אין פה דו שיח בין חרשים

eee60

New member
אחלה.שהקבוצה השניה תשמיעה

את קולה.להפסיק את האימצים לא צריך אבל לקבוע הנחיות חדשות מיטיבות כן.צריך לעשות סדר בתחום.

KallaGLP

New member
עד כדי כך פשוט.

ואת יודעת מה? יכולתי להגיד שמה אכפת לי אם יימשכו האימוצים או לא? לי אין יותר כוונה לאמץ, הילדה שלי כבר גדולה וכולם יכולים לראות עד כמה היא בסדר. מה אכפת לי מכל זה? אבל כואב לי הלב על כל הילדים המושמצים ללא הרף בצורה מכוערת. אני בעד מאבק, אבל מאבק הוגן, שאינו שופך את התינוק מהמים. בהחלט יש כאן שיח חרשים, כי שוב יש כאן התייחסות שאינה באמת משקפת הבנה של מהות הטענות נגד אריאנה.

eee60

New member
אין פה דו שיח בין חרשים

ישנם 2 קבוצות :1 אלה שנפגעו מהתיסמונת המדוברת.זועקים את זעקתם לנוכח מחדלי המדינה העמותות והרופאים מטעם.רוצים תקציבים מהמדינה כדי שתשתתף ותעזור בעלויות.אריאנה מובילה את המאבק הזה .ולפי סטטיסטיקות כ50% ילדים סובלים מזה
2 קבוצה שניה.שהמאבק הזה אינו מתאים להם.שכן ילדם הוא בר מזל ואינו סובל מה תסמונת.לכן לא מתאים להם שיכפישו את ילדם
ותיהיה סטיגמה.
ומה שברור שקולם של הקבוצה הראשונה תישמע.שכן האנשים סובלים מאוד וחייהם "התחרבנו" לא לילד הזה ציפו יחתמו במשך השנים.אין ספק שזו טרגדיה שקרתה בגלל בצע כסף של הגורמים המעורבים ובריחת המדינה מאחריות.נקודה

יסמין@

New member
אין

מחקרים וסטטיסטיקות בנוגע למספר הילדים/ות עם תסמונת אלכוהול עוברי בישראל. פשוט אין. לכן זה לא 50% ולא אחוז אחר. עדיין לא ידוע.

eee60

New member
העמותות יודעות.....

ברור שלא ינדבו פרטים....
בקבוצה של אריאנה יש מספיק הורים שנפגעו(לא יודעת כמה אני לא שם).נאמר שזה לא אחוז זניח
תראי בפורום זה כותבים מעט מאוד.נאמר בערכה גסה שיש לפחות 1500-2000 אימןצ י חול.(טף כותבים שהם לבדם אחראים על יותר מ1000)
כמה כותבים או כתבו בעבר.100.לכן לא ניתן להעריך על פי פורום זה את המצב האמיתי.

KallaGLP

New member
העמותות לא יודעות. מאיפה שידעו?

חלקן כבר לא קיימות והנותרות - לא מתעניינות בכלל.

KallaGLP

New member
ואגב, זה גם לא תפקיד העמותות.

זה תפקיד של משרד הבריאות/הרווחה. העמותות אינן גוף מקצועי לטיפול בלקויות ילדים, הן צריכות להתמקד בניהול תהליך האימוץ (כולל לעשות בצורה הוגנת ומקצועית את הבדיקות הרפואיות של טרום האימוץ). אחר כך הטיפול צריך לעבור לגופים שזה אמור להיות תחום הידע והאחריות שלהם.

eee60

New member
העמותה מחויבת לשלוח דיווח

בשנתיים. הראשונות.פרט לכך זה אמור לעניין אותם ואת המדינה מצבם הבריאותי של הילדים.אבל זה באמת לא מעניין קיבלו את הכסף וזהו.

KallaGLP

New member
שנתיים ראשונות זה כלום.

מעקב רציני הוא מעקב לאורך שנים. אגב, לא הייתי רוצה מעקב של העמותה אחרי חיי וחיי הילד שלי לאורך שנים. אם אין בעיות אין כל צורך להתערב בחיים של משפחות. לעמותה צריך להיות אכפת מאוד והיא חייבת להקפיד על אבחון *טרום* אימוץ. ממילא אין לה הכלים לטפל בדברים שיתגלו אחרי, היא לא מוסד רפואי או מקצועי לטיפול בילדים. זו חייבת להיות אחריות המדינה, משרד הבריאות ו/או הרווחה. זה גם ישפיע על העמותות, כי אם המדינה תהיה מודעת לכך שהיא מוציאה המון כסף על ילדים לאחר שאומצו, יש סיכוי גדול יותר שהיא תפקח טוב יותר על העמותות. אני לא אומרת שהעמותות לא צריכות לקבל נתונים על סטטיסטיקות שאחרי, אני אומרת שזה ממש לא מספיק בפני עצמו וגם לא הכי חשוב. עמותות רבות גם מתפרקות ומשתנות, כך שממילא אין נתונים מלאים בצורה כזו.
חייבת להיות אחריות על ילדים חולים או לקויים, אך היא חייבת להיות בראש וראשונה של המדינה, מגובה במחקר רציני.

eee60

New member
סליחה את מגנה על העמותות?!

האם אכפת להם באמת ממצבם הבריאותי של הילדים.כש רופא מסוים פסל ילדים בסיטונות החליפו את הרופא.אומנם זכותנו לבחור את הרופא אבל העמותות מנתבות אותך לרופא מומלץ שלהם.זאת הקומבינה.ויש רופאים שהעבירו ילדים גבוליים

KallaGLP

New member
אני לא מגנה על אף אחד.

אני רוצה ליצור מנגנון יעיל שמבצע את העבודה כמו שצריך, חשוב שקודם כל המדינה תיקח את העניינים בידיים שלה, ובין היתר תפקח טוב יותר גם על פעולת העמותות. כפי שכתבתי, אני בהחלט חושבת שזה באחריות העמותות לדרוש בדיקות רפואיות יסודיות ומקצועיות לפני האימוץ וליידע מאמצים לעתיד באשר לבעיות פוטנציאליות של הילדים.

KallaGLP

New member
ואני רוצה להבהיר משהו:

אני אימצתי לפני 13 שנים ואין לי שום כוונה לאמץ שוב. לכן אין לי כאן שום אינטרס אישי, ובפרט אין לי אינטרס אישי להגן על העמותות או להפך, כך שאולי אפשר להרגיע קצת את הרוחות. אני רק מנסה לחשוב על הדרך הנכונה והיעילה ביותר לנהל את התהליך ואת המעקב שאחרי, שתתרום ותסייע במידת הצורך למשפחות מאמצות בצורה המיטבית.

יסמין@

New member
בוודאי שלא ניתן לבסס מחקר וסטטיסטיקה

על פי מה שכתוב בפורום. מחקר סטטיסטי רציני צריך לכלול מדגם גדול של ילדים/ות שאומצו בישראל מארצות הגוש הסובייטי לשעבר. עד כמה שידוע לי, עוד לא נערך מחקר כזה. ולכן לאף גוף, ארגון או אדם אין שום מידע מוסמך בנידון. לא ידוע כמה אחוזים מהילדים/ות שאומצו משם וחיים בישראל לוקים בסינדרום זה, לא ידוע כמה מהם לוקים בצורה החמורה, כמה לוקים בצורות הקלות יותר. לא ידוע! אין נתונים!!!

adiavn

New member
קבוצה 3

אנשים שמתכננים לאמץ בעתיד, ושקבוצה 1 פועלת כדי לשלול מהם את הזכות להורות.

למעלה