל הפונים. כבר הייתי אצלם פעמיים + טלפונים והם דווקא השקיעו פרק זמן דיי נכבד בענייני סרק.

siv30

New member
../images/Emo23.gif מנצלים את המצב בשוק

במצב הזה עדיף לא לפתח ציפיות ולתת לזמן לעשות את שלו מתוך הנחה שלא קיבלת את התפקיד. אם קיבלת יש לך הפתעה נעימה ואם לא לפחות המשכת לחפש ולא בזבזת את זמנך בהמתנה.

ron sealad

New member
תודה על ההמלצה.

קשה לא לפתח ציפיות לאחר שכבר אומרים לך שרק חסרה העט לחתום על חוזה. אני מבין שהמצב בשוק קשה, אבל משום מה, החברות שהיתי עמן בקשר, דאגו לפתח ציפיות.

מבין ומיזדהה

כאשר חיפשתי עבודה, לא האמנתי עד כמה אפשר להתיחס בצורה גרועה למרואינים. אין מה לעשות. רוב המראינים לא מבינים כמה זה חשוב למובטל. הם לא יודעים איך כל ראיון מהוה תקוה לחזרה לעבודה ויציאה מהסטטוס של מובטל. תנסה לא להתיאש, ולקבל את העובדה, שזה המצב. תמשיך ללכת לראיונות, למרות, שזה באמת יכול לתסכל. אותי מספר מקומות משכו מס' חודשים מהשיחה הראשונה עד לשלב השני או השלישי. חברה אחת, שהיגעתי בה לשלב הסופי, והיו צריכים לבחור ביני לבין מועמד נוסף, לא טרחה להודיע לי, שהמועמד השני נבחר (התקשרתי אליהם, והם אמרו לי שכבר לפני שבוע הם החליטו על המועמד השני). חברה אחרת משכה אותי חודש וחצי וכל פעם הסבירו לי, שהייתי מס' 1 מבחינתם, אבל עובד לשעבר אצלם פוטר מהמקום, שאליו הוא עבר, והם מנסים לבדוק את האפשרות להחזיר אותו. כל פעם אמרו לי שבעוד יומיים מקסימום שלושה ימים יוחלט אם הוא או אני נעבוד. הסיפור נמשך מעל חודש, ובסוף הוחלט, שהוא יעבוד. חברה שלישית העבירה אותי מבחן + 3 ראיונות. במשך הזמן הם הראו התלהבות, ואמרו לי שרוב הסיכויים הם שאני אבחר. לאחר הראיון האחרון הודיעו לי בע"פ, שאני נבחרתי ובגלל ביוקרטיה, זה ייקח שבוע עד, שיקראו לי לחתום על חוזה. לאחר שבוע אמרו לי שהמנכ"ל בחו"ל, לכן זה ייקח עוד מספר ימים. לאחר מספר ימים, אמרו לי שחסרה חתימה של מנהל, שבמילואים. לאחר כשבוע התקשרתי עוד פעם, ושאלתי אם זה עדיין רלוונטי. נאמר לי שזה מאד רלוונטי. הם היתקשרו אלי עוד מספר פעמים מיוזמתם, כדי לוודא שלא חתמתי עם חברה אחרת. לאחר מספר טלפונים, שבהם ווידאו שאני זמין, ואמרו לי שהם רוצים אותי וממש תוך מספר ימים, זה ייסגר בקטע הביוקראטי, ובקשו שאני לא יסגור במקום אחר, הם נעלמו לי, ולא דברו איתי יותר. עד היום אין לי מושג מה היה הסיפור שלהם. בסופו של דבר מצאתי עבודה בחברה, שחשבתי, שגם היא ירדה ממני. לקח לחברה 3 חודשים לסגור איתי חוזה. האמת, שחשבתי, שגם הם לא מעונינים, אבל הופתעתי כאשר הם טלפנו אלי חודש וחצי לאחר הראיון האחרון, שעברתי שם.

ron sealad

New member
מחריד.

