אין על מרק חם בחורף

דנהZ

New member
אין על מרק חם בחורף

אצלי במקרר יש עכשיו 3 מרקים שונים. כל אחד והמרק שהוא אוהב.
אצלנו המרק הוא המאכל האולטימטיבי של החורף - למרות שאפשר לאכול גם מרק קר.
איזה מרק אוהבים - מרקי ירקות? נזידים סמיכים?
מכינים לבד (או האישה/בעל), או משקית?
מוסיפים שקדי מרק? קרוטונים?
אוכלים מרק גם בקיץ או רק בחורף?
אוכלים מרק קר?
 

אספרסו2

New member
זה טעים ונפוץ גם בגרמניה

2 בצלים,2 גבעולי סלרי,חותכים לקוביות,מטגנים קלות בשמן זית,מוסיפים בערך ק"ג של
אפונה יבשה,מערבבים ואז מכסים במים,מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה בערך שעה וחצי,ממליחים ומפלפלים מעט,אז חותכים נקניקיות,אצלנו ווינר,לפרוסות עבות ומוסיפים לבישול נוסף של חצי שעה. תוך כדי חותכים לפרוסות שני קבנוסים בריאים ומטגנים אותם קלות במעט שומן אווז.
המרק מוכן,מוזגים לקערות הגשה ומעטרים בקבנוסים.
 

אספרסו2

New member
את יכולה פשוט

לוותר על המרכיב הבשרי,לפרוס בצלים לטבעות,להשחים אותם בטיגון קל
עד להזהבתם ואז להוסיף אותם על קערות המרק בעת ההגשה.
 

קר ברוס

New member
מרק גריסים ...

&nbsp
היחיד שהקטנה שלי מוכנה לאכול.
מחר היא אצל אמא שלה,
אז אני שוקל ללכת על מרק כתום חריף ...
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

noma10

New member
הי דנה, אוהבים מאוד מרק חם ובעיקר בחורף

מכינה לעתים כמה סוגים ליומיים שלושה. אוהבים הכל.. לאחרונה ..מרק גריסים, כתומים, עדשים, מרק עוף ומרק בצל. וכמעט שכחתי מרק עגבניות עם נוקליצה.. בצקניות. תלוי בסוג המרק בדרכ שקדי מרק.. או קרוטונים.. אני משתדלת בלי שקדי מרק.. זה ממכר חחח.
 

גדעון היחידי

New member
מנהל
אין כמו מרק
אני לא בררן גדול במרקים. אוהב הכל ולמה ?
בנעורי לא הייתה הפרנסה מצויה. אמי ז"ל הייתה הולכת לקצב מביאה כנפיים ומהירקן, מכל הבא ליד.
וכך כל השבוע היינו אוכלים מרק אחר(שונה כאילו :)
ביום ששי היה מרק עוף זך עם אטריות.
בשבת תוספת של תפו"א
ביום ראשון, גריסים.
ביום שני, עדשים
בשלישי, שעועית (בובלך)
ברביעי, קישואים
בחמישי, אורז.
היום למשל באתי הביתה מוקדם ומה עושים בחצי שעה פנאי ? מרק כמובן
ממה? כמו ההוא שעשה לביבות מכדור ברזל.
הוצאתי מהמקרר,כל מה שהיה. 3 בטטות,עגבניה, גזר,בצל, פטרוזיליה, סלרי, חצי חב' של לקט ירקות קפואים למרק,
חתכתי את הבצל, גרדתי את הגזר בפומפיה וטיגנטי אותם עד שהתשתית הפכה לכתום, הוספתי את כל הירקות. כף מרק עוף של ויטה. ובישלתי כמעט שעה.
אשתי באה מהדיאליזה והתעלפה רק מהריח.
תנסו.
גידי
 

דנהZ

New member
גם אצלי לרוב 2/3 סוגי מרקים במקרר

לגבי השקדי מרק - אחיין שלי בין השלוש מהדלת שואל את חמותי, אם יש שקדי...
ואוכל את המרק במזלג כדי לדוג אותם. עד שגיסי תופס אותו
 

1precious1

New member
מרק

ששואלים את הילדים שלי מה המרק הכי טעים להם, הם עונים ללא היסוס "המרק של סבתא"
והכי מצחיק שמדובר על מרק עוף אשכנזי פולני הכי פשוט שיש, כזה שמסננים ממנו את האמא של הדברים בכדי שיהיה "צלול" והם מוסיפים רק פסטה ושקדי מרק (רק של אוסם ורק הקלאסי).

בבית המרק הכי סטנדרטי גם כן הוא מרק עוף (עם ירקות) שאותו זוגתי ואני אוכלים עם הקישקושים והילדים אוכלים כאמור מסונן.
אני הבשלן של המרק הזה.

זוגתי מכינה את המרקים המורכבים או המיוחדים יותר, מרק עדשים ובטטה, מרק אפונה, מינסטרונה ועד רמת הנזיד עם ירקות השוטרש וחתיכות הבקר.

לעולם לא נשתמש באבקות מרק מוכנים מראש גם לא לטיבול.

אף פעם לא אכלתי מרק קר וגם אין לי מטרה כזו, אצלי מושרש שמרק זה משהו חם.

פנטזיית המרק האולטמטיבית שלי היא מרק/נזיד סמיך כזה בתוך הבפנוכו של הקריספ של לחם שחור.
 

דנהZ

New member
שנים לא אכלתי מרק בתוך לחם.

ומעדיפה לא לחזור לזה. זכמו שאמרת פנטזיה... שהורסת את כל הדיאטה.
 
למעלה