בסך הכל למרות שזה נראה בלתי אפשרי, עודדת אותי. מעניין אם יש קשר בין צורת תהליך הקליטה לבין איך שהחברה נראית לאחר הקבלה לעבודה, אבל קודם צריך להגיע לזה. תודה.

mrona

New member
כ-ל כ-ך אמיתי

חובב, זה כל כך מתאים לסיפורים שלי יש. רובם ככולם מעצבנים, מעליבים, ולא מובנים כמו שלך. ההרגשה היא מזעזעת, ולעבור את זה כל כך הרבה פעמים כמוני... אתה לא מתרגל, אתה לא נהיה כהה, אני נשברתי כל פעם מחדש ומשהו בפנים נהרס ויקח לו הרבה זמן להשתקם. (בלי מלודרמה - ככה באמת אני מרגישה). אני רוצה להזכיר לכם עוד משהו שצריך לקחת בחשבון: הרבה מאוד משרות שנפתחות בסוף לא ממומשות בכלל. קרה לי המון פעמים שכבר רצו לסגור איתי ופתאום התנאים השתנו: הוחלט לקפיא גיוסים, הוחלט לפטר 20% מהעובדים, הוחלף מנכ"ל וכל ההחלטות בטלות, העיסקה נפלה ואין צורך בכ"א, העיסקה השתנתה וצריך כ"א שונה... לפעמים אין אפילו צורך אמיתי, אבל חברות ממשיכות לראיין. כאילו שאנשים צריכים להראות עסוקים במשהו, אז הם מראינים, אבל אף אחד לא באמת יאשר להם לגייס עובד חדש. זה באמת לא יואמן!

pixiER

New member
זה המצב...

הייתי במספר ראיונות בזמן האחרון, כל ראיון כזה נוטע מחדש את התקווה, ואחרי הראיון, כיוון שאני לא מסוג האנשים שיתקשרו לשאול מה קורה, פשוט לא שומעים מהם יותר... מחברה אחת בלבד, טרחו לשלוח לי מייל... (וכתבו בו כי כרגע אין משרה ההולמת את כישורי, כרגיל במכתבים מסוג זה, בדיעבד הסתבר לי שהם ריאיינו המון אנשים, אבל כיוון שהתהליך לקח כל כך הרבה זמן, מנהל הקבוצה שחיפש עוד איש, פשוט החליט להצתמצם, ולעבוד עם צוות של 4 במקום 5...
) בקיצור, זה לא אישי אליך...

inbal76

New member
חלק מהמעסיקים היום הם

פשוט נבלות ביחס שלהם למועמדים (ולפעמים גם לעובדים). כנראה העובדה שמאות אנשים פונים אליהם מעלה להם את השתן לראש, וזה גורם להם לשכוח שמדובר בבני אדם.

mrona

New member
מחשבה - דעתכם

מסכת ההשפלות היא באמת נוראית. חשבתי לנסח מכתב חתום על ידינו, ולשלוח אותו למנכלים של כל החברות הגדולות בארץ (+ עותק לתקשורת), שבו אנחנו מתארים את הזילות בבני אדם, ושמצבינו הופך באמת מחריד כשאנשים מאבדים רגישות מינימלית לאדם וכבודו, ולא פחות חשוב - שוכחים שהחיים הם מעגל, היום אנחנו למטה, אבל כל אחד מהם מרחק הזהרת רווח אחת מלהיות בדיוק באותו המקום. מה דעתכם?

לא נעים לי להודות, אבל אני לא חושב

שזה יעזור. אני מצטער, שאני מדבר בפורום על מה שהיה לפני 3 שנים (תקופת הבועה הגדולה), אבל לי זכור באותם ימים, שהיתה התנהגות גועלית של חלק מהעובדים. בראיונות עבודה העובדים היו מראינים את המנהלים. אני זוכר, שעבדתי בחברת סטארט אפ, שנסתה לגייס עובדים חדשים. חלק מהמועמדים הגיעו לקטנוניות מדהימה בחוזה עבודה ודרישות מדהימות. היו מועמדים, שהציעו להם 24000 ש"ח + רכב + קרן השתלמות והם דרשו גם לקבל ארוחת צהרים על חשבון העבודה. כניראה שזה האופי שלנו (המין האנושי או העם הישראלי). חלק גדול מאיתנו מרגיש את הכח, ומנצל אותו לרעה.

mrona

New member
ההבדל

יש הבדל גדול בין לנהל משא ומתן בתנאים מסוימים לבין התנהגות מזלזלת ומשפילה.

אני חייב לציין לטובה את חברת schema

שלמרות שכל הקשר שלי איתם התמצה בשליחת קו"ח באי-מייל, קיבלתי מהם מכתב (פיזי) על נייר מכתבים מהודר ובו כתבו בנימוס שאין להם כרגע משרות פנויות להציע לי.

למעלה